Jumaat, 22 Februari 2013

Jumaat yang mulia...

Jumpa lagi kita di pagi Jumaat yang mulia inikan..Alhamdulillah. Bangun pagi tadi aku rasa dah macam dekat Cameron jerk punyalah sejuk. Tempat aku malam tadi ujan, tu yang best tidur sedar2 dah pukul 5.45 pagi. Anak aku Aqeef x berapa sihat, demam dan batuk. Nasib baik sekarang nie dia dah senang sikit nak bagi makan ubat kalau x susah jugak hati aku bila sakit2 xnak makan ubat. Hari nie aku sampai opis lambat gara-gara mencari tudung yang ntah dekat mana letaknya. Malam tadi xnak buat kan dah kelam kabut. Lepas tu melayan kerenah si Aqeef x bagi aku pergi keje. Aku dah siap-siap, dia menangis x bagi pegi..dia cakap "kan semalam mama dah keje.." uhuhu ksian pun ada tapi nak buat macamana Aqeef, mama kena kerja tolong papa cari rezeki. Kalau ikutkan hati memang aku xnak kerja nak duduk rumah jadi suri rumahtangga sepenuh masa. Tapi bila pikir-pikir pada masa akan datang ditambahkan plak duduk KL nie memerlukan kos sara hidup yang tinggi aku mestilah bekerja. 

Lunch nanti aku plan dengan si Just nak ke Jalan Masjid India. Aku nak pergi cari kasut untuk aku pakai pada event hari Ahad nie. Aku memang xde koleksi kasut flat sbb yg banyak dalam simpanan aku semuanya wedges, xkan aku nak buat keje mengecat bagai dengan wedges kan. Lepas tu aku dah plan nak makan burger king. Aku memang giler mushroom burger kat situ kalau aku dapat memang terasa nikmatnya bila dah masuk ke mulut..hihihi. Oklah dah panjang sangat aku merepek, nak sambung keje buat board paper. Semoga di hari Jumaat yang mulia ini apa yang kita lakukan diberkati dan dirahmati oleh Allah  S.W.T ... Amin


38 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

amin!~

Ina Haireina berkata...

aamiin.. mudah2an..

alalala.. cian aqeef.. tak bagi mama gi keje ye.. takpe aqeef.. biar mama gi keje.. nanti mama dapat gaji.. mintak menan banyak2 ye.. hehehe..

Cik Puan Rara berkata...

salam jumaat kak.mmg sejuk gila pg ni kan kak

zaza nizam berkata...

bila akak ckp rasa dah macam dekat Cameron! zaza baru je off aircon muahahahaha...sejukk sampai ke tulang kan!

Cho Zila berkata...

bestu kalau kat cameronkan.. best yerk BK mushroom burger.. dah lama tak makan BK sebab yang di IOI mallni dah tutup...

izan mama mia berkata...

mmg pagi nie sejuk sangat..alallalaala..ciannyer tak bg mama kerja yer..mmg tersentuh hati bila anak cakap gitu..huhu..
selamat jln2 cari kasut mg jumpa nnt yg dicari dan makan burger..

nea lopah berkata...

best nya jenjalan kat jalan masjid india. huhuhu jelesss

hainom OKje berkata...

Jarang makan berger king...oh mushroom berger tu sedap ke RH... harus try jugak ni...
Bestnya dpt cuci mata kat Masjid India tu...

RedRose berkata...

kita plak...xde wedges, semua flat shoes aje. tak pandai pakai. and kita pun memang takde style. T__T. huhuhuh

Rasp berkata...

wahhhh nak kita masjid india...bestnya...
dah lama tak ke situ...

Kakzakie berkata...

Aqeef kalau boleh nak ada ibu dia sentiasa dan kita sebagai ibu memang terasa apa lagi bila dia kata semalam kan dah kerja. Sayu juga hati kan.. besar kelak dia akan faham.

aTieYusof Family berkata...

