Jumaat yang mulia...

Jumpa lagi kita di pagi Jumaat yang mulia inikan..Alhamdulillah. Bangun pagi tadi aku rasa dah macam dekat Cameron jerk punyalah sejuk. Tempat aku malam tadi ujan, tu yang best tidur sedar2 dah pukul 5.45 pagi. Anak aku Aqeef x berapa sihat, demam dan batuk. Nasib baik sekarang nie dia dah senang sikit nak bagi makan ubat kalau x susah jugak hati aku bila sakit2 xnak makan ubat. Hari nie aku sampai opis lambat gara-gara mencari tudung yang ntah dekat mana letaknya. Malam tadi xnak buat kan dah kelam kabut. Lepas tu melayan kerenah si Aqeef x bagi aku pergi keje. Aku dah siap-siap, dia menangis x bagi pegi..dia cakap "kan semalam mama dah keje.." uhuhu ksian pun ada tapi nak buat macamana Aqeef, mama kena kerja tolong papa cari rezeki. Kalau ikutkan hati memang aku xnak kerja nak duduk rumah jadi suri rumahtangga sepenuh masa. Tapi bila pikir-pikir pada masa akan datang ditambahkan plak duduk KL nie memerlukan kos sara hidup yang tinggi aku mestilah bekerja. 

Lunch nanti aku plan dengan si Just nak ke Jalan Masjid India. Aku nak pergi cari kasut untuk aku pakai pada event hari Ahad nie. Aku memang xde koleksi kasut flat sbb yg banyak dalam simpanan aku semuanya wedges, xkan aku nak buat keje mengecat bagai dengan wedges kan. Lepas tu aku dah plan nak makan burger king. Aku memang giler mushroom burger kat situ kalau aku dapat memang terasa nikmatnya bila dah masuk ke mulut..hihihi. Oklah dah panjang sangat aku merepek, nak sambung keje buat board paper. Semoga di hari Jumaat yang mulia ini apa yang kita lakukan diberkati dan dirahmati oleh Allah  S.W.T ... Amin


Ulasan

  1. aamiin.. mudah2an..

    alalala.. cian aqeef.. tak bagi mama gi keje ye.. takpe aqeef.. biar mama gi keje.. nanti mama dapat gaji.. mintak menan banyak2 ye.. hehehe..

    BalasPadam
  2. salam jumaat kak.mmg sejuk gila pg ni kan kak

    BalasPadam
  3. bila akak ckp rasa dah macam dekat Cameron! zaza baru je off aircon muahahahaha...sejukk sampai ke tulang kan!

    BalasPadam
  4. bestu kalau kat cameronkan.. best yerk BK mushroom burger.. dah lama tak makan BK sebab yang di IOI mallni dah tutup...

    BalasPadam
  5. mmg pagi nie sejuk sangat..alallalaala..ciannyer tak bg mama kerja yer..mmg tersentuh hati bila anak cakap gitu..huhu..
    selamat jln2 cari kasut mg jumpa nnt yg dicari dan makan burger..

    BalasPadam
  6. best nya jenjalan kat jalan masjid india. huhuhu jelesss

    BalasPadam
  7. Jarang makan berger king...oh mushroom berger tu sedap ke RH... harus try jugak ni...
    Bestnya dpt cuci mata kat Masjid India tu...

    BalasPadam
  8. kita plak...xde wedges, semua flat shoes aje. tak pandai pakai. and kita pun memang takde style. T__T. huhuhuh

    BalasPadam
  9. wahhhh nak kita masjid india...bestnya...
    dah lama tak ke situ...

    BalasPadam
  10. Aqeef kalau boleh nak ada ibu dia sentiasa dan kita sebagai ibu memang terasa apa lagi bila dia kata semalam kan dah kerja. Sayu juga hati kan.. besar kelak dia akan faham.

    BalasPadam
  11. Moga Aqeef cepat sembuh ya.. jgn lupa makan ubat..sedih plak dgr aqeef ckp mcm tu..anak sy pun sllu ckp mcm tu.."tak payah lah keja Ibu". wah! best jalan2 di Masjid India..dah lama tak pergi sana..

    BalasPadam
  12. Siok bah kamu sama si just jalan2 dan shopping saja....nanti kalau aku pegi kl kasi kawan aku shopping2 k....(nda malu ni minta kawan...hehe)

    BalasPadam
  13. lama betul tak pergi jalan2 kat masjid india....

    BalasPadam
  14. Awk keje area mana. Samelah kita kena buat board paper. Opis sy pun dekat je dgn masjid india tu..

    BalasPadam
  15. salam kak..
    alahai..terasa sedih plk bila baca part aqeef xmo bg akak g keje tu.. huhuh... same lah kite.. tp memikirkan kos sara hidup yg mcm akak katekan tu,nk x nk terpasksa jgk tinggal kan diorg kann... -_-

    selamat menyelesaikan misi mencari kasut! :)

    BalasPadam
  16. moga nak cepat sembuh ye.. amboi byknyer plan tu!

    BalasPadam
  17. Salam kenal...

    Sekarang ni memang musim hujan sahaja...

    BalasPadam
  18. mlm td pulak kita mimpi berada kat sungai tgk ikan besarrrr sgt..pstu tetonggeng2 tu br perasan kain batik yg pakai tu koyak..(kain mmg da uzur mak punya pakai wat harta..hehhehe)
    slm jumaat yg mulia n selamat berhujung minggu...

    BalasPadam
  19. salam jumaat n salam kenal..

    ila follow sini =)

    BalasPadam
  20. best betul ayat si aqeef..."kan semalam mama dah keje..."...hahaha boleh gelak guling kalau dgr secara live tu...

    BalasPadam
  21. wah..ada aktiviti mngecat ye esok...nk ngecat ape tu ?

    BalasPadam
  22. kak zu yg dah 17 tahun dok rumah tak kerja ni teringin sangatlah nak kerja, merasa pegang duit sendiri...

    BalasPadam
  23. alahai tersentuh dengan ayat aqeef tu... "kan semalam mama dah keje..." :(

    BalasPadam
  24. suka jugak jenjalan kat sana...hihi...rambang mata...mcm2 ada...

    BalasPadam
  25. Hehehe bila anak cakap macam tu tak bagi pergi kerja, macam berbelah bagi jer kan, terusik jiwa.
    Salam kenal.

    BalasPadam
  26. Kalau firda anak2 nangis, firda pun nangis sama..rase sedihlanoulak nak tinggalkan diorg...
    Bila nk jd housewife ni kan...hehe

    BalasPadam
  27. Semoga Aqeef cepat sembuh....
    Pasti dah jumpa kasut idaman hati tu.....

    BalasPadam
  28. Jom! Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

    BalasPadam
  29. As salam Fiza,

    Bila kerja mmg terasa nak jd fulltime h/wife tp bila cuti lama mcm saya ni mmg tak sabar dah nak balik kerja semula...hikhik... Seronok jln kat masjid india tu tp yg tak tahan panas gilerr...huhuhu

    Happy weekend!

    BalasPadam
  30. aminn..semoga semua diberkati..:-)

    BalasPadam
  31. cheqkaq pon pagi2 memang kelam kabut ade je mende tak jumpe..sebab tak siapkan awl2 malam tadi..hihihi

    BalasPadam
  32. Moga Aqeef cepat sembuh ya..memang sayu jer bila dengar anak cakap macam tu...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..