Air..

                                        


Semalam balik dari keje hubby bagitau ada notice tentang gangguan bekalan air lewat malam tadi dan sepanjang hari ini, ada masalah tangki bocor di apartment aku. Aku  betul-betul tak perasan tentang notice tu (hihihi sebenarnya tak amik tau pun :P). Nasib baik hubby aku yang perasan. Apa lagi malam tadi operasi menadah airlah. Aku paling tak suka bila takde air sebab tu orang cakap biar takde elektrik jangan takde air. Nak buat apa pun tak boleh. Kenapalah dorang tak betulkan masalah tangki tu masa hari bercuti jerk..uhuhuhuhu




Ulasan

  1. betul setuju dgn statement biar takde letrik dari takde air.

    BalasPadam
  2. kiteorg punye area baru jek ok dr xdek air. Anak2 pi tadah air. Mak nye ape pon xsedar. Patut ade lori air.. hehehe

    BalasPadam
  3. hok aloh... kalau kena tunggu masa cuti, confirm lagi sengsara...

    BalasPadam
  4. mmg kalau xdok air...masalah besar sgt...

    BalasPadam
  5. problem kalau takder air..biar elektrik takde

    BalasPadam
  6. Memang betul biar tak ada elektrik jgn tak ada air.
    Tak buat cuti sebeb yg nak buat pun cuti jugalah tu - geram kan..

    BalasPadam
  7. tulah kan..tapi sebenarnya takde dua2 pun susah..hehehe..

    BalasPadam
  8. memang betul susah kan...kalau tak de air nie....nak pula bila nak masak memasak kan....hai...sabar je lah....

    BalasPadam
  9. akak pulak biar takde air dari takde letrik hehe..takde letrik tauleh buat apa...dok dlm rumah,panas...

    BalasPadam
  10. susah juga takda air ye kak ? huhu

    BalasPadam
  11. fuh xde air mmg siksa jiwa raga kan.

    BalasPadam
  12. yups.. semalam mmg xde air.. jiran ada bgtau.. naseb baik blk tu ada air dah.. mmg susah xde air nih.. aptb!

    BalasPadam
  13. memang kalau takde air, rasa macam susah sangat kan, nasib baik sempat juga tadah tu. Harap2 semua kembali normal secepat mungkin.

    BalasPadam
  14. mmg seksa kalau dg masalah air ni kan hehehe

    BalasPadam
  15. notis yg tak ternotis ek...
    sib baik gak ada yg notis, notis tu...
    heheheheheheheheh....
    memang seksa jiwa raga takde air kan....

    BalasPadam
  16. As salam dear,

    Mmg susah kalau xde air, last week kat area Lima ni pun xde air tp nasib baik rumah still ada juga air... Alhamdullillah, kalau tak pening juga nak raba air kat mana dinegeri org ni...huhuhu

    BalasPadam
  17. betul tu...rela takde letrik, dari takde air..susah nak buat apa pun tak boleh terutamanya nak masak..huhu..
    harap2nya cepat selesai ya..

    BalasPadam
  18. huhu..js dua2 xblh mesti kena ada gak...^^

    BalasPadam
  19. Kita pun tak suka kalau tak de air hehe.... nak buat apa pun tak boleh....menci tau!

    BalasPadam
  20. stress kan bila tak da air. tp kira ok gak .dorang bg notis dulu.saya dah byk kali air tak da. bukan kata notis apa pon tak da kasi tahu dulu.
    buka pili je tup2 air dah tak da

    BalasPadam
  21. betul tu sis, air sgt penting! lagi2 pd org yg suka masak mcm I ni. boleh nanges! huhuhu

    BalasPadam
  22. assalamualaikum kak lynn. alohhh kesiannya. sheila pun rasa lagi bagus takda elektrik daripada air =______=

    BalasPadam
  23. Tadah...jgn tak tadah. Memang leceh klo tak der air. Especially klo ada anak kecik macam saya nih.

    BalasPadam
  24. memang susah kalu takde air kan

    BalasPadam
  25. betul tu kak...leceh betul takde air ni kan...
    sabar ye kak...

    BalasPadam
  26. betul tu, biar xde elektrik, asal jgn xde air.
    susah kalau xde air. sabar bnyk2. jimat2 air yg ada tu, ye :)

    BalasPadam
  27. sekarang biar ada dua2 sebab coce mencabar :)

    BalasPadam
  28. Betul tu.. Takde api boleh lagi pasang lampu emergency ke, pelita ke, lilin ke.. Tapi kalau takde air, payah.. Huhuhu~

    BalasPadam
  29. assalam,

    rasanya kalau takder dua2nyer pun susah...tambahan musim jerubu ni..makin panas...malam pulak kalu takder letrik nyamuk banyak..

    BalasPadam
  30. betul betul... kalau tak de air mmg seksa la...

    BalasPadam
  31. masa hari cuti pekerja yg nak merepair tu pon cuti jugak....kihkihkih

    BalasPadam
  32. haah kak bella, nadia pon ada dengar dekat radio dorang cakap ada beberapa tempat akan berlaku gangguan air. nanti tak cukup air meh datang mandi rumah nadia mehhhh ;p

    BalasPadam
  33. lisa pun pernah alami masalah air ni...tapi masalah air kat area taman lisa ni air berkarat... hurmm..

    psstt..akak pun ada pegi TC eh..kejadian apakah..hee

    BalasPadam
  34. salam K.RA..

    huhu... betul betul betul..biar takde elektik jgn takde air..
    hari ni mcm mana? dah okay ke?

    BalasPadam
  35. Semua urusan terganggu kan. Berak pun x senang.

    BalasPadam
  36. alllaaaahaaiiii..masalah air plak :(((

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..