Sepanjang bercuti....

Aku balik kampung hari Sabtu malam yang lepas sampai ke kampung tepat jam 3.00 pagi. Memang sengaja plan balik lambat sebab xnak menempuh jalan yang sesak tu. Alhamdulillah perjalanan lancar walaupun banyak kenderaan. Sepanjang aku balik aku x kemana-mana pun. Cuaca kat kampung pun hujan jerk. Balik kampung makan tidur jelah keje kami anak beranak :p

Balik ke KL pada Isnin lewat malam dan aku sampai ke rumah tepat jam 3.30 pagi. Takut kalau balik pada Selasa tu jalan jem jadi lebih baik bertolak awal. Petang Selasa aku bersama dengan adik beradik hubby aku pergi ke air terjun Kemensah. Semuanya plan di saat akhir. Sampai kat sana pun xdelah dapat mandi lama sangat. Buat BBQ dan cuma masak nasi jerk dari rumah, selebihnya beli lauk dan kuih muih jerk. 

Hari nie aku dah mula bekerja sebab Company bagi extra sehari cuti. Dekat opis pun ramai yang masih bercuti lagi. Department aku cuma aku seorang jerk yang ada so akulah bos hari nie hehehe.... Korang apa citer? Aku masih belum habis bayar hutang BW kat umh korang erk. Pelan-pelan aku singgah ya :D


p/s : Sedih tengok citer Surat Dari Langit Biru 

Ulasan

  1. Assalamualaikum, Br1m tak dapat ke kak? sheila kerja start semalam. hehehe. bestnya bbq dengan family. takpe kak, bw pelan2 ye :)

    BalasPadam
  2. Kak, sheila nak tanya pasal pure marine collagen tu. ada warna purple punya tak? nak tahu harga sekali untuk 100gram. teringin nak cuba :)

    BalasPadam
  3. baru juga keja hari ini./rasa malas je..husband pon cuti lagi n...huhu..tadi nyaris x terbabas tido...ujan je kat sini....
    memang sedih citer tu...

    BalasPadam
  4. Kerja...semalam pun kerja jugak...
    Tapi kat opis ni ramai yg sambung cotiii...mood bohsan sbb sunyi sepi kat opis ni.,

    BalasPadam
  5. wahh beznya cuti2..hehehe..ayu xblk pn cuti ni.huuh

    BalasPadam
  6. syoknya mandi manda kat air terjun... bestla dpt balik kampung..
    Queen x ke mana-mana pun.. balik kampung pun xdelah jauh mana..
    45minit dah boleh sampai.. hhehehehe

    BalasPadam
  7. surat dari langit biru2 kan tak paham sangat bukan anak dia along2 dulu baikker?mana g adik dia.adaterlepas episode tuh yang tercengang2 tuh

    BalasPadam
  8. SAYA CUTI DOK UMAH JE..HEHEHE..
    SY PUNYA HUTANG BW PUN TAK SEMPAT BAYAR.. SOB3..
    KEBIZIAN MELANDA.. ~

    BalasPadam
  9. Kerja suda bah...kemarin lagi....:-)

    BalasPadam
  10. syoknya dapat jalan2 kan... lepas tu dtg ofis tak de orang, lagiiiiii heaven.. :)

    BalasPadam
  11. salam...nealopah smlm dhstart cuti, mmg malas sgt nk keje. hehehe

    BalasPadam
  12. deqla rabu start keje dah..huhu...haah suka gak drama tu.. sedeh!

    BalasPadam
  13. sama lah dgn office kami.. masih sunyi sbb ramai sambung cuti..wahh..sempat juga pegi mandi2.. anak2 mesti suka...:)

    BalasPadam
  14. wah .. mandi manda bersama2 keluarga , kalu lagi menarik serta kan gambar2 kat air terjun...baru best...dapat jugak kekawan yg x pergi tgk2 air terjun tu...

    mselim3

    pls: x per saya sentiasa sokong tuan blog nie...insaallah kepada blogger mana2 yg visit dah komen saya akan komen balik tanda penghargaan saya kepada my follower...

    BalasPadam
  15. bestnya balik kampung, kalau balik kampung memang seronok lepak2 dan makan2 je kan, best!

    BalasPadam
  16. seronoknye cuti2.. lagi seronok pas balik cuti dpt jadi bos.. kekekkee..

    BalasPadam
  17. Seronoknye cuti²..selamat kembali bekerja kak...^^

    BalasPadam
  18. Sy cuti pun ikut huby blk kpg...selamat bekerja ....

    BalasPadam
  19. Akak Cuti pun balik kg en suami ada kenduri...

    BalasPadam
  20. Kampung kat ne? Saya balik kampung pun ujan je. Kenduri kawen anak buah pun berlangsung dlm ujan.

    BalasPadam
  21. Wahh best nya bbq kat air terjun!

    BalasPadam
  22. salam kak..
    hihi.cma baru je start kje smlm..
    best bercuti kak?

    huhu..ade tgk citer tu..tp x sesedih akak tgk.. :p

    BalasPadam
  23. Suka betul okje kalau satu department, kita sorang je yg keja ...boleh enjoyy!

    BalasPadam
  24. sebab company cina, memang dibagi cuti seminggu.. so sampai sekarang still cuti.. makin liat r nak keje bile ofis bukak balik nanti.

    BalasPadam
  25. Hrmmm..air terjun kemensah..nk tryla :)

    BalasPadam
  26. akak cuti seminggu. kuak lentang kat umah sampai puas.

    BalasPadam
  27. raya cina arituh nurul tak kemana.alik kpg melaka jer

    BalasPadam
  28. saya ke melaka n pusing2 kl je..

    saya pon tgh gigih blas jejak ni ;D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..