Selasa, 14 Mei 2013

Nikmatnya bila...

Google
Dapat minum jus tembikai, pukul 12.30 malam time orang dah nyenyak tidur aku sibuk blend buah tembikai hehehe. Menghilangkan rasa haus yang amat sangat punyalah nikmat bila dapat minum jus tu. Aku rasa macam orang mengidam dah aku nie :D Cuaca sekarang panas, sampai tidur pun berpeluh-peluh walau dah bukak kipas tahap maximum. Tengah malam bape kali aku mandi. Dah dekat nak masuk bulan Syawal nie cuaca makin panas kan.. Sekarang aku baru gigih nak ganti puasa, ada baki 4 hari lagi. Korang dah habis ganti ker? :P

39 ulasan:

Tukang Karut berkata...

ermmm...nyum nyum...

mama3heroo berkata...

err..blum habis ganti lg..aduii

:: Mrs.Eady :: berkata...

dah habis dah :)

Kesuma Angsana berkata...

mmg musim panas kang skang ni malam2 pun berpeluh lagi hehehe puasa ada 4 hari lagi nak diganti ni !

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. tidur dalam aircond pun terasa sikit bahang panas tu :(

Maimun Razali berkata...

musim panas sekarang nih.....huhuhu

Maimun Razali berkata...

eh jap kite dah habis ganti alhamdulillah....

Kakzakie berkata...

Wrana melon yg merah tu menggoda kakak tau:)

Tak sama JB sekarang bila balik kerja hujan sampai kereta kakak mengharung banjir. Tapi semalam dah mula tak hujan. Tak tahulah hari ini macam mana.



aTieYusof Family berkata...

sedapnya Jus tembikai...ada juga buat last week..hehe.. puasa dah habis ganti lepas puasa 6 hari tu:)

Forskning Beta berkata...

macam mana resipi jus tembikai? share sikit?

Dee berkata...

wow..sedapnya..tapi dee xleh mkn tembikai banyak nti kena semput..

Rasp berkata...

cocer memang panas sangat skarang nie sis...
memang berpeluh2 lah...
and sememangnya sedddddaaapppp sangat minum jus tembikai tu ...
nak nak kalo sejuk...
pergghhhh tak hengat donia nikmatnya hehehehee..
sib baik akak dah settle dah qada posa...
lega and tak yah risau...

Lisa Sheila berkata...

Sedapnya jus tembikai..favourite lisa gak ni..hee..tapi memang skrg cuaca panas kan kak... dah dekat ramadhan..alhamdulillah...lisa dah habis ganti..heee

Mia Kassim berkata...

Wau sedapnya jus tembikai.....betul2 mengidam ni minum tengah malam...hehe
in sha ALLAH akan di abiskan bulan ni...

IDAZS berkata...

sedapnya..nak-nak kalau campur laici pulak! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

~aYu~ berkata...

sedap minum cuaca panas berbahang ni.. ayu tak ganti pose lagi. dah saarat ni asyik lapar je.. insyaalallah minggu dpn nak pose..

Rosmiza Ali berkata...

Minum air tembikai lagi tambah panas badan yunk.. Orang tua2 katalah, tembikai bersifat panas sebenarnya.. Tapi time minum tu memang menyegarkan.. =)

Miss Volvo berkata...

oh sedapnya jus tembikai :)

Cho Zila berkata...

tembikai memang sangat sedap.. makan gitujerpun sedap kalau dapat air buahpun sedap... isyh teringin...

Cik Puan Rara berkata...

haritu sy minum sikit je air tembikai.biasa nya Ya Allah.xtahan.sakit kaki.

are_lin@yu berkata...

sedapnya merah tmbikai tu..

Deqla Manjew berkata...

yela.. musim panas, hangat dan bahang skng ni..hah..mcm2 ada.. sejuk je xda.. huhu..mmg nikmat la mkn tembikai..lg2 merah cam tu..

QasehnyaRania berkata...

a`aa kann..panas sungguh la ni.saya pon sakit tekak ni.. kemarin sempat juga balon jus tembikai..
oohhhh.. nikmatnya :)

elly nadyra berkata...

Lom abis ganti huhuhuhu

Jemah Menjemah berkata...

sedapnyaaaaa tembikai....

geng jemah pown sdg berpuasa Rejab ni, ambil berkat bulan Allah. insaAllah khamis ni jemah2 nak berbuka bersama :-)

nurbijen berkata...

saya dah habis ganti puasa.. kena cepat2 ganti sbb skrang ni siang dah panjang... pukul 9 baru maghrib tau :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.RH..
huhu..mmg bahang..nk pulak kat pj ni jerebu.. baru panas dunia ni pun kita tak menahan..canelah agaknye di'sana' nnti..huh..

kak..nk air tembikai ckit!

boni kacak berkata...

kebiasaannya menjelang ramadhan pasti akan panas :)

εïзmummyHazaεïз berkata...

sekarang musim xmenentu.. bila panas, panassss sgt.. bestnye klu dpt tembikai, hikhikhik

sal ya berkata...

cuaca memang panas sekarang kan.

QA's ~ mamapapa berkata...

betul tu..sejuknya tekak dpt pekena air tembikaikan..sy pun suka..lg suka klau ada laici plak kt dlm tu:))

lizz berkata...

saya belum habis ganti lagi...sekarang baru gigih nak ganti puasa..

::EIDA:: berkata...

tembikai tembikaiii.. come to mamaaaa... huhuhuhu.. panasssnyeeeeeeee

hainom OKje berkata...

Gigih memblend tembikai tu MIL tak mintak ke? haha
Belum habis jugak ganti puasa ni!

tenku butang berkata...

SEDAPNYA BUAH TEMBIKAI... MERAH2 PLAK TU..

Hatimi Tahirruddin berkata...

wah tgh malam minum air tembikai....

adzairdawati makdara berkata...

mak ai teringin le plk nak minum jus tembikai memalam ni hehehe

RYS AREESA NASIR berkata...

adoi, terus teringin nak minum air tembikai pulak... hu hu...

Hidayah berkata...

Dah ganti....hehe..
Dan sama la kita....cuaca panas mlm bangun mandi dua tiga Kali..
Yelah..dah nak masuk ramadhan cuaca panas macam biasa menguji ketahanan umat Islam..
Dan...hoiiiiiii....sedapnya air tembikai...!

Catat Ulasan