Mesra amal Blogger bersama Anak Yatim

Sorilah lambat aku cerita pasal ni atas sebab-sebab yang x dapat dielakkan. Sepatutnya aku bersama dengan Just dan Tunung plan nak pergi sama-sama event nie tapi disebabkan mereka ada hal  jadi aku pergilah dengan hubby saja. Hubby aku pun ada bersama sampai pukul 11.00 pagi sebab ada kerja yang menunggu lepas tu dia datang semula lebih kurang pukul 4.00 petang. 

Aku sampai ke lokasi kejadian pada pukul 7.45 pagi, mula-mula agak malu jugak, yalah sebab pertama kali nak jumpa dengan orang yang aku sendiri x kenal. Tapi nasib baik hubby aku ada, xdelah aku macam kera sumbang jerk hihihi.., dan blogger pertama yang aku berkenalan dah tentulah adik Sheila yang memang senang aku nak cam dia. Aku igt orgnya lebih kurang tinggi aku jerk tapi dia tinggi lampai dan cantik orangnya. Kebetulan bila dah dibahagi-bahagikan kumpulan Sheila masuk jugak kumpulan yang sama dengan aku. Lepas tu aku berkenalan dengan Linda, ibu muda punya dua anak. Seronok dapat bersama dengan dorang. 

Group 3 terdiri daripada blogger IEDA dan hubby, LINDA,  Sheila, Kak Mimie, POK SU,  BONIKACAK dan sorang lagi blogger (aku xtau link blog dia) Nasib baik ada dua orang hero  tersesat kalau x Pok Su sorang2 jerk hero dalam group nie hihihi. Walaupun pejabat ustaz tu kecik ruangnya tapi mencabar jugak nak mengecat.. :P 

Semua anak-anak di sini comel-comel belaka. Aku cukup tersentuh dan terharu tengok telatah mereka. Aku dapat tengok betapa berdikarinya mereka. Bila masa makan aku tengok kebanyakan mereka ambil makanan dorang dalam kuantiti yang sedikit mungkin sebab dah terbiasa macam tu. Betapa berseleranya mereka makan, suka aku tengok. Bila anak-anak di sini membuat persembahan aku rasa sebak sangat dan aku cuba kawal perasaan itu. Aku dapat rasakan apa yang mereka rasa. Kalau boleh nanti aku akan datang lagi nak berjumpa dengan mereka..In shaa Allah. 

Keseluruhan program tersebut memang amat membanggakan. Aku kagum dengan orang kuat disebalik event nie NADIAIEDAMILANORY dan IZA. Semoga akan ada majlis seperti ini di masa akan datang. 

Hubby peneman setiaku :P
Comel-comel semuanya

Persembahan yang menusuk kalbu

Sheila, BoniKacak, Linda 


Kami dari Kumpulan 3 :)





Ulasan

  1. Alahai.... Comelnya anak2 tu....
    AJ kalau lawat rumah anak yatim or orang tua..
    Tersentuh jugak hati ni....
    Last year masa kitorang buat ride amal pun, termenangis kat rumah orang tua tu....

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak lynn. alaaa rindu kak lynn dengan kawan semua. hee kak, setiap kali sheila nak komen pasal event ni mesti meremang bulu roma. terasa sedih dan sayu teringatkan budak2 tu. kesian diorang kan...

    BalasPadam
  3. Oh lupe nak cakap, blogger lelaki yang lagi sorang tu, abg kamarul, link dia, http://www.soutulmujahid.com/ ;)

    Bella boleh tengok semuaa link link blogger yang hadir on that day, ida ade update kat sini , http://msieda.blogspot.com/2013/02/kenali-bloggersukarelawan-program-amal.html

    BalasPadam
  4. bagusnyer buat amal... moga akak juga nanti ada kesempatan untuk beramal bgnkan...

    BalasPadam
  5. mesti anak2 kt sana gembira menerima tetamu.... =) dalam masa yang sama ukhwah pun terjalin sesama blogger

    BalasPadam
  6. Bagusnya buat kerja2 amal macam ni.....pastI anak2 tu gembira kan.....

    BalasPadam
  7. Beznye dapat join event ginie ~

    # teringin ;)

    BalasPadam
  8. best nye lau dapat join majlis cam gini..

    BalasPadam
  9. Bestnya huby sentiasa menemani awak..

