Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Khasiat Pure Marine Collagen

Ok sekarang nie aku nak kongsi tentang khasiat pure marine collagen (PMC) nie. Sebelum nie aku pernah kongsikan kat SINI. Mungkin ada yang tau dan ada jugak yang x tau betapa bagusnya PMC nie. Aku xkan berkongsi pada orang kalau ianya x berkesan. Sebab aku dah makan dan dah nmpk perbezaannya sebab tu aku bgtau. Paling ketara perubahan yang jadi kat aku bila sakit lutut aku da hilang! 
Antara khasiat yang terdapat pada PMC nie dari segi kesihatan:- -       Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon, Meningkatkan sistem imuniti dan metabolism badan, Menguatkan sistem abdomen, Memelihara kelenjar tiroid, Memberi tenaga, Melancarkan peredaran darah, Mengurangi sakit bahu dan belakang, Menguatkan tulang dan sendi (lutut), Menjauhi arthritis dan osteoporosis, Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot, Merawat penyakit gout, Mencegah dan merawat kanser/tumor,Menurunkan tekanan darah tinggi & merawat Anemia, Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, Merawat gastric, Anti bacteria/kulat …

Nasib si 3 Lego

Imej
Nie antara koleksi yang dapat di beli. Masih menunggu lagi keluaran yg terbaru mggu seterusnya. Sebenarnya aku nak simpan dalam rak tapi belum apa-apa anak aku dah rasmikan dulu. Yalah, bukan senang nak dapat edisi macam nie kan. Anak aku tu kalau dapat barang kadang tu jangka hayat x sampai 24 jam dah rosak. Semalam pun bukan main lagi dia kejekan lego nie sampai kejap-kejap tercabut.. Ermm.. x tau lah plak bape lama boleh bertahan... mau ada yang hilang satu persatu part kete nie..

Stok baru smpai

Imej
Ok sesiapa berminat untuk membeli pure marine collagen gred AAA ni boleh email aku bellaisyqeef@gmail.com

Curi tulang :-)

Imej
Korang tau x apa aku buat hari nie kat opis, dari pagi yalah busy siapkan keje yang menunggu. So lepas lunch aku free sebab bos aku meeting. Jadi sepanjang tulah aku melayan citer Adam & Hawa dengan opis roommate aku si Just, memang gler tol aku skrg dengan citer nie..... X berhenti aku tengok citer ni kat opis..berulang-ulang episod yang aku tengok...ngeh3... Sekarang nie barulah ada masa nk berBW...hehehe... bukan la kata xbuat keje langsung okey... :P.. keje tetap keje tapi ada masa free tu aku pun amk peluang la.... hehehe... 

Wordless Wednesday - Telur Pindang

Imej
Aku suka telur pindang. Sape suka makan telur pindang nie angkat tangan :D

Kasut Idaman

Imej
Semalam aku ada post pasal hubby dapat surat layang kat SINI. So harini aku nak tunjuk kat korang kasut idaman anak aku tu macam mana rupanya. Aku dapat tengok betapa sukanya dia bila dapat kasut idamannya tu. Anak aku nie seorang yang pandai jaga barang. Jadi kalau beli apa pun untuk dia aku puas hati sebab dia seorang yang cermat. 

p/s : menghitung hari..x sabar nak balik kampung :D

Hubby dapat surat layang...

Imej
Kejadian berlaku pada hari Ahad pagi, tengah hubby aku siap2 nak pergi kerja tiba2 dia ternampak satu surat dekat atas meja makan. Hehehe... ketawa aku ngan hubby baca.. 


p/s : beruntung anak-anak zaman sekarang kalau nak di bandingkan dengan aku dulu 

Botol susu dan kain

Imej
Anak aku stiap kali menyusu benda wajib yg di cari mesti kain! Kalau xde kain memang xkan menyusu. Bukan buat apa pun dengan kain tu dia suka gulung pastu gosok2 kat muka dia. Nasib baik kain tu boleh d cuci x jadi macam kain busuk hehehe...

Busy Melanda....

Imej
Sorilah kawan-kawan, x sempat lagi nk BW hari nie akan menyusul kemudian ya....Peace yo....(^_^)


Korang suka yang mana?

Imej

WW - Satu Persinggahan

Imej

Penangan Adam & Hawa

Imej
Sekarang nie kan tengah maletop citer Adam Hawa nie dekat tv. Aku adalah salah sorang peminat fanatik cter nie hehe.. Walaupun aku dah baca novelnya tapi adalah lebih puas bila dapat tengok citer nie dekat tv kan. Tapi masalahnya aku x dapat tengok dekat rumah so aku akan layan cerita nie dekat opis aje. Aku sanggup x keluar makan untuk tengok cter nie. Biasanya aku akan tapau breakfast pagi tu lebih skit so lunch aku x perlu keluar. Dapatlah aku layan citer nie dengan penuh emosi..hehehe...

Bila tangan kanan gatal...

Assalammualaikum... dah Isnin ya..cepat betul masa berlalu dah dekat penghujung bulan. Hari nie aku datang keje tapak tangan kanan aku gatal. Erm..orang tua-tua kata kalau tapak tangan kanan gatal nak dapat rezeki. Eh betul ke.. hehe kalau ya bestnya... Alhamdulillah....sape agaknya yang nak bagi aku duit erk.. ker nak dapat apa-apa nie..uhuhu.. (^_^)

Pure Marine Collagen

Imej