Khamis, 28 Februari 2013

Mesra amal Blogger bersama Anak Yatim

Sorilah lambat aku cerita pasal ni atas sebab-sebab yang x dapat dielakkan. Sepatutnya aku bersama dengan Just dan Tunung plan nak pergi sama-sama event nie tapi disebabkan mereka ada hal  jadi aku pergilah dengan hubby saja. Hubby aku pun ada bersama sampai pukul 11.00 pagi sebab ada kerja yang menunggu lepas tu dia datang semula lebih kurang pukul 4.00 petang. 

Aku sampai ke lokasi kejadian pada pukul 7.45 pagi, mula-mula agak malu jugak, yalah sebab pertama kali nak jumpa dengan orang yang aku sendiri x kenal. Tapi nasib baik hubby aku ada, xdelah aku macam kera sumbang jerk hihihi.., dan blogger pertama yang aku berkenalan dah tentulah adik Sheila yang memang senang aku nak cam dia. Aku igt orgnya lebih kurang tinggi aku jerk tapi dia tinggi lampai dan cantik orangnya. Kebetulan bila dah dibahagi-bahagikan kumpulan Sheila masuk jugak kumpulan yang sama dengan aku. Lepas tu aku berkenalan dengan Linda, ibu muda punya dua anak. Seronok dapat bersama dengan dorang. 

Group 3 terdiri daripada blogger IEDA dan hubby, LINDA,  Sheila, Kak Mimie, POK SU,  BONIKACAK dan sorang lagi blogger (aku xtau link blog dia) Nasib baik ada dua orang hero  tersesat kalau x Pok Su sorang2 jerk hero dalam group nie hihihi. Walaupun pejabat ustaz tu kecik ruangnya tapi mencabar jugak nak mengecat.. :P 

Semua anak-anak di sini comel-comel belaka. Aku cukup tersentuh dan terharu tengok telatah mereka. Aku dapat tengok betapa berdikarinya mereka. Bila masa makan aku tengok kebanyakan mereka ambil makanan dorang dalam kuantiti yang sedikit mungkin sebab dah terbiasa macam tu. Betapa berseleranya mereka makan, suka aku tengok. Bila anak-anak di sini membuat persembahan aku rasa sebak sangat dan aku cuba kawal perasaan itu. Aku dapat rasakan apa yang mereka rasa. Kalau boleh nanti aku akan datang lagi nak berjumpa dengan mereka..In shaa Allah. 

Keseluruhan program tersebut memang amat membanggakan. Aku kagum dengan orang kuat disebalik event nie NADIAIEDAMILANORY dan IZA. Semoga akan ada majlis seperti ini di masa akan datang. 

Hubby peneman setiaku :P
Comel-comel semuanya

Persembahan yang menusuk kalbu

Sheila, BoniKacak, Linda 


Kami dari Kumpulan 3 :)





52 ulasan:

AyueJean AJ berkata...

Alahai.... Comelnya anak2 tu....
AJ kalau lawat rumah anak yatim or orang tua..
Tersentuh jugak hati ni....
Last year masa kitorang buat ride amal pun, termenangis kat rumah orang tua tu....

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. alaaa rindu kak lynn dengan kawan semua. hee kak, setiap kali sheila nak komen pasal event ni mesti meremang bulu roma. terasa sedih dan sayu teringatkan budak2 tu. kesian diorang kan...

::EIDA:: berkata...

Seronok kenal bella ;)

::EIDA:: berkata...

Oh lupe nak cakap, blogger lelaki yang lagi sorang tu, abg kamarul, link dia, http://www.soutulmujahid.com/ ;)

Bella boleh tengok semuaa link link blogger yang hadir on that day, ida ade update kat sini , http://msieda.blogspot.com/2013/02/kenali-bloggersukarelawan-program-amal.html

Cho Zila berkata...

bagusnyer buat amal... moga akak juga nanti ada kesempatan untuk beramal bgnkan...

Hatimi Tahirruddin berkata...

wah nampak mcm meriah je tu....

neesa_jun berkata...

mesti anak2 kt sana gembira menerima tetamu.... =) dalam masa yang sama ukhwah pun terjalin sesama blogger

MulutPayau berkata...

Bagusnya buat kerja2 amal macam ni.....pastI anak2 tu gembira kan.....

Nurul Najihah berkata...

Beznye dapat join event ginie ~

# teringin ;)

Aini Yunus berkata...

best nye lau dapat join majlis cam gini..

Firdawati Rashidi berkata...

Bestnya huby sentiasa menemani awak..

missayu berkata...

seronak kan,tenaga yang sedikit tu,sbb kita ikhlas buat,jadi besar sangat untuk budak2 tu...happy jugak ddapat kenal2 ramai org

izan mama mia berkata...

kalau bt ramai2...kerja jd mudah dan seronok..meriah nampaknya

shazrina berkata...

seronoknye dapat beramal, tolong anak yatim ..semoga allah permudahkan semua urusan ..

