Nikmatnya bila...

Google
Dapat minum jus tembikai, pukul 12.30 malam time orang dah nyenyak tidur aku sibuk blend buah tembikai hehehe. Menghilangkan rasa haus yang amat sangat punyalah nikmat bila dapat minum jus tu. Aku rasa macam orang mengidam dah aku nie :D Cuaca sekarang panas, sampai tidur pun berpeluh-peluh walau dah bukak kipas tahap maximum. Tengah malam bape kali aku mandi. Dah dekat nak masuk bulan Syawal nie cuaca makin panas kan.. Sekarang aku baru gigih nak ganti puasa, ada baki 4 hari lagi. Korang dah habis ganti ker? :P

Ulasan

  1. err..blum habis ganti lg..aduii

    BalasPadam
  2. mmg musim panas kang skang ni malam2 pun berpeluh lagi hehehe puasa ada 4 hari lagi nak diganti ni !

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak lynn. tidur dalam aircond pun terasa sikit bahang panas tu :(

    BalasPadam
  4. musim panas sekarang nih.....huhuhu

    BalasPadam
  5. eh jap kite dah habis ganti alhamdulillah....

    BalasPadam
  6. Wrana melon yg merah tu menggoda kakak tau:)

    Tak sama JB sekarang bila balik kerja hujan sampai kereta kakak mengharung banjir. Tapi semalam dah mula tak hujan. Tak tahulah hari ini macam mana.



    BalasPadam
  7. sedapnya Jus tembikai...ada juga buat last week..hehe.. puasa dah habis ganti lepas puasa 6 hari tu:)

    BalasPadam
  8. macam mana resipi jus tembikai? share sikit?

    BalasPadam
  9. wow..sedapnya..tapi dee xleh mkn tembikai banyak nti kena semput..

    BalasPadam
  10. cocer memang panas sangat skarang nie sis...
    memang berpeluh2 lah...
    and sememangnya sedddddaaapppp sangat minum jus tembikai tu ...
    nak nak kalo sejuk...
    pergghhhh tak hengat donia nikmatnya hehehehee..
    sib baik akak dah settle dah qada posa...
    lega and tak yah risau...

    BalasPadam
  11. Sedapnya jus tembikai..favourite lisa gak ni..hee..tapi memang skrg cuaca panas kan kak... dah dekat ramadhan..alhamdulillah...lisa dah habis ganti..heee

    BalasPadam
  12. Wau sedapnya jus tembikai.....betul2 mengidam ni minum tengah malam...hehe
    in sha ALLAH akan di abiskan bulan ni...

    BalasPadam
  13. sedapnya..nak-nak kalau campur laici pulak! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  14. sedap minum cuaca panas berbahang ni.. ayu tak ganti pose lagi. dah saarat ni asyik lapar je.. insyaalallah minggu dpn nak pose..

    BalasPadam
  15. Minum air tembikai lagi tambah panas badan yunk.. Orang tua2 katalah, tembikai bersifat panas sebenarnya.. Tapi time minum tu memang menyegarkan.. =)

    BalasPadam
  16. oh sedapnya jus tembikai :)

    BalasPadam
  17. tembikai memang sangat sedap.. makan gitujerpun sedap kalau dapat air buahpun sedap... isyh teringin...

    BalasPadam
  18. haritu sy minum sikit je air tembikai.biasa nya Ya Allah.xtahan.sakit kaki.

    BalasPadam
  19. sedapnya merah tmbikai tu..

    BalasPadam
  20. yela.. musim panas, hangat dan bahang skng ni..hah..mcm2 ada.. sejuk je xda.. huhu..mmg nikmat la mkn tembikai..lg2 merah cam tu..

    BalasPadam
  21. a`aa kann..panas sungguh la ni.saya pon sakit tekak ni.. kemarin sempat juga balon jus tembikai..
    oohhhh.. nikmatnya :)

    BalasPadam
  22. sedapnyaaaaa tembikai....

    geng jemah pown sdg berpuasa Rejab ni, ambil berkat bulan Allah. insaAllah khamis ni jemah2 nak berbuka bersama :-)

    BalasPadam
  23. saya dah habis ganti puasa.. kena cepat2 ganti sbb skrang ni siang dah panjang... pukul 9 baru maghrib tau :)

    BalasPadam
  24. Salam K.RH..
    huhu..mmg bahang..nk pulak kat pj ni jerebu.. baru panas dunia ni pun kita tak menahan..canelah agaknye di'sana' nnti..huh..

    kak..nk air tembikai ckit!

    BalasPadam
  25. kebiasaannya menjelang ramadhan pasti akan panas :)

    BalasPadam
  26. sekarang musim xmenentu.. bila panas, panassss sgt.. bestnye klu dpt tembikai, hikhikhik

    BalasPadam
  27. cuaca memang panas sekarang kan.

    BalasPadam
  28. betul tu..sejuknya tekak dpt pekena air tembikaikan..sy pun suka..lg suka klau ada laici plak kt dlm tu:))

    BalasPadam
  29. saya belum habis ganti lagi...sekarang baru gigih nak ganti puasa..

    BalasPadam
  30. tembikai tembikaiii.. come to mamaaaa... huhuhuhu.. panasssnyeeeeeeee

    BalasPadam
  31. Gigih memblend tembikai tu MIL tak mintak ke? haha
    Belum habis jugak ganti puasa ni!

    BalasPadam
  32. SEDAPNYA BUAH TEMBIKAI... MERAH2 PLAK TU..

    BalasPadam
  33. wah tgh malam minum air tembikai....

    BalasPadam
  34. mak ai teringin le plk nak minum jus tembikai memalam ni hehehe

    BalasPadam
  35. adoi, terus teringin nak minum air tembikai pulak... hu hu...

    BalasPadam
  36. Dah ganti....hehe..
    Dan sama la kita....cuaca panas mlm bangun mandi dua tiga Kali..
    Yelah..dah nak masuk ramadhan cuaca panas macam biasa menguji ketahanan umat Islam..
    Dan...hoiiiiiii....sedapnya air tembikai...!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..