Jumaat, 21 Disember 2012

Weight Gain

Google


Aku sebenarnya nak citer pasal hubby aku, selama lebih 11 tahun aku berkahwin dengan dia aku xnampak perubahan berat badan yang banyak kat dia. Yalah dari mula-mula kahwin sampailah sekarang nie berat badan dia memang x pernah melebihi 52kg. Secara x langsung aku pun memang xboleh lah nak melebihi berat dia.... kang kata lawan tokey plak..hihihi... Aku sebagai isteri mestilah risau, yalah xnak orang cakap aku nie xpandai jaga dia plak. Padahal aku dah cukup-cukup jaga makan dia. Dia jenis yang makan sikit tapi suka berulang kali makan. Tapi tetap maintain mcm tu jugak berat dia. Kalau dia jumpa kawan-kawan dia selalu mintak tips nak menaikkan berat dia. Ada pernah sekali aku tanya dekat dia.. "papa makan hati ke dengan mama".... dia jawab "ish xdelah, pa dah cukup bahagia dengan ma dan anak-anak...apa yang penting pa sihat tubuh badan walaupun x gemuk"... ermm.. betul apa yang dia cakap tu bukan aku x bersyukur cuma kadang tu aku jealous tengok suami orang lain boleh gemuk selepas kahwin tapi kenapa tidak hubby aku :-(.... x cukup pandai ker aku? uhuhuu.... Aku terfikir nak belikan susu Appeton tu lah untuk dia.. sape-sape dekat sini yang pernah beli dan cuba susu tu? Menjadi x? Aku ingat aku nak cubalah.. :D

31 ulasan:

neesa_jun berkata...

terus sy terasa sangat kejam sebab sebok suh si dia kuruskan badan.....huhuhu

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum. tringin nak minum ni:)

yan's cottage berkata...

menjadi...tapi bukan sebulan ambil masa....sama macam nak kuruskan badan....

Just berkata...

yg penting sehat la wey!

intanfirdaus247 berkata...

Encik somi kita pon kurus (susut badan ni mungkin dulu dia sakit tiroid) tapi lepas dah operat pon masih x naik badan…walhal dulu badan sedap la juga… dia makan lalu…banyak..haha..tp x naik..saya pulak yg dengki..saya makan banyak mau bagai belon

aTieYusof Family berkata...

Kawan sy dulu pernah cuba susu ni tapi tak jadi lah.. smpi skrg badan dia still maintain kecik..
betul juga ckp hubby awk tu.. janji sihat..itu yg penting...

Wak Gelas™ berkata...

papa xnak makan hati tapi nak makan madu tuuu.. kuikui2 , wak gurau2 je makkk.. ahhKs

hainom OKje berkata...

Yg gemuk nk kurus..yg kurus nk gemukkan Ratu Hati...he..he.kurus sgt ke hubbynya...tempek gambau...okje nk tgk!

Kakzakie berkata...

Kalau kakak suka tak gemuk. Penyakit mudah hinggap kalau gemuk. Biarlah kurus asal jgn kurus kedengkik (maksud kakak terlalu kurus).

Mimie berkata...

suami akak jenis bdn mcm tuh kot....

RedRose berkata...

sis! jgn la ckp mcm tu. ada org mmg la payah nak gemuk. bukan mcm I laki bini...tak mkn pun lemak boleh beranak pinak, camno? metabolisme hubby sis masih kuat, sbb tu dia payah nak berisi. dia smoking ke? kalau smoking...suh stop. sure gebu melampau in no time. ha ha ha

Mia Kassim berkata...

Ok le tu....tetap menten yg penting sihat

QA's ~ mamapapa berkata...

adik sy pernah try..tp xmnjadi..maybe tak serasi ngan dia :(

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
hihi...berbeza pulak masalah kita.. hubby cma sekarang semakin mmbesar..nk soh die menten kurus cam dulu balik!

xkesah le kak..janji hubby kita bahagia dan sihat pun dah oke..

susu ni xpernah try lg.. cubalah mne tahu kot2 berkesan.. :)

mama aryan berkata...

xpe..suami saya pun tak besar sgt badannya..
biar dia slim,jd motivasi kat diri ni lak utk tak terlebih berat badan hehe

are_lin@yu berkata...

ok pa dear..br lah nmpk maintain ja kan..ayu lak tak suka klu gemuk2 sgt atau prut bncit..hiihi

Kesuma Angsana berkata...

oklah tu maintain aje hehehe

~aYu~ berkata...

la.. kurus la elok.. cam hubby ayu.. makin lama makin bulat dan buncit.. ayu lak rimas tgk sbb nak la dia nmpak fit macam dulu.. abis dah laki bini mmg kuat makan.. huhu

Ema Blog berkata...

tak tahulah..sebab ema ni jenis tak minum susu

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

oklah tu dia boleh maintain berat badan.. yg penting dia sihat...
haishh.. yg berat naik lepas kawin ni meronta2 nak kurangkan tau... cuma tak bising2 je kat org sebab malu kalau misi tak berjaya.. hehe...

TiranaAduka berkata...

Salam Ratu Hatiku
sis....yang penting sihat sis...ingat sihat luar dan dalam...sudah cukup bagi menjamin kebahagian......
sis nak kurus sakit atau gemuk sakit.....?
KESIHATAN itu Penting...
Peduli apa orang kata asal kita bahagia.....kan..?
renung renungkanlah....

maya amir berkata...

sama mcm saya masa mula2 kawen.. hsbnd pun susah sgt nak naik badan.. slalu terpikir, x sedap ke aku masak? tapi tgk die mkn berselera jek.. tapi saya rasa kan, kalau jenis yg mkn sikit tapi berulang2 mkn, mmg jenis susah sikit nak naik badan.. mcm hsbnd saya die mkn byk jugak at 1 time.. dulu mmg susah sgt nak naik badan (masa tu keje die perlukan die byk bergerak ke sana sini).. tapi sejak die tukar keje byk dok kat ofis, barulah nmpk naik badannya.. sebelum ni 48-49kg jek kot..skang dah 60++.. so, mungkin jugak faktor keje, bile tak byk gerak dok kat ofis jek, lemak pun kumpul jek..heheh...

izan mama mia berkata...

ok lah tuu....nnt dh naik kang berlebih lebih pula....

Si Matatajam berkata...

Kurus ka gemuk ka, asal sihat sudah la..hi hi

adyna berkata...

hehehe ,suami saya masa bertunang dah start berhenti merokok..sejak tue la badan beliau naik dengan jayanya ;) memang dah gemok mujur suami tinggi so kena la ngan badan

psst..saya memang suka tupperware nak2 skrg warna warni heheh

MystoryPic berkata...

Salam RH... kawan saya yg kurus kering tu pun makan susu ni... tapi sampai la ni saya tengok dia kurus tak pernah gemuk

Riedaffya ibrahim berkata...

52kg tu same berat ngan suamiku la..

NoEn berkata...

nak kasi gemuk, byk makan lemak kak..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mmg jenis badan mcm tu kot akak

wan nurul hezrina berkata...

alah takperlah kurus janji sihat tak ada penyakit yang serius..hehehe

mama3heroo berkata...

m3h pernah minum susu ni sampai 2tin..xde perubahan pun..tgh berusaha naikkakn bdn dr dlu sampai dah kawen camtu jugak..kurus

Catat Ulasan