Yang kedua, 2013



Novel aku yang ke 2 tahun nie, Jauh Dari Cinta. Belum habis pun membacanya sebab baru beli semalam. Kalau dah mula membaca memang tak boleh buat benda lain dah. Selagi tak habis novel nie memang aku tak puas hati..
Tapi tidaklah sampai tanggungjawab aku abaikan.. Target aku nak cuba membaca sekurang-kurangnya 10 buah novel tahun nie...hihihi tapi xtaulah berjaya ke tidak.



p/s: Since anak buah baru ada kat umah aku hari Sabtu dan Ahad haritu, aku berpeluang mandikan dia. Dah lama tak mandikan baby rasa kekok kejap.. :P 

Ulasan

  1. Assalamualaikum kak lynn. bestnya mandikan baby kecik! hehehe. bila aqeef nak ada adik ni? hehehhee sheila takleh nak target. haritu dah terborong lebih 10 novel kak. hahaha kononnya untuk 3 bulan . semalam dah beli lagi. kahkahkah

    BalasPadam
  2. diam2 ada target 10 novel utk thn ni kannn..

    BalasPadam
  3. Sy pun nak baca novel gak ni. Tapi tak sempat2 nak beli. Adeh!!

    BalasPadam
  4. dah lama Queen lupakan hobi membaca novel ni tau... rindu gak nk beli n baca novel

    BalasPadam
  5. tahun ni xbeli lagi novel.. hehehe betul, klu start baca benda lain x toleh dah hehehe

    BalasPadam
  6. tu la.. rasanya sekarang ni mcm baru la ada masa nak membaca. dah hampir 2 tahun tinggal hobi membaca.

    wah target 10 buah buku. meh kita tengok hasilnya di hujung tahun nanti yer.

    BalasPadam
  7. ratu..acik kalau ada anak buah..buku2/novel tak pandang..asek belek baby he he..

    BalasPadam
  8. akk memang x bacalah novel .. leh ngantuk kekeke ;)

    BalasPadam
  9. wahhh 10 buah novel setahun,..? chaiyok2....

    BalasPadam
  10. bestnye ada bb kat rumah...

    rajinnye baca novel ek. selamat membaca..

    BalasPadam
  11. seronok dpt pegang baby baru ni

    BalasPadam
  12. Bila dah jadi mak-mak ni nak habiskan satu novel pun kena fikir benda lain. Tapi kalau macam anak kakak tu dalam 2 bulan ini aje dah 8 novel tak ke bengkok mama-papa dia beli. Buku sekolah satu pun tak boleh habis... geram..

    BalasPadam
  13. tahun nie ayu ada 12 buah buku,. sambil jaga chasier ayu membaca. ehhehe

    bestnya ada bau baby baru, Insyallah.. bulan 8 nanti ayu dpt gak anak saudara yang ke 10. ehheh

    BalasPadam
  14. tengah pikir rasanay x beli novel lg tahun ni huhuhuhuhu

    BalasPadam
  15. Saya gila novel, tak sabar tunggu pesta buku

    BalasPadam
  16. wah... sama la ngan lisa... kalau dah start baca susah nk berenti..dat's y lisa baca malam2... sampai awal pagi sebelum subuh dah siap baca 1 novel..keke.. tapi tu dulu la kak ... masa blom kawen... :)

    BalasPadam
  17. kak zu klu nk baca novel kena tunggu en suami g kerja dulu baru boleh nk feling terlampau...rumahtangga macam tongkang pecah pun tak rasa bersalah sgt..

    BalasPadam
  18. thn ni,..tak berpeluang lagi nak baca novel.... mood tak dtg lagi,..heheh..nnt kongsi arr citer dia camana yew

    BalasPadam
  19. saya lagi la dah lama tak sentuh novel.. tapi mmg jenis mcm tu jugak, sekali mengadap kena terus habiskan

    BalasPadam
  20. Skrg susah nak abiskan 1 buku...asal malam je tido awal ,penat

    BalasPadam
  21. akak minat baca novel jugak ek..
    firda dalam seminggu empat novel pun boleh habis dibaca..minat sangat2..=)

    BalasPadam
  22. akak malas nak mulakan, jika tidak, satu bendapun tak jadi sbb nak tau part last sekali

    BalasPadam
  23. rajin baca novel..kita rajin jugak baca tapi baca buku resepi..nggeeee~~~

    BalasPadam
  24. Bagus nya ada target nak baca 10 buah novel tu..sy ikut kelapangan..skrg mcm dah kurang membaca, tu yg sedih..huhu..
    mencuba utk habis kan baca buku2 yg tertinggal sblm ini..

    BalasPadam
  25. oh best juga novel ni..MV dah baca 6 novel tahun ni..hehehe....done hotlink & white

    BalasPadam
  26. akakni suka ngat nak baca novel tapi tak sempat2ler pulak..

    BalasPadam
  27. sepanjang sepuluh tahun ni I tak pernah baca mana2 novel pun. kesian kan? T__T

    BalasPadam
  28. 10 buah tu sikit sangat untuk tahun ni .. hehe .. semoga tercapai target tu eh :)

    BalasPadam
  29. saya dah bace novel ni tapi separuh jalan je..hehe. cite pasal dia kena kawin dengan lelaki yang penah tolak cinta dia mase kt kolej dulu kan? tapi lelaki tu sebenarnya saja kawin dengan dia sebab konon nak sakitkan hati ex dia..tapi lelaki tu baik cume ego je..

    BalasPadam
  30. saya dah sampai 10 buku untuk bulan ni...chaiyok akak, mesti boleh sampai target jugak ni

    BalasPadam
  31. selamat malam..mimpi yg indah2 ya

    BalasPadam
  32. wahhh..bestnya beli novel lagi. novel lama2 saya masih tersimpan rapi dlm kotak, x terbaca lagi. huhuhu

    BalasPadam
  33. Okje malas nak baca novel RH hehe...kalau nak baca banyak novel anak kat bilik tu...cuma malas je!

    BalasPadam
  34. dah lama saye xbace novel kak, takut ketagih,hihihih

    BalasPadam
  35. huhuhuh!!dh lama xbaca novel ;( couldnt find time to do so :(

    BalasPadam
  36. Salam Kak..
    huhu..moga mencapai target..
    cma ni dah jarang sekali nk membaca .. kena pupuk minat semula ni..

    kekok mandikan bby..tapi seronokkan? :)

    BalasPadam
  37. Rajinnya bernovel..M ni dh lama tak baca novel..

    BalasPadam
  38. dulu suka baca novel..semenjak da beranak pinak ne, macam x sempat nak baca...mgkin sbb keletihan..:(

    BalasPadam
  39. last baca novel last year. sekarang ni tgh tggu satu novel ni. kalau sedap sy bgtau. hehehe...

    BalasPadam
  40. Ini pun xde dalam koleksi dayah...
    Tapi mmg kan bila baca novel tu tak sabar nak tau ending kan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..