Boleh ker??

Sekarang aku bercuti...balik kampung Kluang, Johor smpai hari Selasa. Hubby aku hantar aku balik dengan anak-anak tapi dia terpaksa balik semula ke KL pada hari Ahad. Jadi aku akan balik semula KL pd hari Selasa. Aku kena naik bas nanti sampai dekat Terminal Bandar Tasik Selatan. Fuhh... rasanya aku dah lama giler x naik bas ok! Lebih dari 10 tahun lamanya. Lagi la x pernah bawak anak-anak naik bas kalau balik ke kampung. Masalahnya sekarang nie boleh ke aku uruskan anak-anak aku tanpa hubby aku? Memang la anak aku yang dua orang tu dah besar. Tapi masalahnya si adik tu... Boleh ke kawal diri dia bila naik bas? Boleh ke duduk diam? Agak-agak bosan x diorang nanti. Yalah kalau bawak kete sendiri  bila-bila masa boleh berhenti nak berhenti..tp naik bas kenalah ikut jadual bas kan. Biasanya kalau x biasa naik bas boleh mabukkan? Macam makcik aku kalau pergi mana2 naik bas mesti dia mabuk sampai muntah-muntah. Aku risau plak kalau anak-anak aku yang mabuk..uhuhuhu....


p/s: Moral of the story...kenalah amik lesen kete..ngeh3...

Ulasan

  1. hikkk amik lesen la kak... :)
    hati2 balik kampung..
    kirim salam orang kampung

    BalasPadam
  2. saya pn dh lama xnaik bas....xpenah lg bawa anak naik bas....hope semuanya dipermudahkan n anak2 xbanyak kerenah la naik bas tu :-)

    BalasPadam
  3. InsyaAllah ok kot.. Ready la minyak2 ubat2.. Happy vacay!

    BalasPadam
  4. uhuhu!!mmg agak mncabar rsanya klau naik us ngan anak2 kita sorg2 plak nk control dorg,..knpa tak try ambik keteapi ke?eheheh!!ada tak dr kluang *lowsy general knowledge*ahaha!!

    BalasPadam
  5. anak kecik sy yg umo 2 thn tu mmg excited naik bas..xreti dok diam..nak diri la, nak duduk la, nak baring la..yg lebihnya nak diri..kita risaukan kalu bas brek mengejut jer..

    BalasPadam
  6. pesan elok2..nahaya kalau tak duk diam dalam bas... dekat jer dgn rumah TBS ni..

    BalasPadam
  7. eh kampung awak kat Kluang?????
    which part of Kluang?
    kita sekampung ok!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..