Khamis, 14 Februari 2013

Sepanjang bercuti....

Aku balik kampung hari Sabtu malam yang lepas sampai ke kampung tepat jam 3.00 pagi. Memang sengaja plan balik lambat sebab xnak menempuh jalan yang sesak tu. Alhamdulillah perjalanan lancar walaupun banyak kenderaan. Sepanjang aku balik aku x kemana-mana pun. Cuaca kat kampung pun hujan jerk. Balik kampung makan tidur jelah keje kami anak beranak :p

Balik ke KL pada Isnin lewat malam dan aku sampai ke rumah tepat jam 3.30 pagi. Takut kalau balik pada Selasa tu jalan jem jadi lebih baik bertolak awal. Petang Selasa aku bersama dengan adik beradik hubby aku pergi ke air terjun Kemensah. Semuanya plan di saat akhir. Sampai kat sana pun xdelah dapat mandi lama sangat. Buat BBQ dan cuma masak nasi jerk dari rumah, selebihnya beli lauk dan kuih muih jerk. 

Hari nie aku dah mula bekerja sebab Company bagi extra sehari cuti. Dekat opis pun ramai yang masih bercuti lagi. Department aku cuma aku seorang jerk yang ada so akulah bos hari nie hehehe.... Korang apa citer? Aku masih belum habis bayar hutang BW kat umh korang erk. Pelan-pelan aku singgah ya :D


p/s : Sedih tengok citer Surat Dari Langit Biru 

35 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum, Br1m tak dapat ke kak? sheila kerja start semalam. hehehe. bestnya bbq dengan family. takpe kak, bw pelan2 ye :)

Sheila Salim berkata...

Kak, sheila nak tanya pasal pure marine collagen tu. ada warna purple punya tak? nak tahu harga sekali untuk 100gram. teringin nak cuba :)

zaza nizam berkata...

wah! best bercuti kan kak..

intanfirdaus247 berkata...

baru juga keja hari ini./rasa malas je..husband pon cuti lagi n...huhu..tadi nyaris x terbabas tido...ujan je kat sini....
memang sedih citer tu...

AyueJean AJ berkata...

Wahh... Seronok... =D

ainnoraini berkata...

Kerja...semalam pun kerja jugak...
Tapi kat opis ni ramai yg sambung cotiii...mood bohsan sbb sunyi sepi kat opis ni.,

are_lin@yu berkata...

wahh beznya cuti2..hehehe..ayu xblk pn cuti ni.huuh

QueeN TerataI berkata...

syoknya mandi manda kat air terjun... bestla dpt balik kampung..
Queen x ke mana-mana pun.. balik kampung pun xdelah jauh mana..
45minit dah boleh sampai.. hhehehehe

wan nurul hezrina abd halim berkata...

surat dari langit biru2 kan tak paham sangat bukan anak dia along2 dulu baikker?mana g adik dia.adaterlepas episode tuh yang tercengang2 tuh

Mimie Najib berkata...

SAYA CUTI DOK UMAH JE..HEHEHE..
SY PUNYA HUTANG BW PUN TAK SEMPAT BAYAR.. SOB3..
KEBIZIAN MELANDA.. ~

Mia Kassim berkata...

Kerja suda bah...kemarin lagi....:-)

Cik Syida berkata...

syoknya dapat jalan2 kan... lepas tu dtg ofis tak de orang, lagiiiiii heaven.. :)

nea lopah berkata...

salam...nealopah smlm dhstart cuti, mmg malas sgt nk keje. hehehe

Deqla manjew berkata...

deqla rabu start keje dah..huhu...haah suka gak drama tu.. sedeh!

aTieYusof Family berkata...

sama lah dgn office kami.. masih sunyi sbb ramai sambung cuti..wahh..sempat juga pegi mandi2.. anak2 mesti suka...:)

Mohd Selim Zainal berkata...

wah .. mandi manda bersama2 keluarga , kalu lagi menarik serta kan gambar2 kat air terjun...baru best...dapat jugak kekawan yg x pergi tgk2 air terjun tu...

mselim3

pls: x per saya sentiasa sokong tuan blog nie...insaallah kepada blogger mana2 yg visit dah komen saya akan komen balik tanda penghargaan saya kepada my follower...

ummiross berkata...

bestnya balik kampung, kalau balik kampung memang seronok lepak2 dan makan2 je kan, best!

Ina Haireina berkata...

seronoknye cuti2.. lagi seronok pas balik cuti dpt jadi bos.. kekekkee..

Aiyang disayang berkata...

selamat bekerja kembali.....:)

Hatimi Tahirruddin berkata...

hehe duduk opis sorg2 mmg syok...

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Seronoknye cuti²..selamat kembali bekerja kak...^^

tentanghati berkata...

Sy cuti pun ikut huby blk kpg...selamat bekerja ....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak Cuti pun balik kg en suami ada kenduri...

LydSunshine berkata...

Kampung kat ne? Saya balik kampung pun ujan je. Kenduri kawen anak buah pun berlangsung dlm ujan.

Just berkata...

Wahh best nya bbq kat air terjun!

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
hihi.cma baru je start kje smlm..
best bercuti kak?

huhu..ade tgk citer tu..tp x sesedih akak tgk.. :p

Kesuma Angsana berkata...

seronoknyer balik kg ye

Fieda Rafli berkata...

seronok bercuti kan..

hainom OKje berkata...

Suka betul okje kalau satu department, kita sorang je yg keja ...boleh enjoyy!

kay_are berkata...

sebab company cina, memang dibagi cuti seminggu.. so sampai sekarang still cuti.. makin liat r nak keje bile ofis bukak balik nanti.

QA's ~ mamapapa berkata...

Hrmmm..air terjun kemensah..nk tryla :)

wantie berkata...

akak cuti seminggu. kuak lentang kat umah sampai puas.

wan nurul hezrina abd halim berkata...

raya cina arituh nurul tak kemana.alik kpg melaka jer

sal ya berkata...

bercuti dlm wad je. huhu...

QasehnyaRania berkata...

saya ke melaka n pusing2 kl je..

saya pon tgh gigih blas jejak ni ;D

Catat Ulasan