Khamis, 28 Februari 2013

Berdoa dan tawakal

Selasa yang lepas aku dapat panggilan dari kampung, mak aku suruh aku balik sebab nenek aku nazak. So aku amik half day emergency leave. Dari opis hubby amik then terus ke sekolah anak-anak mintak kebenaran cikgu bawak balik. Bertolak selepas zuhur hampir pukul 5 baru aku sampai di hospital Kluang. Alhamdulillah sesampai aku di sana mak aku bagitau nenek aku stabil semula. Walaupun doktor bagitau harapan nenek aku cuma 50-50 tapi kami sekeluarga berdoa dan berharap semoga nenek akan pulih. Abah cakap otak nenek gagal berfungsi sepenuhnya dan kepalanya penuh dengan darah beku. Sebab tu tiada tindak balas langsung dari nenek dan dia kini koma. Semalam sebelum aku balik bantuan pernafasan dah ditanggalkan dan nenek dah diberi minum susu. Sedih aku tengok nenek macam tu.

In shaa Allah, Jumaat ini selepas Isyak aku akan balik lagi ke kampung. Aku xnak lepaskan masa yang ada untuk terus menatap wajah nenek. Semoga ada keajaiban dari Allah, manalah tau nenek akan sedar semula..Amin.


p/s : In shaa Allah, next entry aku akan cerita pasal event rumah kasih amal bistari haritu ya..

30 ulasan:

zaza nizam berkata...

Aamiin... zaza doakan nenek akak cepat shat mcm biasa. akak sabar ye!

yan's cottage berkata...

sama kita berdoa....untuk kesembuhan nenek....

Deqla manjew berkata...

moga nenek akak cpt smbuh ya.. amin!

Fiza Rahman berkata...

Smoga nenek cepat sembuh.

NoEn berkata...

semoga nenek cepat sembuh

anna alaui berkata...

semoga nenek akak kuat dan cepat sembuh..sesungguhnya Dia yang beri sakit dan Dia jugalah yang menyembuhkan...kita sama2 doa k..

NM03 berkata...

semoga nenek cepat sembuh. doa banyak2 ye

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak..
semoga dipermudahkan segalnya...
insyaAllah..

wahida berkata...

kita sama2 doa...

InsyaAllah....harap nenek cepat sembuh...

Kakzakie berkata...

Moga ada keajaiban utk memberi kesembuhan pada nenek.
Doa kakak titip sama buat nenek..

Riedaffya ibrahim berkata...

moga ade miracle...sama2 doakan agar nenek sembuh semula..

Nasrul Muhaimin Ariff berkata...

harap nenda kamu semakin pulih... amin

Nory Zoulkefle berkata...

teringat kat arwah nory nenek dulu...
tapi nenek nory dulu takde sakit apa2 pon...
meninggal mengejut...
hurmmm

anggun berkata...

in shaa allah kak sumenyew akan selamat...banyak2 berdoa..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

semoga semuanya dipermudahkan yer kak..In Shaa Allah

shazrina berkata...

semoga semuanye selamat dan dipermudahkan k ...banyak berdoa dan bersabar ..

ainnoraini berkata...

Semoga nenek lin kembali sihat..in shsa allah,,,

Mia Kassim berkata...

Banyak2 berdoa agar nenek sembuh kembali......

QasehnyaRania berkata...

sama2 kita doakan.

opah suami saya bulan satu hari tu masuk wad kl.sian. sampai dah tak jumpa urat nk cucuk

Kesuma Angsana berkata...

moga nenek sembuh kembali ye

aTieYusof Family berkata...

Semoga nenek RH cepat sembuh ya.. banyak kan berdoa..

Hatimi Tahirruddin berkata...

semoga nenek cepat sembuh dan sedar semula...

Nurul Najihah berkata...

Moge_moge nenek sis cepat sembuh & selamat .AMiN ~

hainom OKje berkata...

Semoga nenek sekarang dah sembuh ye RH... Hospital baru tu ke RH?

LydSunshine berkata...

Nenek awk kena stroke ke? Semoga diberikan yang terbaik untuk nenek awk.

sal ya berkata...

insyaAllah... jika masih panjang lagi usianya.

QA's ~ mamapapa berkata...

Amin...doakn yg trbaik utk nenek:)

Cheq Kaq berkata...

semoga nenek akak cepat sembuh yer..amin..

elly nadyra berkata...

Moga nenek pulih seperti sediakala. Sama2 kita doakan.

Ibu Lala berkata...

So skrg nenek mcm mana. Dah sihat ke?

Catat Ulasan