Selasa, 18 Jun 2013

Air..

                                        


Semalam balik dari keje hubby bagitau ada notice tentang gangguan bekalan air lewat malam tadi dan sepanjang hari ini, ada masalah tangki bocor di apartment aku. Aku  betul-betul tak perasan tentang notice tu (hihihi sebenarnya tak amik tau pun :P). Nasib baik hubby aku yang perasan. Apa lagi malam tadi operasi menadah airlah. Aku paling tak suka bila takde air sebab tu orang cakap biar takde elektrik jangan takde air. Nak buat apa pun tak boleh. Kenapalah dorang tak betulkan masalah tangki tu masa hari bercuti jerk..uhuhuhuhu




38 ulasan:

IDAZS berkata...

betul setuju dgn statement biar takde letrik dari takde air.

εïзmummyHazaεïз berkata...

kiteorg punye area baru jek ok dr xdek air. Anak2 pi tadah air. Mak nye ape pon xsedar. Patut ade lori air.. hehehe

Tukang Karut berkata...

hok aloh... kalau kena tunggu masa cuti, confirm lagi sengsara...

izan mama mia berkata...

mmg kalau xdok air...masalah besar sgt...

Just berkata...

mlm ni tadah air lg?

Adhie Sunan Saifuddin berkata...

problem kalau takder air..biar elektrik takde

Kakzakie berkata...

Memang betul biar tak ada elektrik jgn tak ada air.
Tak buat cuti sebeb yg nak buat pun cuti jugalah tu - geram kan..

Dee berkata...

tulah kan..tapi sebenarnya takde dua2 pun susah..hehehe..

faraherda.razalan berkata...

Klu sy pun, pns gak ati.

yan's cottage berkata...

memang betul susah kan...kalau tak de air nie....nak pula bila nak masak memasak kan....hai...sabar je lah....

❤Kamsiah❤ berkata...

akak pulak biar takde air dari takde letrik hehe..takde letrik tauleh buat apa...dok dlm rumah,panas...

nuha ahmad berkata...

susah juga takda air ye kak ? huhu

Cik Puan Rara berkata...

fuh xde air mmg siksa jiwa raga kan.

Deqla Manjew berkata...

yups.. semalam mmg xde air.. jiran ada bgtau.. naseb baik blk tu ada air dah.. mmg susah xde air nih.. aptb!

ummiross berkata...

memang kalau takde air, rasa macam susah sangat kan, nasib baik sempat juga tadah tu. Harap2 semua kembali normal secepat mungkin.

Kesuma Angsana berkata...

mmg seksa kalau dg masalah air ni kan hehehe

Rasp berkata...

notis yg tak ternotis ek...
sib baik gak ada yg notis, notis tu...
heheheheheheheheh....
memang seksa jiwa raga takde air kan....

Marya Yusof berkata...

As salam dear,

Mmg susah kalau xde air, last week kat area Lima ni pun xde air tp nasib baik rumah still ada juga air... Alhamdullillah, kalau tak pening juga nak raba air kat mana dinegeri org ni...huhuhu

aTieYusof Family berkata...

betul tu...rela takde letrik, dari takde air..susah nak buat apa pun tak boleh terutamanya nak masak..huhu..
harap2nya cepat selesai ya..

Jemarisuri berkata...

huhu..js dua2 xblh mesti kena ada gak...^^

hainom OKje berkata...

Kita pun tak suka kalau tak de air hehe.... nak buat apa pun tak boleh....menci tau!

QasehnyaRania berkata...

stress kan bila tak da air. tp kira ok gak .dorang bg notis dulu.saya dah byk kali air tak da. bukan kata notis apa pon tak da kasi tahu dulu.
buka pili je tup2 air dah tak da

RedRose berkata...

betul tu sis, air sgt penting! lagi2 pd org yg suka masak mcm I ni. boleh nanges! huhuhu

Sheila Salim berkata...

assalamualaikum kak lynn. alohhh kesiannya. sheila pun rasa lagi bagus takda elektrik daripada air =______=

Fiza Rahman berkata...

Tadah...jgn tak tadah. Memang leceh klo tak der air. Especially klo ada anak kecik macam saya nih.

mama aryan berkata...

memang susah kalu takde air kan

wahida berkata...

betul tu kak...leceh betul takde air ni kan...
sabar ye kak...

Ira berkata...

betul tu, biar xde elektrik, asal jgn xde air.
susah kalau xde air. sabar bnyk2. jimat2 air yg ada tu, ye :)

Tihara berkata...

sekarang biar ada dua2 sebab coce mencabar :)

Rosmiza Ali berkata...

Betul tu.. Takde api boleh lagi pasang lampu emergency ke, pelita ke, lilin ke.. Tapi kalau takde air, payah.. Huhuhu~

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalam,

rasanya kalau takder dua2nyer pun susah...tambahan musim jerubu ni..makin panas...malam pulak kalu takder letrik nyamuk banyak..

Nora Karim berkata...

betul betul... kalau tak de air mmg seksa la...

Hatimi Tahirruddin berkata...

masa hari cuti pekerja yg nak merepair tu pon cuti jugak....kihkihkih

nadia farahida berkata...

haah kak bella, nadia pon ada dengar dekat radio dorang cakap ada beberapa tempat akan berlaku gangguan air. nanti tak cukup air meh datang mandi rumah nadia mehhhh ;p

Lisa Sheila berkata...

lisa pun pernah alami masalah air ni...tapi masalah air kat area taman lisa ni air berkarat... hurmm..

psstt..akak pun ada pegi TC eh..kejadian apakah..hee

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.RA..

huhu... betul betul betul..biar takde elektik jgn takde air..
hari ni mcm mana? dah okay ke?

elly nadyra berkata...

Semua urusan terganggu kan. Berak pun x senang.

QA's ~ mamapapa berkata...

alllaaaahaaiiii..masalah air plak :(((

Catat Ulasan