NM03 berkata...

mudah tersentuh hati dan sayu melihat raut wajah anak kecil begini...




oh tidak... nak nangis...

Dee berkata...

program amal yang menyeronokkan tu..

♥ Miss Hearty ♥ berkata...

macam best je kalau dapat join event macam nie :)

are_lin@yu berkata...

best nya dapat buat aktiviti mcm ni..moga 1 ahri nti dpt join..huhu

anna alaui berkata...

mmg hati akan tersentuh bila tengok anak2 yatim tu...lg2 TTC mcm sy..:)

Wak Gelas™ berkata...

meriahnyerr uoolss..,eHHHe

Deqla manjew berkata...

tersentuh hati tgk anak2 yatim tu.. terbaiklah kak aktiviti mcm nih..

p/s : yeke sama besday? boleh la sambut sesama.. haha

Fauziah Mohamad berkata...

semoga usaha murni ni diteruskan...Allah sahaja yang dapat membalas segala kebaikan

yana aina berkata...

tahniah pd akk dan kwn2 lain .. moga Allah membalas jasa kalian ^^

Promosi Sheshido Black Mask

nea lopah berkata...

ehh..best nya. nk join jer kalau dekat.

seribupilihan berkata...

best nyer..semua nampak ceria..:-)

Kesuma Angsana berkata...

bagusnyer,.. tahniah !

Kakzakie berkata...

Jariah yg akan kekal tercatat.
Contoh yg baik
Tahniah dari kakak buat semua yg terlibat

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Tahniah...Semuanye nampak ceria..

hainom OKje berkata...

ohhh ni yang kisah dulu tu eh....dah menjadilah bendanya ni RH... tahniah... moga ada lagi selepas ini!

Tukang Karut berkata...

ceria anak2 yatim tu kan...

ummiross berkata...

Inisiatif yang bagus ni, tahniah semua.

Nur farahiza berkata...

tahniah , seronok tgk mereka

LydSunshine berkata...

Selonoknya dpt buat keja amal camni. Harap2 satu hari nanti dpt join aktiviti macam ni.

zulaikha megat berkata...

alhmdullilah...nasib anak anak yatim masih mendapat perhatian..kalau kena mengena dgn anak2 yatim mmg hati cepat jek tersentuh..

Nora Karim berkata...

bestnya ada aktiviti macam ni...

Dianaa berkata...

tengok gambar kat blog kak Nadia pun boleh nampak meriah dia. jeles tak dapat join :(

sal ya berkata...

alhamdulillah... masih dapat beramal.

QA's ~ mamapapa berkata...

Menariknya aktiviti ni..hrp dpt jgk join 1 hari nti :)

Dik bee berkata...

meriahnya.... best

Cheq Kaq berkata...

Entah kenapa bile lihat wajah2 anak2 yatim, hati jadi sayu..cheqkaq bangga ngan akak..huhu

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam kak..
Alhamdulillah..tahniah buat akak & semua yg menjayakan program ni..
byk ganjaran pahala bg mereka yg mmbhgiakn anak2 yatim..

tgk pic je dah tau meriah..mesti sronok & suka penghuni rmh tu.hrp2 ramai lg yg akan tmpil lg bt prgrm mcm ni.teringin nk turut serta:)

wanie amerie berkata...

Salam kenal..
bagus program mcm ni..dpt memeriahkan mereka yg bergelar anak yatim ni..

dah follow u dear, sudi2lah follow akak yer..hehe
tq

NoEn berkata...

tahniah...seronokkan bila dapat tolong mereka yg memerlukan w/pun sedikit

aTieYusof Family berkata...

Tahniah dapat menggembirakan hati anak2 yatim ni.. besar pahala nya..:)

are_lin@yu berkata...

salam isnin dear ;)

wantie berkata...

tahniah di atas usaha murnia kalian.

memang comel comel mereka ni kan.

~Emaa Hasnah (^_^)~ berkata...

Assalamualaikum..Salam kenal..
program yang baik..dpt mengembirakan anak2 yatim ni..

Ema Blog berkata...

Tahniah...mereka semua kelihatan happy bila bloggers dtg membantu...In Shaa Allah jika berkesempatan akan join sekali..

Cik Puan Rara berkata...

omei,rajin2 sume.

ANNA MARIANA berkata...

wah, selalu ada kat mana? penang ada x?

intanfirdaus247 berkata...

terbaik..tahniah....semua bagus2..:)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nurul tak tahan sebak kalau g umah anak2 yatim=(sempga diaorg selalu dilindungi Allah

Catat Ulasan