Selasa, 6 November 2012

Bila musim hujan...



Bila musim hujan kain baju mulalah x kering....nak basuh pun xde ruang nak disidai sebab masih ada lagi baju yang belum betul-betul kering. Bila musim hujan... berat badan mula naik, bukan apa sebab time hujan la perut sentiasa berkumandang mintak makan. Bila musim hujan....jalan x pernah x jem. Bila musim hujan..mulalah klinik penuh dengan orang yang sakit. Bila musim hujan ksian pada mereka yang rumah ditenggelami air.. Bila musim hujan...kita kena sediakan payung sentiasa.. :)



p/s: bersyukur berada di bumi Malaysia yang bertuah nie :P

12 ulasan:

Kesuma Angsana berkata...

kat sini pown pagi2 dah mendung hehe

NoEn berkata...

kat sini hujan xmenentu

wantie berkata...

kita pulak bila musim hujan, banyaklah baju berkegantungan kat dalam rumah.

bila keluar rumah je, kat atas sofa pun sidai kain baju. hikss...

lupa nak letak link mummy greeny house tu.
kalau nak beli cheezy wedges sila klik kat sini
http://greenyhouse.blogspot.com/

izan mama mia berkata...

hihihi..bila hujan..sedap jer tido..dan bulan nie laa nak save elektrik...xyah on aircond..hiih...

Mummy GreenyHouse berkata...

Salam kenal dear.. :)
Mmg, time hujan ni baju ssh sgt nak kering..sy terpaksa reserved 1 bilik untuk sidai baju..haha..on je kipas, bg kering semua.. :p

Mummy GreenyHouse berkata...

Oh ye..ttg cheezy tu, email kat sy ye..greenyfullhouse@gmail.com

Bui Junaidi berkata...

KENA BYK HATI2 MUSIM HUJAN MCM NI..

Tukang Karut berkata...

muism hujan ni hantar dobi je la...

C'Jai berkata...

Berdoa semoga hujn yg turun disertai rahmat......Alhmdulillah...sgt2 bersyukur... ♡♥♡

mamaelly berkata...

part yang perut sentiasa lapar tu sama la..mmg..asyik nak makan je..

Mak Wardah berkata...

Oleh itu, sediakan payung sebelum hujan, sedaikan stok makanan sebelum hujan, sediakan jadual anjal sebelum hujan, sediakan stok pakaian mencukupi hujan tetapi musim hujan juga perlu berhati2...

eyeyou berkata...

wahhh..syair ke apa tu? hehhee

Catat Ulasan