Selasa, 18 Disember 2012

Dah siap ker?

Lebih kurang 2 minggu lagi anak-anak kita akan naik ke alam persekolahan. Kali ini aku membuat persiapan anak-anak awal sikit dibandingkan dengan lepas. Segala keperluan anak-anak dah pun aku selesaikan cuma kasut sekolah je yang belum dibeli lagi. Itu adalah misi aku pada hari Sabtu nie. Yalah aku xnak buat di saat-saat akhir sebab aku akan mula sibuk bermula minggu nie sebab adik ipar aku akan berkahwin pada awal Januari tahun depan. Lagipun bila di saat akhir nie selalunya saiz yang dikehendaki tu xde. Korang mcmana? Dah siapkan persiapan anak-anak ker? :D



p/s : masih mencari-cari baju apa nak d pakai kenduri nnt.. Peplum ker?? uhuhu

18 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum peplum vogue gila kak! hehe bestnya buat preparation untuk anak2 g sekolah :)

Just berkata...

peplum la weyy.. ;p

TiranaAduka berkata...

Salam Ratu Hatiku

Hampir siap...sebab 24 untuk darjah satu baru nak bayar yuran dan suai kenal.....di sekolah agama
dan 27 di sekolah keb.

untuk pakaian pula alhamdulillah TA dah siap sepenuhnya...buat anak anak TA...

Thanks sudi lapangkan masa di tempat TA..
Oh ya kalau sudi ajak lah geng geng lain join kontes TiranaAduka tu...bagi mewriah sikit...
kalau sudi.....Thanks so so so much....

From TiranaAduka.....: Teka Dan Menang Ayat Dalam Bahasa Jawa

Cik Syida berkata...

peplum kak.. cantik pakai peplum :D

mama_saly berkata...

owh beatnya sediakn psiapan sekolah ank2.. saly cuma nk beli beg dan sikit2 brg lain je..hehe sebab ank sulong ,ikhwan baru jew 5 thn tahun depan n sekolah di PASTI..:)

umialya berkata...

baru 20%

intanfirdaus247 berkata...

Dear, sorry late terjah..memang bz kan nkalau dekat2 nak buka sekolah..publishing intan pon sibuk tambah2 awal januari..nak pomot buku2 kat popular..geheehehe..pakai peplum..:) nak beli peplum boleh jenguk2 fan page saya..kui kui

fieda berkata...

alhamdulillah..kita pun semua dh settle..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
hehe..cma xde pengalaman siap2kan kelengkapan anak2 bersekolah..masih kecik lg.. mesti 1 pengalaman baru wat cma nnti...

siapkan awal2 rasenye lg bagus kan...xde terburu2.. :)
ermm,,peplum tgh hot skrg ni.. buleh gak tu melaram :)

izan mama mia berkata...

belom..hihhi..anak saya baru 3 tahun..

maya amir berkata...

betul..saya pun dah siapkan awal2 sebab tanak last mnute cari barang tak jumpe..tapi yg sadisnye, cikgu baru msg bgtau baju pengawas tukar kaler next year..padahal kiteorg dah beli ikut surat dieorg sebelum cuti..haihhh..tag sume dah bukak, dah siap basuh..huhu..tanak dah beli lain..lantaklah..hehe

Riedaffya ibrahim berkata...

bagus wat preparation awal2 kan...hurm, sy x [yh wat preparation psl anak sulong sekolah tadika aje..

QA's ~ mamapapa berkata...

Betul tu kak..prepare Awal2 senangkn..xkelam kabut..budget pn teratur :)

Kesuma Angsana berkata...

x beli apapun lagi hehehe

hainom OKje berkata...

Dah siap dah cuma nak alter apa yg patut je!!!

Mummy GreenyHouse berkata...

peplum sgt cantikk :) teringin gak nak pakai, tapi sy ade buncit2 perlu ditarah dulu di bahagian perut..ahaks! :p

Si Matatajam berkata...

M x prepare apa pun Lagi..hi hi..

sal ya berkata...

baru nak carik this week dgn next week.

Catat Ulasan