Isnin, 22 April 2013

Yang kedua, 2013



Novel aku yang ke 2 tahun nie, Jauh Dari Cinta. Belum habis pun membacanya sebab baru beli semalam. Kalau dah mula membaca memang tak boleh buat benda lain dah. Selagi tak habis novel nie memang aku tak puas hati..
Tapi tidaklah sampai tanggungjawab aku abaikan.. Target aku nak cuba membaca sekurang-kurangnya 10 buah novel tahun nie...hihihi tapi xtaulah berjaya ke tidak.



p/s: Since anak buah baru ada kat umah aku hari Sabtu dan Ahad haritu, aku berpeluang mandikan dia. Dah lama tak mandikan baby rasa kekok kejap.. :P 

47 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. bestnya mandikan baby kecik! hehehe. bila aqeef nak ada adik ni? hehehhee sheila takleh nak target. haritu dah terborong lebih 10 novel kak. hahaha kononnya untuk 3 bulan . semalam dah beli lagi. kahkahkah

Just berkata...

diam2 ada target 10 novel utk thn ni kannn..

faraherda.razalan berkata...

Sy pun nak baca novel gak ni. Tapi tak sempat2 nak beli. Adeh!!

QueeN TerataI berkata...

dah lama Queen lupakan hobi membaca novel ni tau... rindu gak nk beli n baca novel

εïзmummyHazaεïз berkata...

tahun ni xbeli lagi novel.. hehehe betul, klu start baca benda lain x toleh dah hehehe

wantie berkata...

tu la.. rasanya sekarang ni mcm baru la ada masa nak membaca. dah hampir 2 tahun tinggal hobi membaca.

wah target 10 buah buku. meh kita tengok hasilnya di hujung tahun nanti yer.

Acik Erna berkata...

ratu..acik kalau ada anak buah..buku2/novel tak pandang..asek belek baby he he..

Jue berkata...

huhu...mesti siok kan

ieda immi berkata...

akk memang x bacalah novel .. leh ngantuk kekeke ;)

Deqla Manjew berkata...

wahhh 10 buah novel setahun,..? chaiyok2....

Ibu Lala berkata...

bestnye ada bb kat rumah...

rajinnye baca novel ek. selamat membaca..

Kesuma Angsana berkata...

seronok dpt pegang baby baru ni

Kakzakie berkata...

Bila dah jadi mak-mak ni nak habiskan satu novel pun kena fikir benda lain. Tapi kalau macam anak kakak tu dalam 2 bulan ini aje dah 8 novel tak ke bengkok mama-papa dia beli. Buku sekolah satu pun tak boleh habis... geram..

rinduan citarasa berkata...

tahun nie ayu ada 12 buah buku,. sambil jaga chasier ayu membaca. ehhehe

bestnya ada bau baby baru, Insyallah.. bulan 8 nanti ayu dpt gak anak saudara yang ke 10. ehheh

Masya berkata...

tengah pikir rasanay x beli novel lg tahun ni huhuhuhuhu

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak membeli novel.

Tina Othman berkata...

Saya gila novel, tak sabar tunggu pesta buku

Lisa Sheila berkata...

wah... sama la ngan lisa... kalau dah start baca susah nk berenti..dat's y lisa baca malam2... sampai awal pagi sebelum subuh dah siap baca 1 novel..keke.. tapi tu dulu la kak ... masa blom kawen... :)

elly nadyra berkata...

Baca jgn x baca

zulaikha megat berkata...

kak zu klu nk baca novel kena tunggu en suami g kerja dulu baru boleh nk feling terlampau...rumahtangga macam tongkang pecah pun tak rasa bersalah sgt..

izan mama mia berkata...

thn ni,..tak berpeluang lagi nak baca novel.... mood tak dtg lagi,..heheh..nnt kongsi arr citer dia camana yew

nurbijen berkata...

saya lagi la dah lama tak sentuh novel.. tapi mmg jenis mcm tu jugak, sekali mengadap kena terus habiskan

adyna berkata...

Skrg susah nak abiskan 1 buku...asal malam je tido awal ,penat

Firdawati Rashidi berkata...

akak minat baca novel jugak ek..
firda dalam seminggu empat novel pun boleh habis dibaca..minat sangat2..=)

umi alya berkata...

akak malas nak mulakan, jika tidak, satu bendapun tak jadi sbb nak tau part last sekali

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

dah lama tak baca novel...

intanfirdaus247 berkata...

dah lama sngt x baca novel..:))

Sue Bee berkata...

rajin baca novel..kita rajin jugak baca tapi baca buku resepi..nggeeee~~~

aTieYusof Family berkata...

Bagus nya ada target nak baca 10 buah novel tu..sy ikut kelapangan..skrg mcm dah kurang membaca, tu yg sedih..huhu..
mencuba utk habis kan baca buku2 yg tertinggal sblm ini..

Mrs Velentine berkata...

oh best juga novel ni..MV dah baca 6 novel tahun ni..hehehe....done hotlink & white

Cho Zila berkata...

akakni suka ngat nak baca novel tapi tak sempat2ler pulak..

RedRose berkata...

sepanjang sepuluh tahun ni I tak pernah baca mana2 novel pun. kesian kan? T__T

Cik Tia berkata...

10 buah tu sikit sangat untuk tahun ni .. hehe .. semoga tercapai target tu eh :)

:: Cik Viva :: berkata...

saya dah bace novel ni tapi separuh jalan je..hehe. cite pasal dia kena kawin dengan lelaki yang penah tolak cinta dia mase kt kolej dulu kan? tapi lelaki tu sebenarnya saja kawin dengan dia sebab konon nak sakitkan hati ex dia..tapi lelaki tu baik cume ego je..

Mimi Azirah berkata...

best tak citer nih?

Ann Ishak berkata...

saya dah sampai 10 buku untuk bulan ni...chaiyok akak, mesti boleh sampai target jugak ni

intanfirdaus247 berkata...

selamat malam..mimpi yg indah2 ya

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhh..bestnya beli novel lagi. novel lama2 saya masih tersimpan rapi dlm kotak, x terbaca lagi. huhuhu

AyueJean AJ berkata...

Bestnya baby.........

hainom OKje berkata...

Okje malas nak baca novel RH hehe...kalau nak baca banyak novel anak kat bilik tu...cuma malas je!

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

dah lama saye xbace novel kak, takut ketagih,hihihih

QA's ~ mamapapa berkata...

huhuhuh!!dh lama xbaca novel ;( couldnt find time to do so :(

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak..
huhu..moga mencapai target..
cma ni dah jarang sekali nk membaca .. kena pupuk minat semula ni..

kekok mandikan bby..tapi seronokkan? :)

Si Matatajam berkata...

Rajinnya bernovel..M ni dh lama tak baca novel..

eyeyou berkata...

dulu suka baca novel..semenjak da beranak pinak ne, macam x sempat nak baca...mgkin sbb keletihan..:(

sal ya berkata...

last baca novel last year. sekarang ni tgh tggu satu novel ni. kalau sedap sy bgtau. hehehe...

Hidayah berkata...

Ini pun xde dalam koleksi dayah...
Tapi mmg kan bila baca novel tu tak sabar nak tau ending kan..

Catat Ulasan