Khamis, 4 April 2013

Malam tadi....

Tengok wayang citer G.I. Joe, memang best citer tu. Aku x pandai nak review macamana cuma yang boleh aku cakap x rugi kalau korang beli tiket tengok citer tu sebab memang x menghampakan. Dari mula sampai habis xde pun part yang membosankan. Tapi aku rasa mungkin akan ada lagi G.I. Joe seterusnya kot sebab yang jahat si Cobra tu dapat lepaskan diri. So kita tunggu jelah nanti erk...hihihi..

Semalam aku nyaris-nyaris x dapat keluar tengok wayang. Si Aqeef macam tau-tau jerk aku ngan papa dia nak keluar dating, dia boleh plak berkepit ngan aku. Time aku nak bersiap  time tulah dia nak tidur atas riba aku. Semalam pun aku keluar pukul 10.15 dari rumah. Masa tu dia dah bangun dari tidur, mula-mula nampak cool jerk tengok aku bersiap, siap pesan ngan aku beli jam Ben10 dia tu. Lepas aku dah siap semua jerk, nangis-nangis nak ikut aku..siap cakap yang dia dah wangi dah boleh ikut aku keluar. Alahai time tu aku rasa kesian sangat kat dia. Meraung dia aku tinggalkan, kalau ikutkan hati aku nak jerk aku bawak dia tapi sebab citer tu x sesuai untuk budak-budak jadi terpaksalah aku tinggalkan dia jugak. 

Lepas habis tengok wayang semalam, aku singgah ke Uptown Danau Kota, dah lama giler aku x ke sana. Sejak dengar dorang citer yang barang-barang kat situ dah mahal dan sejak aku malas nak berasak-asak ngan orang ramai. Tapi semalam aku pegi jugak sebab aku dah janji ngan Aqeef nak belikan jam Ben10. Nasib baik masa tu xdelah ramai orang memandangkan hari bekerja dengan masa pun dah agak lewat lebih kurang pukul 1. Memang aku niat xnak beli apa-apa pun kat situ cuma nak beli jam Aqeef pastu balik. Memang aku x kemana-mana lagi pun pastu sebab dah teringat Aqeef kat umah. Sampai umah jerk aku tau dia belum tidur sebab dia tunggu jam Ben10 dia. Punya excited dapat jam sampai pakai jam bawak tidur. Nasib baiklah aku dapat gak beli jam tu kalau x mesti dia sedih. Sekurang-kurangnya rasa bersalah aku x bawak dia tengok wayang dah aku tebus ngan beli jam untuk dia..suka aku bila tengok Aqeef gembira.. :)



p/s : nak bawak tengok citer Bola Kampunglah... best ker erk?

43 ulasan:

Ibu Amirul berkata...

hmmmm.... rajin nye tengok wayang....
rasa macam dah bertahun tak ge tangok wayang....

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. comelnya Aqeef tu. pandai ye minta mak dia jam. hehehhee. nanti nak tengok gak citer ni! hehehe

Kakzakie berkata...

Aqeef masih kecik bolehlah elak dgn janji belikan jam Ben10. tak lama lagi dia dah pandai tak mahu dia semua tu yg penting dia nak ikut:)

AyueJean AJ berkata...

Sekali sekal pegi dating2.....
Hehehehhe..
Excited sampai bawak tidur tu... =D

εïзmummyHazaεïз berkata...

bestnye dating.. Ooo GiJoe xleh bawak bebudak ke? hehehe

Rasp berkata...

harus gi tengok GI ni....
hehehehehe sib baik ada jam kan...
kalo dak mesti tak hilang rasa bersalah tu :D

IDAZS berkata...

seronoknya tgk wayang..saya dah lama tinggalkan hobintu sejak dah ada anak..last citer toy story 3 kot..huhu

faraherda.razalan berkata...

Ololololo...Aqeef. Comelnya!

Touching lak sy baca entri ni. Sy bygkan Aqeef tu Aydin. Mmg melalaklah bile kena tgl sbb die tak pnh kene tgl dgn sy lagi. Hahahahaha....tapi Aqeef dah besar. Superhero dah. Sbb tu die ok je. Nanges sket2 je. Hehehehehe....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

dah agak dah mesti besh citer G.I Joe tu, asben eija ada ura2 mcm nak g tgk movie ni tp tulah susah nak g sbb xleh bawa anak tgk movie ni sbb tu kami kalau nak tgk movie kenala tgk movie yg bersesuaian bawa bdk kecil..

Cho Zila berkata...

ramai yang kata sangat best ceritani..tapi akakni memang reti tengok cerita kartunjer so tak giler gamaknyer...

ainnoraini berkata...

best yee...
kakain lama tak gi tengok wayang ni...
sejak anak2 dah besar2 suruh kakak dia jer yg bawak adik2 gi menonton wayang...

ieda immi berkata...

memang citer tuu best dik .. ramai review citer tuu best ! ...
dulu masa adik akak duk shah alam suke makan chic chop kat uptown nie .. sedap ;)

Just berkata...

nasib baik ko belikan jam tu..

