Isnin, 29 April 2013

Budak kacamata...



Semalam amik spek mata anak dara aku, berimej baru dia semalam. Mula-mula dia tak biasa dan malu-malu lepas tu kami semua puji dia terus okey. Sepanjang hari sebut pasal dia punya spek mata. Dia cakap malu nanti kawan-kawan ejek. Lepas tu tanya aku masa bila patut pakai dan tak pakai. Padahal dah diberi penerangan masa amik spek tu tapi biasalah teruja agaknya...hehe.. Bila dah pakai spek dia cakap baru penglihatan dia jelas. Dia cakap tengok muka adik-adik pun nampak jelas. Anak aku nie rabun silau agak tinggi jugak. Mungkin sebab selalu sangat mengadap tepon ngan lappy dalam gelap. Sekarang dah takde lagi nak mengadap semua tu bila malam. Aku dah bagi warning kat dia kalau sayang mata sendiri jangan buat lagi. Yalah umur baru 12 tahun dah kena pakai spek mata mamanya dah 34 tahun Alhamdulillah okey lagi matanya... (bukan ayat riak tapi ayat contoh :P)  


p/s : Kakak memang susah nak bergambar, jenuh aku paksa semalam cakap aku nak letak dalam blog..hihihi

46 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. comelnya akak. kesian dia muda2 dah rabun. kena amik contoh ibu dia ni. hehe :)

Tukang Karut berkata...

pewit... nak ngorat boleh?

Mak Wardah berkata...

Salam Kenal. Itulah namanya perubahan waktu dan zaman. Sweetnya anak dara Ratu...

yan's cottage berkata...

ok lah tu....kalau orangnya comel pakai apapun cantik....

Sue-Rya Qistina berkata...

teringat masa sekolah dulu. terpaksa pakai cermin mata sbb rabun jauh. tapi skang dah pakai contact lense, senang. hehehe

Sara berkata...

jangan la cakap mcm 2 kak...sy pun rabun since 13years old...huhuhu...teringat zaman muda2 dulu pun segan nak pakai spec kalo dengan kawan2...sanggup kecikkan mata kalo nak tengok sesuatu...

aTieYusof Family berkata...

Cantik spek mata anak dara tu..hehe..
erm anak dara pun cantik..ikut mama dia kot cantik...:)

nor laila berkata...

as salam..singgah sini :] alah bisa tegal biasa la nanti tu...

Lisa Sheila berkata...

kak...lisa pun selalu gak tengok fon dalam gelap...maybe salah satu sebab lisa dah jadi rabun silau ni... thanks kak atas ingatan tu..hehe..

Wak Gelas™ berkata...

waduh waduh makk, semuanye nak kena paksa yee., ni anak bapak namanyee., kihkih2

Kakzakie berkata...

Pemalu betul nabila ni...
Harap dah berkacamata ni tidak mengganggu pemandangan terutama masa dlm kelas..

::EIDA:: berkata...

cakap masuk blog tak malu pulak die ye? amboii nak glemer lewtew. hihihihihi

ANNA MARIANA berkata...

comel anak sis macam mamanya jugak :)

Nory Zoulkefle berkata...

nampak matured bila dah berspek mata ni...hehe

ieda immi berkata...

bila pakai spek nampak lebih matang kan ;)

TiranaAduka berkata...

salam
Lawatan tirana aduka

❤Kamsiah❤ berkata...

kesian,kan..kecik2 lagi dah terpaksa bermata 4..mcm anak2 saya

Ema Blog berkata...

ema selalu marah anak-anak kalau tgk tv dekat..boleh rosakkan mata

Dee berkata...

comel jelah dia pakai spek..org kata mcm budak2 pandai..btw..dia mmg pandai pun kan..sesuai sgt..

~aYu~ berkata...

anak2 remaja skrg cpt pakai spek sbb gadget2 skrg ni kan.. anak2 ayu pun kena control gak tu asyik ngadap hp dgn tab je..

elly nadyra berkata...

Dh beso anak dara dia. Comel je pakai spek!

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

comelnye=)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak RH..
anak dara aka rabun jauh ke silau? huhuh
betul tu.. ikut ckp mama..jgn hadap laptop lama2 & mlm2..

comel anak dara akak.. mesti mama dia 2kali ganda cantik! :)

Mas Zull berkata...

assalamualaikum bella...cantik la bila dah pakai spec tu comel jer...:)

Rosmiza Ali berkata...

Cuba suh anak sis amalkan minum air carrot susu.. =)

izan mama mia berkata...

dh ada anak dara rupanya... awal dia pakai spek

Hatimi Tahirruddin berkata...

mula2 mmg kena lalui ejekan dan perlian kawan2...hehe tapi lama2 nanti biasa la tu...

nurbijen berkata...

sesuai spek tu dgn muka kakak :)
saya dulu pernah juga pakai spek... kebetulan masa belajar kat uni hari2 minum jus carrot.. skrang mata dah kembali cerah, Alhamdulillah :)

Deqla Manjew berkata...

wahh dah ada anak dara besar.. comel pulak... ;)

:: Cik Viva :: berkata...

akak, saya dah pakai spek umo 10 tahun kot..tapi alhamdulillah power takde la tinggi..

Mia Kassim berkata...

Samalah tu dgn hubby sia, pakai cermin mata dr kecil lg...skg sia takut shumi tu....mata asyik terkelip2 saja, katanya supaya lebih jelas melihat...

Cik Puan Rara berkata...

nasiblah anak.ibuu mu blogger.ehehehehe/

QA's ~ mamapapa berkata...

tetap manis si kakak brcermin mata ye,kak...uhuhuh!!bersedialan saya bebudak 2 org ni...manjang ngadap Ipad je :(

Fiza Rahman berkata...

Comel. Besar dah anak dara RA yer ☺☺

Kesuma Angsana berkata...

comel aper dier!

Mrs Velentine berkata...

wah comelnya dia kak

Nora Karim berkata...

pilih frame sendiri ke? cantik frame tu... kena dengan mukanya...

Nana Liena berkata...

hehe..dia sama la macam saya..pemalu + pakai spek..hehe..mula2 memang tak biasa + malu sbb nanti schoolmate tanya maam2..yang perli pun ada..huhu

ummiross berkata...

Comel anak dara RH, pakai cermin mata lagi nampak sweet!

KesumaMaruku SueQistina berkata...

cute anak untie ni !

hainom OKje berkata...

Tinggi ke power dia RH?

Mimie Najib berkata...

comel ank akk.. =)

kay_are berkata...

cermin mata ni ikut jugak, ade yang sesuai, ade yang tak sesuai pakai.. tapi dah kne pakai, pakai je r kan.. =)

intanfirdaus247 berkata...

comelnya anak dara ni...huhu

AyueJean AJ berkata...

Heheheh..
kene paksa bergambar tu..

Hidayah berkata...

Comel....sekali pandang tadi ingat misha Omar... Baru darjah 6 nih besar esok makin lawa nih.. :)

Catat Ulasan