Isnin, 18 Februari 2013

Angkara mercun....



Aku anak beranak xboleh tidur malam tadi! Punyalah bising kawasan perumahan aku tu dengan bunyi mercun. Bermula pukul 11.30 malam dan makin kemuncak bunyi mercun tu pukul 12 tgh malam! Dekat pukul 2 pagi barulah aman seperti biasa, barulah aku dapat melelapkan mata. Aku rasa dah macam dekat medan pertempuran dah semalam. Kesian dekat anak-anak aku nampak mengantuk bila aku kejutkan pagi tadi. 


p/s : Monday blues...nasib baik hari nie aku masih sorang lagi dekat department aku. Jadi akulah bos hari nie..hihihi

36 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak, sheila pun sama! malam tadi berbunyi kuat segala mercun. hee wahwah bestnya jadi lady boss :)

Acik Erna berkata...

assalam Ratu..nak buat camana kan..kalau raya kita macam tu..dah ampai dah polis kekawasan/rumah tu

Nens Collection berkata...

org2 hokkien sambut perayaan mereka kan..nens kt kuantan pon pelik nape ade bungan api smlm..lps baca status kt fb rupanya sambutan mereka..

AyueJean AJ berkata...

Chap Goh Meh... =D
Tak boleh nak marah.....
Tapi tu lah.. Tak beragak pulak....

yan's cottage berkata...

memang betul pun....pukul 12 tengah malam sampai pagi punyalah bising....tak tahan betul telinga mendengarnya hisss....geram2..

mama aryan berkata...

dekat rumah saya pun sama..mujur jauh sikit dr rumah dgr sayup2 je,klau dekat tu mau tak bole nak lelap jugak

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Samalah tempat ktorang...semalam sambutan orang2 hokkien kan...tempat ktorang memang ramai cina..sabar jer lah dengar bunyi mercun tu...

Cho Zila berkata...

rumah akakpun .. der sambutan kot yerk.. kalau main malam minggu okler lagikan.. ini kita nak keje.. tak berhenti mercuntu.. banyakler duit terbakar malam semalam yerk...

Kesuma Angsana berkata...

amboi seronoknyer jad bos ni hehehe

NM02 berkata...

bila raya kita sok, biar depa plak rasa... hehehehe

are_lin@yu berkata...

lamanya dorang men mercun..huhu

aTieYusof Family berkata...

Still mood Monday blues.. takpe2.. masih jd bos hari ni..hehe..
ermm..tu lah bila bunyi mercun bising tgh2 malam buta mengganggu ketenteraman awam..

yana aina berkata...

samalah .. dh ler yana ddk taman. terasa mcm kat iraq plak ... huhuhhh

Kakzakie berkata...

Tak puas-puas mereka bermain kan. Tempat kakak pun sama. Tunggu cak-go-meh ini lagi akan macam perang pastinya...

ieda immi berkata...

ekekek memang lah kalau duduk di kejiranan macam nie .. tapi kalau time akak dulu2 .. anak2 suke ;)

shazrina berkata...

tak puas puas dorang ni main mercun ..hyeee sabor je la ...huhu

ummiross berkata...

Masa kat Kuching dulu, boleh tahan hebat juga bunyi mercun ni, sabau je le.

wantie berkata...

samalah aleesya asyik terkejut jaga je. tak tahan bunyi mercun papan tu kuat sangat. merapak rapak

QueeN TerataI berkata...

seb baik masih jd boss so boleh la relax2 ye x? hehehe bunyi mercun sana sini eh.. seb baik queen x berjiran dgn cina.. ;)

Dee berkata...

dorang sembahyang tebu tu malam tadi..tunggu nanti ada lagi chap goh mei pulak..xpelah..dorang pya perayaan..kalau kita raya pun dari hari pertama posa smpi syawal dh abis pun tak berhenti2 berperang mercun..tp tulah..xde pulak hilang jari..orang kita je kan..huhu..

Hatimi Tahirruddin berkata...

hehe mmg meriah...dam dam dum bunyi mercun....:D

nurbijen berkata...

ada org kata mereka bakar mercun malam CNY ke 9(kelmarin) la tu utk menyembah dewa... tapi kena cari sumber sahih utk pengesahan :)

Mia Kassim berkata...

Meriah bah bunyi mercun tu....hehe

are_lin@yu berkata...

salam selasa dear ;)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
kat rumah cma pun punya meriah bunyi mercun..rupa2nya kaum hokkien merayakan hari istimewa diorg..cma terbaca status Adam corrie kat fb..

eyeyou berkata...

rasa mcm kat tempat perang pulakk..tp da taw mercun kan, ley gak lelap..kalu kat tempat org berperang tu, mesti dorang xley tido kan..kena bersyukur kita dok kat negara aman damai..:)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

gaknya mcm mana kalau kita ada dekat tempat berperang2..huhu sangatlah takot..ooo ada perayaan rupanya padanlah dkt umah nurulpun ada yang bunyi mercun tak henti2

hainom OKje berkata...

Sama jugak dekat area rumah OKje hari tu... tapi tertidur jugak akhirnya! hehe

fieda berkata...

sama jer kt sini pun..kul 2pagi baru senyap..

::EIDA:: berkata...

same same. terus pagi tu bangun lambatt ;p

sal ya berkata...

raya cina dlm wad. jdk dgr budak meanngis je instead of mercun.

QA's ~ mamapapa berkata...

Lorrrr...dh chap goh meh ke?

Liza Razak berkata...

sampai tak boleh tido dibuatnya :)

QasehnyaRania berkata...

thun ni tak da dengar sbb tak dudukberjiran dgn cina.tahun lepas ye...


bingit telinga saya dibuatnya..

Deqla manjew berkata...

masa mlm ni la org ada nmpk hantu kat area umah deqla..hantu siap bole kuar lg tu nk main mercun sama..kot la..haha..

Mimi Azirah berkata...

memg kalo bisg bunyi mercun tuh xleh nk tido sgt

Catat Ulasan