Hobi baru









Sejak duit baru dikeluarkan aku jadi kemaruk plak ngumpul duit baru nie. Hehehe padahal senang je nak dapat duit nie kan..sekarang mana-mana kedai je mesti bagi duit baru. Sekarang nie kalau aku dapat duit kertas baru je mesti aku simpan kat tabung yang aku letak kat opis. Sayang plak nak guna duit tu sebab masih baru...hehehe... Aku dah ada RM1, RM5, RM10 dan RM20 cuma yang belum ada dalam koleksi aku RM50 & RM100 jerk. Korang pernah dapat x duit RM50 atau RM100 tu...sape ada jom tukar ngan aku...ngeh3..

Ulasan

  1. Assalamualaikum. bestnya hobi kumpul duit. mesti penuh tabung akak kan. hehehe sheila cuma belum pernah dapat rm100 yang baru je. chaiyok2 :)

    BalasPadam
  2. yg 20 tu susah betoi nak jumpa..

    BalasPadam
  3. Wah hobi yang best nih..menguntungkan kan! heheeh

    BalasPadam
  4. duit baru plastik bagaii ni pon dh de yg palsu ye makk.. UUUhuuu

    BalasPadam
  5. Akk pulak nak kumpul duit 20 je. Yang lain tu senang dapat. Tapi yg 20 tu susah nak dapat.

    Hye..salam kenal ye. Jom singgh blog akak.

    BalasPadam
  6. tak penah dapat rm50 baru.. so far banyak skali rm1, rm5, rm10, rm20 pun baru sekali dua je dapat.. hihihi tapi dah pakai plak.. tak kumpul pun.. hihihi

    BalasPadam
  7. harini cheqkaq ade dapat RM100 baru..hehe..memang 1st time jumpe..:)

    BalasPadam
  8. Kalau kerja macam kakak memang sentiasa pegang duit tapi bukan duit sendirilah - company punya hihi... So 50 ringgit ke 100 ringgit memang ada selalu tapi jauhlah pulak kita...

    BalasPadam
  9. hubby saye pon same..die tgk nombor series duit..heee..nombor cntik, die smpan lah.. =p

    BalasPadam
  10. salam jumaat.. :)
    pernah pegang tp dah gune.. hihih..tuko kat bank la kak :)

    BalasPadam
  11. selalu confuse antara rm10 dan rm20 tu

    BalasPadam
  12. Sya pun mula2 gitu..syg nak guna..hehe..

    BalasPadam
  13. hehe hobi kumpul duit susah skit hehe nt terguna lak

    BalasPadam
  14. pelik hobi baru akak ni whahaha!

    BalasPadam
  15. hobi yang pelik. sebab org suka kumpul duit lama. kamu pulak kumpul duit baru..

    tapi selalu konfius. duit seposen dengan 5 sen. 20sen dengan 50 sen. then RM 10 dengan RM20...

    BalasPadam
  16. bagus nih kumpul duit..sikit2 lme2 jd bukit

    BalasPadam
  17. Duit baru, kalau sesak leh guna!

    BalasPadam
  18. Rajinnya kumpul duit baru..hi hi..

    BalasPadam
  19. oooo... kalau aku mintak cam mana...

    BalasPadam
  20. bila la boleh pegang duit baru ni.. sob sob!
    kat sini duk kumpl syiling jer... dengan 10 pence pun dah boleh beli barang :)

    BalasPadam
  21. kot lah nanti terdesak nak guna,sanggup tak kak guna duit2 ni..? hehehe =D

    BalasPadam

  22. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    BalasPadam
  23. 50 biasa dpt. 100 blm lagi. tapi skg nak kumpul duit lama sebab nanti dah tak keluar dah duit lama tu kan.

    BalasPadam
  24. samelah kak,,hihihi,,tp kn syg kalau dh pecah yg 20 tu,haha

    BalasPadam
  25. rajin betol eh kumpul duit baru hehehe

    BalasPadam
  26. wah best ni hobi kumpul duit ni...

    BalasPadam
  27. hihi..sma la dgn saya.sampai kadang2 check dlm wallet suami ada tak duit baru ni.kalau ada terus minta tukar dan saggup simpan tak nak belanja..

    tp duit baru ni susah juga bila nk byr parkir sbb masih blom dtrima..huhu

    BalasPadam
  28. duit rm50 takde yang baru..tetap rm50 yg biasa...yang lain ye baru...rm100 sy dah dapat...dapat dari ayah masa raya hari 2...nawaitu mmg nak simpan setiap satu duit baru 2...berjaya pada mulanya...skrg dah guna rm100 yang baru...2 pun guna masa beli barang2 hantaran...duit masa 2 tak cukup terpaksa la guna...

    BalasPadam
  29. hihikk hobi jue kumpul duit syiling je

    BalasPadam
  30. Sok kalau raya tak yah dah q kat bank!hehe

    BalasPadam
  31. Sok kalau raya tak yah dah q kat bank!hehe

    BalasPadam
  32. ngehheh!!!klau nak note 50 ngan 100 tu..boleh tukar kt bank kot :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..