::EIDA:: berkata...

lamonyee tak pergi tgok wayangggg.. hukhuhuk.. ramai cakap best citer tu? nak donload kat tenet la.. hehheeee

QasehnyaRania berkata...

tak tgk pon.
ala cian dia, sampai nangis2 nak ikut..
sib baik dapat jam ben 1o ye ..terubat sikit :)

Riedaffya ibrahim berkata...

wah...dating berdua je la ye malam tadi..syoknye akak

Kesuma Angsana berkata...

wah bestnyer,,,,

aTieYusof Family berkata...

hihi..kesian Aqeef kena tinggal ye..
takpe sesekali mama papa keluar dating berdua..spend time together..ada jam tgn Ben10 pengubat duka kena tinggal..hehe:)

Mia Kassim berkata...

Bestnya dpt kluar berdua...hehe

Deqla Manjew berkata...

deqla n hubby dah lama x tgk wayang tau...huhuuh...jeles i...kohkoh

anggun berkata...

waaahhhh...seronok la dapat tgk wayang berdua...

eyeyou berkata...

kita pon lama xtgk wayang..xder time la nak dating..dating kat umah jer ngan anak2 nyaa..:(

rinduan citarasa berkata...

ewahhhhh..
kita mmg suka layan bab dua2.
tapi dh ada hand beg besor xkuasa dah..

hehee

baiduri berkata...

Dh lma xtgk wayang..tinginnye..huhu

Dee berkata...

best ye? kalau best kena tgk ni..hehehe..

Ira berkata...

da lama x p tgk wayang.. x penah lg dating ngan husband p tgk wayang.. bila nk tgk wayang je x jd.. kami tgk CD je la.. hehe..
sanggup tu aqeef tggu jam ben10 dia. sib baik dpt kan, klu x mesti rasa bersalah ngan dia..

ummiross berkata...

Seronok dan puas kan kalau dapat penuhi permintaan anak, terutama barang yang memang dia berharap sangat.

hainom OKje berkata...

Jeles I tau RH dpt dating..hehe...
Tak kerja ke RH sampai sanggup tido lambat cenggitu...
Budak budak lelaki sukalah kot cerita bola kg tu....mcm Tak best je okje rasa..

Mummy GreenyHouse berkata...

Waa...bestnye dapat dating!hihi..
saya pun rasa bersalah nak tinggalkan anak..last2 bawak sekali tengok wayang. Kali terakhir saya tengok wayang dengan angkut sekali anak2 ntah bile eh?sudah lupa menunjukkan betapa lamanya tak tengok wayang..~haih -_-'

BUNDA a.k.a KN berkata...

seronoknyer menonton berdua ye..

QA's ~ mamapapa berkata...

owh...danau kota..betul2...dh lama sggh xpegi...dolu2 slalu pg tp dh jd mls sbb crowded sgt,uhuhuh!!

~aYu~ berkata...

lama xdating berdua dgn hubby tgk wayang.. sbb mesti ada yg ikut. huhu..

inazamri berkata...

demam tak baik2 lagi ni..so memerap je kat umah.

Dkna Abza berkata...

dah lama dkna tak tengok wayang..

pink.plate.liyana berkata...

ramai kata citer tu best..huhu..dah lama x tgok wayang..asik download je..hehe

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak..
cma cadang semlm nk tgk bola kampung.tp takdela pulak tayangan die.. huhuh..
jadinye..lepas bwk anak2 berjimba smlm, kitorg g tgk wayang citer G.I Joe.. mmg btl ckp akak..
best tahanp gaban! hihih..

alahai...shian kat aqeef...nsib baik ada beli jam ben10 dia.. :)

izan mama mia berkata...

akak xpernah tgk wayang..tgg keluar kat tv jelah

wahida berkata...

ok, nnt nak donlod citer ni...

babYpose berkata...

salam, lama tak tgk wayang, baru ni tak life of pi, dvd je. nasib ada rezeki utk aqeef, hepi kita tgk pun :)

Mimie Najib berkata...

bestnya kak dating ngan hsbnd..sooo romantik..hehhee

saya kalau tgk wayang ngan en.tunang je.. sebab dia belanja..hahaha..kuar ngan kawan2 pun x.. susah nak kuar punya pasal.. ;)

intanfirdaus247 berkata...

intann x tengok lagi wayang ni

wan nurul hezrina abd halim berkata...

lamadah nurul tak tgk wayang bukan apa skang ngan anak2 takut dorg buat bising pulak

elly nadyra berkata...

Wah dating. Lom tgk lg cite ni tau

Catat Ulasan