Moga Aqeef cepat sembuh ya.. jgn lupa makan ubat..sedih plak dgr aqeef ckp mcm tu..anak sy pun sllu ckp mcm tu.."tak payah lah keja Ibu". wah! best jalan2 di Masjid India..dah lama tak pergi sana..

Mimi Azirah berkata...

hari Jumaat memg hari yg mulia

Mia Kassim berkata...

Siok bah kamu sama si just jalan2 dan shopping saja....nanti kalau aku pegi kl kasi kawan aku shopping2 k....(nda malu ni minta kawan...hehe)

yan's cottage berkata...

lama betul tak pergi jalan2 kat masjid india....

Ibu Lala berkata...

Awk keje area mana. Samelah kita kena buat board paper. Opis sy pun dekat je dgn masjid india tu..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
alahai..terasa sedih plk bila baca part aqeef xmo bg akak g keje tu.. huhuh... same lah kite.. tp memikirkan kos sara hidup yg mcm akak katekan tu,nk x nk terpasksa jgk tinggal kan diorg kann... -_-

selamat menyelesaikan misi mencari kasut! :)

Kesuma Angsana berkata...

moga nak cepat sembuh ye.. amboi byknyer plan tu!

Qashmere berkata...

Salam kenal...

Sekarang ni memang musim hujan sahaja...

eyeyou berkata...

mlm td pulak kita mimpi berada kat sungai tgk ikan besarrrr sgt..pstu tetonggeng2 tu br perasan kain batik yg pakai tu koyak..(kain mmg da uzur mak punya pakai wat harta..hehhehe)
slm jumaat yg mulia n selamat berhujung minggu...

mama ila berkata...

salam jumaat n salam kenal..

ila follow sini =)

Hatimi Tahirruddin berkata...

best betul ayat si aqeef..."kan semalam mama dah keje..."...hahaha boleh gelak guling kalau dgr secara live tu...

QA's ~ mamapapa berkata...

wah..ada aktiviti mngecat ye esok...nk ngecat ape tu ?

zulaikha megat berkata...

kak zu yg dah 17 tahun dok rumah tak kerja ni teringin sangatlah nak kerja, merasa pegang duit sendiri...

Nora Karim berkata...

alahai tersentuh dengan ayat aqeef tu... "kan semalam mama dah keje..." :(

Deqla manjew berkata...

suka jugak jenjalan kat sana...hihi...rambang mata...mcm2 ada...

Nastyna berkata...

Hehehe bila anak cakap macam tu tak bagi pergi kerja, macam berbelah bagi jer kan, terusik jiwa.
Salam kenal.

Firdawati Rashidi berkata...

Kalau firda anak2 nangis, firda pun nangis sama..rase sedihlanoulak nak tinggalkan diorg...
Bila nk jd housewife ni kan...hehe

MulutPayau berkata...

Semoga Aqeef cepat sembuh....
Pasti dah jumpa kasut idaman hati tu.....

Nasuha berkata...

Jom! Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

Marya Yusof berkata...

As salam Fiza,

Bila kerja mmg terasa nak jd fulltime h/wife tp bila cuti lama mcm saya ni mmg tak sabar dah nak balik kerja semula...hikhik... Seronok jln kat masjid india tu tp yg tak tahan panas gilerr...huhuhu

Happy weekend!

seribupilihan berkata...

aminn..semoga semua diberkati..:-)

Cheq Kaq berkata...

cheqkaq pon pagi2 memang kelam kabut ade je mende tak jumpe..sebab tak siapkan awl2 malam tadi..hihihi

ct kektus berkata...

sedih je ayat aqeef kak. -_-

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sedih pulak part ayat aqeef tu kak

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Moga Aqeef cepat sembuh ya..memang sayu jer bila dengar anak cakap macam tu...

Mimie Najib berkata...

sayu je dgr kata2 ank akk tu..

sal ya berkata...

musim skt skg ni.

Catat Ulasan