    BalasPadam
  10. seronak kan,tenaga yang sedikit tu,sbb kita ikhlas buat,jadi besar sangat untuk budak2 tu...happy jugak ddapat kenal2 ramai org

    BalasPadam
  11. kalau bt ramai2...kerja jd mudah dan seronok..meriah nampaknya

    BalasPadam
  12. seronoknye dapat beramal, tolong anak yatim ..semoga allah permudahkan semua urusan ..

    BalasPadam
  13. mudah tersentuh hati dan sayu melihat raut wajah anak kecil begini...




    oh tidak... nak nangis...

    BalasPadam
  14. program amal yang menyeronokkan tu..

    BalasPadam
  15. macam best je kalau dapat join event macam nie :)

    BalasPadam
  16. best nya dapat buat aktiviti mcm ni..moga 1 ahri nti dpt join..huhu

    BalasPadam
  17. mmg hati akan tersentuh bila tengok anak2 yatim tu...lg2 TTC mcm sy..:)

    BalasPadam
  18. tersentuh hati tgk anak2 yatim tu.. terbaiklah kak aktiviti mcm nih..

    p/s : yeke sama besday? boleh la sambut sesama.. haha

    BalasPadam
  19. semoga usaha murni ni diteruskan...Allah sahaja yang dapat membalas segala kebaikan

    BalasPadam
  20. tahniah pd akk dan kwn2 lain .. moga Allah membalas jasa kalian ^^

    Promosi Sheshido Black Mask

    BalasPadam
  21. ehh..best nya. nk join jer kalau dekat.

    BalasPadam
  22. best nyer..semua nampak ceria..:-)

    BalasPadam
  23. Jariah yg akan kekal tercatat.
    Contoh yg baik
    Tahniah dari kakak buat semua yg terlibat

    BalasPadam
  24. Tahniah...Semuanye nampak ceria..

    BalasPadam
  25. ohhh ni yang kisah dulu tu eh....dah menjadilah bendanya ni RH... tahniah... moga ada lagi selepas ini!

    BalasPadam
  26. Inisiatif yang bagus ni, tahniah semua.

    BalasPadam
  27. tahniah , seronok tgk mereka

    BalasPadam
  28. Selonoknya dpt buat keja amal camni. Harap2 satu hari nanti dpt join aktiviti macam ni.

    BalasPadam
  29. alhmdullilah...nasib anak anak yatim masih mendapat perhatian..kalau kena mengena dgn anak2 yatim mmg hati cepat jek tersentuh..

    BalasPadam
  30. bestnya ada aktiviti macam ni...

    BalasPadam
  31. tengok gambar kat blog kak Nadia pun boleh nampak meriah dia. jeles tak dapat join :(

    BalasPadam
  32. alhamdulillah... masih dapat beramal.

    BalasPadam
  33. Menariknya aktiviti ni..hrp dpt jgk join 1 hari nti :)

    BalasPadam
  34. Entah kenapa bile lihat wajah2 anak2 yatim, hati jadi sayu..cheqkaq bangga ngan akak..huhu

    BalasPadam
  35. Salam kak..
    Alhamdulillah..tahniah buat akak & semua yg menjayakan program ni..
    byk ganjaran pahala bg mereka yg mmbhgiakn anak2 yatim..

    tgk pic je dah tau meriah..mesti sronok & suka penghuni rmh tu.hrp2 ramai lg yg akan tmpil lg bt prgrm mcm ni.teringin nk turut serta:)

    BalasPadam
  36. Salam kenal..
    bagus program mcm ni..dpt memeriahkan mereka yg bergelar anak yatim ni..

    dah follow u dear, sudi2lah follow akak yer..hehe
    tq

    BalasPadam
  37. tahniah...seronokkan bila dapat tolong mereka yg memerlukan w/pun sedikit

    BalasPadam
  38. Tahniah dapat menggembirakan hati anak2 yatim ni.. besar pahala nya..:)

    BalasPadam
  39. tahniah di atas usaha murnia kalian.

    memang comel comel mereka ni kan.

    BalasPadam
  40. Assalamualaikum..Salam kenal..
    program yang baik..dpt mengembirakan anak2 yatim ni..

    BalasPadam
  41. Tahniah...mereka semua kelihatan happy bila bloggers dtg membantu...In Shaa Allah jika berkesempatan akan join sekali..

    BalasPadam
  42. wah, selalu ada kat mana? penang ada x?

    BalasPadam
  43. terbaik..tahniah....semua bagus2..:)

    BalasPadam
  44. nurul tak tahan sebak kalau g umah anak2 yatim=(sempga diaorg selalu dilindungi Allah

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..