Berdoa dan tawakal

Selasa yang lepas aku dapat panggilan dari kampung, mak aku suruh aku balik sebab nenek aku nazak. So aku amik half day emergency leave. Dari opis hubby amik then terus ke sekolah anak-anak mintak kebenaran cikgu bawak balik. Bertolak selepas zuhur hampir pukul 5 baru aku sampai di hospital Kluang. Alhamdulillah sesampai aku di sana mak aku bagitau nenek aku stabil semula. Walaupun doktor bagitau harapan nenek aku cuma 50-50 tapi kami sekeluarga berdoa dan berharap semoga nenek akan pulih. Abah cakap otak nenek gagal berfungsi sepenuhnya dan kepalanya penuh dengan darah beku. Sebab tu tiada tindak balas langsung dari nenek dan dia kini koma. Semalam sebelum aku balik bantuan pernafasan dah ditanggalkan dan nenek dah diberi minum susu. Sedih aku tengok nenek macam tu.

In shaa Allah, Jumaat ini selepas Isyak aku akan balik lagi ke kampung. Aku xnak lepaskan masa yang ada untuk terus menatap wajah nenek. Semoga ada keajaiban dari Allah, manalah tau nenek akan sedar semula..Amin.


p/s : In shaa Allah, next entry aku akan cerita pasal event rumah kasih amal bistari haritu ya..

Ulasan

  1. Aamiin... zaza doakan nenek akak cepat shat mcm biasa. akak sabar ye!

    BalasPadam
  2. sama kita berdoa....untuk kesembuhan nenek....

    BalasPadam
  3. moga nenek akak cpt smbuh ya.. amin!

    BalasPadam
  4. semoga nenek akak kuat dan cepat sembuh..sesungguhnya Dia yang beri sakit dan Dia jugalah yang menyembuhkan...kita sama2 doa k..

    BalasPadam
  5. semoga nenek cepat sembuh. doa banyak2 ye

    BalasPadam
  6. Salam Kak..
    semoga dipermudahkan segalnya...
    insyaAllah..

    BalasPadam
  7. kita sama2 doa...

    InsyaAllah....harap nenek cepat sembuh...

    BalasPadam
  8. Moga ada keajaiban utk memberi kesembuhan pada nenek.
    Doa kakak titip sama buat nenek..

    BalasPadam
  9. moga ade miracle...sama2 doakan agar nenek sembuh semula..

    BalasPadam
  10. harap nenda kamu semakin pulih... amin

    BalasPadam
  11. teringat kat arwah nory nenek dulu...
    tapi nenek nory dulu takde sakit apa2 pon...
    meninggal mengejut...
    hurmmm

    BalasPadam
  12. in shaa allah kak sumenyew akan selamat...banyak2 berdoa..

    BalasPadam
  13. semoga semuanya dipermudahkan yer kak..In Shaa Allah

    BalasPadam
  14. semoga semuanye selamat dan dipermudahkan k ...banyak berdoa dan bersabar ..

    BalasPadam
  15. Semoga nenek lin kembali sihat..in shsa allah,,,

    BalasPadam
  16. Banyak2 berdoa agar nenek sembuh kembali......

    BalasPadam
  17. sama2 kita doakan.

    opah suami saya bulan satu hari tu masuk wad kl.sian. sampai dah tak jumpa urat nk cucuk

    BalasPadam
  18. Semoga nenek RH cepat sembuh ya.. banyak kan berdoa..

    BalasPadam
  19. semoga nenek cepat sembuh dan sedar semula...

    BalasPadam
  20. Moge_moge nenek sis cepat sembuh & selamat .AMiN ~

    BalasPadam
  21. Semoga nenek sekarang dah sembuh ye RH... Hospital baru tu ke RH?

    BalasPadam
  22. Nenek awk kena stroke ke? Semoga diberikan yang terbaik untuk nenek awk.

    BalasPadam
  23. insyaAllah... jika masih panjang lagi usianya.

    BalasPadam
  24. Amin...doakn yg trbaik utk nenek:)

    BalasPadam
  25. semoga nenek akak cepat sembuh yer..amin..

    BalasPadam
  26. Moga nenek pulih seperti sediakala. Sama2 kita doakan.

    BalasPadam
  27. So skrg nenek mcm mana. Dah sihat ke?

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..