Jumaat, 7 Disember 2012

Hobi baru









Sejak duit baru dikeluarkan aku jadi kemaruk plak ngumpul duit baru nie. Hehehe padahal senang je nak dapat duit nie kan..sekarang mana-mana kedai je mesti bagi duit baru. Sekarang nie kalau aku dapat duit kertas baru je mesti aku simpan kat tabung yang aku letak kat opis. Sayang plak nak guna duit tu sebab masih baru...hehehe... Aku dah ada RM1, RM5, RM10 dan RM20 cuma yang belum ada dalam koleksi aku RM50 & RM100 jerk. Korang pernah dapat x duit RM50 atau RM100 tu...sape ada jom tukar ngan aku...ngeh3..

34 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum. bestnya hobi kumpul duit. mesti penuh tabung akak kan. hehehe sheila cuma belum pernah dapat rm100 yang baru je. chaiyok2 :)

IntaNBerliaN berkata...

yg 20 tu susah betoi nak jumpa..

intanfirdaus247 berkata...

Wah hobi yang best nih..menguntungkan kan! heheeh

Wak Gelas™ berkata...

duit baru plastik bagaii ni pon dh de yg palsu ye makk.. UUUhuuu

Ibu Lala berkata...

Akk pulak nak kumpul duit 20 je. Yang lain tu senang dapat. Tapi yg 20 tu susah nak dapat.

Hye..salam kenal ye. Jom singgh blog akak.

JaSSNaNi berkata...

tak penah dapat rm50 baru.. so far banyak skali rm1, rm5, rm10, rm20 pun baru sekali dua je dapat.. hihihi tapi dah pakai plak.. tak kumpul pun.. hihihi

Selendang cinta berkata...

harini cheqkaq ade dapat RM100 baru..hehe..memang 1st time jumpe..:)

Kakzakie berkata...

Kalau kerja macam kakak memang sentiasa pegang duit tapi bukan duit sendirilah - company punya hihi... So 50 ringgit ke 100 ringgit memang ada selalu tapi jauhlah pulak kita...

mama_yayang berkata...

hubby saye pon same..die tgk nombor series duit..heee..nombor cntik, die smpan lah.. =p

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam jumaat.. :)
pernah pegang tp dah gune.. hihih..tuko kat bank la kak :)

IDAZS berkata...

selalu confuse antara rm10 dan rm20 tu

Mia Kassim berkata...

Sya pun mula2 gitu..syg nak guna..hehe..

D i n berkata...

hehe hobi kumpul duit susah skit hehe nt terguna lak

Shalee Abdul berkata...

pelik hobi baru akak ni whahaha!

wantie berkata...

hobi yang pelik. sebab org suka kumpul duit lama. kamu pulak kumpul duit baru..

tapi selalu konfius. duit seposen dengan 5 sen. 20sen dengan 50 sen. then RM 10 dengan RM20...

Mimie berkata...

bagus nih kumpul duit..sikit2 lme2 jd bukit

elly nadyra berkata...

Duit baru, kalau sesak leh guna!

Si Matatajam berkata...

Rajinnya kumpul duit baru..hi hi..

Tukang Karut berkata...

oooo... kalau aku mintak cam mana...

nur berkata...

bila la boleh pegang duit baru ni.. sob sob!
kat sini duk kumpl syiling jer... dengan 10 pence pun dah boleh beli barang :)

MarliaMarble berkata...

kot lah nanti terdesak nak guna,sanggup tak kak guna duit2 ni..? hehehe =D

adyna berkata...

wow banyaknye ;)

cerita best berkata...


cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

sal ya berkata...

50 biasa dpt. 100 blm lagi. tapi skg nak kumpul duit lama sebab nanti dah tak keluar dah duit lama tu kan.

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

samelah kak,,hihihi,,tp kn syg kalau dh pecah yg 20 tu,haha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

rajin betol eh kumpul duit baru hehehe

NoEn berkata...

wah best ni hobi kumpul duit ni...

QasehnyaRania berkata...

hihi..sma la dgn saya.sampai kadang2 check dlm wallet suami ada tak duit baru ni.kalau ada terus minta tukar dan saggup simpan tak nak belanja..

tp duit baru ni susah juga bila nk byr parkir sbb masih blom dtrima..huhu

mama aryan berkata...

Ada tp dah digunakan la..

Sara berkata...

duit rm50 takde yang baru..tetap rm50 yg biasa...yang lain ye baru...rm100 sy dah dapat...dapat dari ayah masa raya hari 2...nawaitu mmg nak simpan setiap satu duit baru 2...berjaya pada mulanya...skrg dah guna rm100 yang baru...2 pun guna masa beli barang2 hantaran...duit masa 2 tak cukup terpaksa la guna...

Jue Jaynee berkata...

hihikk hobi jue kumpul duit syiling je

hainom OKje berkata...

Sok kalau raya tak yah dah q kat bank!hehe

hainom OKje berkata...

Sok kalau raya tak yah dah q kat bank!hehe

QA's ~ mamapapa berkata...

ngehheh!!!klau nak note 50 ngan 100 tu..boleh tukar kt bank kot :)

Catat Ulasan