1001 cerita

Khamis malam Jumaat yang lepas aku keluar tengok wayang dengan hubby. Wayang bermula pada jam 12.50 malam dan tepat 2.50 pagi cerita tu habis. Oklah bagi aku cerita nie walaupun xberapa banyak sangat aksi-aksi lasak macam dalam Transporter. Jalan ceritanya simple jerk bagi aku. Dari 5 bintang aku bagi 3 bintang. Aku rasa lebih seronok lagi cerita Transporter dari yang ini. Habis tengok wayang aku lepak bersupper ngan hubby aku dekat Malis Corner pekena char kuey tiaw. Pukul 4.30 pagi baru aku sampai rumah. 

Jumaat, aku keluar jam 11.30 pagi ke Shah Alam untuk amik stok PMC yang aku order. Dari situ terus balik rumah sebab hubby aku rush nak sembahyang Jumaat. 

Sabtu, aku bawak anak dara aku keluar ikut aku shopping dengan Just pergi ke Times Square. Tepat jam 10.45 pagi aku jumpa Just di stesen Hang Tuah. Macam yang korang tau kalau ke Times Square memang rambang mata dibuatnya sebab semua benda nak beli maklumlah harga baju-baju yang ada kat situ murah dan berbaloi-baloi jika dibandingkan dekat luar. Lepas ke Times Square aku janji dengan hubby jumpa dia di PWTC untuk ke pesta buku. Xlama pun aku dekat sana sebab dah xlarat kaki nie nak berjalan. Lebih kurang 4.30 petang aku balik rumah.

Ahad, aku xpergi kemana-mana pun hanya duduk di rumah memandangkan hubby kerja. Lagipun, banyak kain baju yang perlu aku settlekan untuk cuci dan lipat. Maklumlah anak aku si Aqeef macam model suka tukar-tukar baju jadi bila sehari x membasuh dah macam kedai dobi dibuatnya... Malam tu aku hantar stok PMC pada kawan aku yang dah bertahun aku x jumpa. 

Ha tulah dia cerita aku sepanjang 3 hari xbekerja. Dah macam tulis laporan apa plak.. hihihi.. Korang apa cerita? Xpergi kemana-mana ker? :D


p/s: Monday blues melanda diri :p

Ulasan

  1. ok la tu kak..dpt jalan2 hihihih
    zaza sabtu kuar ahad pulak duk umah...:)

    BalasPadam
  2. best kan shopping x henggat poket! wakakaakka

    BalasPadam
  3. Pagi 4:30 baru balik? huhu... kalau kakak waktu tu dah nak bangun dah. Kakak dah tak larat sengkang mata tau. Masuk pukul 10:30-11:00 dah nak lelap aje tau...

    Aqeef jenis tak suka kotor itu yg asyik tukar baju..

    BalasPadam
  4. tgk wayang..makan..amek brg...soping..ke pesta buku..lipat baju..kurang 10 citer ne belom 1001 citer..hehhehehe

    BalasPadam
  5. hadeh! I tak larat nak menunggu. haruss tido dlm panggung. biasanya pukul 12++ dah bercinta nak menahan mata. OH NO!! huhuhu

    BalasPadam
  6. salam...Tq sudi singgah blog saya.Transporter tu cite nya mmg best. Banyk aksi.

    BalasPadam
  7. hehehe... mcm busy bebenor ya..penuh aktiviti:)

    BalasPadam
  8. hahaha..den klu time tu.... tgk movie..adeh..movie tgk den la..pastu jam 4.30 tu..time buka opis smula dah tuu...lagi pun dua jejaka tecik ni tiada sapa laks nak nengokkan klu kuar nie...hihihi..beh no baca critakan...

    BalasPadam
  9. fuhhh...penuh activity dia

    BalasPadam
  10. salam
    Pergh! Jeles i tau..jap jap nak nak set time .nak dating juga£ah. Hehehe.ta pun dah lama sgt tak tgok movie..tapi ta nak plan lain.hehehehehe.
    Tq sudi lapangkan masa kt tempat ta.

    BalasPadam
  11. tq sudi lapangkan masa kt tempat ta.
    Jeles tau dpt dating.hehe

    BalasPadam
  12. sungguh padat aktiviti....saya 2 hari jak cuti...nda pegi mana2...santai2 di rumah...

    BalasPadam
  13. Penuh aktiviti...ktorang minggu lepas tgk citer Hansel&gretel..best citer dia..^^

    BalasPadam
  14. 4pagi baru balik.,.kakain dlm mimpi tu..

    BalasPadam
  15. assalam ratu..kalau acik tk tido macam tu..siang nya kepla ting tong he he

    BalasPadam
  16. selalu jgk lyn midnite ngn hubby .. best kn

    BalasPadam
  17. wahh benya tgk movie midnite..hiih

    BalasPadam
  18. nurul hujung minggu mmg tak kemana..tak sihat sgt sbb sengugut teruk..huhu dah kawinpun kena sengugut gak

    BalasPadam
  19. samalah RH.... gi Pesta buku, melawat sudden attack, gi beli lauk, gi klinik yg kecik tu demam sakit tekak...macam-macam benda

    BalasPadam
  20. fuyoh pagi2 buta dok tgk wayang...
    wei tdoq lagi best tau...hihihi a.k.a buat wayang sendirik ma tp sesekali berjimbas dgn org tersayang syok gak tuh

    BalasPadam
  21. caiyokk lah pagi2 tengok wayang ...kalau js mau wayang tengok js..hehe

    BalasPadam
  22. tengok wayang cite tu.. ap cite tu.. tu...

    BalasPadam
  23. wah padat ni....banyak g shoping jer

    BalasPadam
  24. amboiii jln sakan.. deqla hari tu tgk wayang gak...tgk wawa semput :)

    BalasPadam
  25. 230 pagi..;)

    pusing2 key el jugak ;)
    tp terlupa nak ke pwtc..siyes tak ingat..huhu
    padahal dekat je

    BalasPadam
  26. Kentalnya kekuatan mental dgn fizikal awak ni. Kul 4.30 pagi baru sampai umah then esoknya terus berjimba di Time Square pastu PWTC plak yg confirm ramai umat manusia bersesak kat pesta buku tu. Huhu. Kagum.

    *tergelak tgk gmbr profile yg kaki ke atas kepala ke bawah tu.

    BalasPadam
  27. salam kak..
    huhuh..penuh btl aktiviti weekend akak ye..
    cma dok umah je..abis2 pun g event 1m4y tu.. huhuhuh

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..