Jumaat, 3 Mei 2013

Berwhatsapp....




Setelah 16 tahun meninggalkan alam persekolahan ramai kawan-kawan sekolah yang aku tak jumpa. Yalah bila masing-masing dah berkeluarga masa untuk berjumpa memang takde. Kadang-kadang bila ada buat reunion masa tu pulak ada hal lain. Jadi sekarang sejak teknologi makin canggih nie macam-macam ada boleh nak berhubung. Baru-baru nie kawan aku tubuhkan group whatsapp kumpulkan semua kawan-kawan sekolah batch aku tahun 1996. Memang best bila masing-masing dapat chat sama-sama, kecoh jadinya. Macam-macam kisah tau dari situ. Secara tak langsung dapat mengeratkan lagi silaturrahim yang terjalin. Yalah bila ada FB tak sebest ada Whatsapp atau Wechat nie. Rindu pulak aku bila teringat zaman sekolah. Korang masih berhubung lagi tak dengan kawan-kawan sekolah? 


p/s : agak-agak Isnin nie kita public holiday x? hihihihi....

50 ulasan:

sihatbyMAMAELLY berkata...

cuti kot isnin tu.. balik kluang tak..jom balik jom.. dulu sekolah mana ek... :)

Fiza Rahman berkata...

Jarang dah. Cuma berhubung melalui FB jer.

Saya kena apply cuti hari senin sbb taksa tutup.

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. PH? tak kot rasanya. ahhahaha best tapi kadang2 macam tak seronok bila ramai2 sekali dalam chat group kat whatsapp atau wechat tu. serabut kadang2. hihihihi

Sue-Rya Qistina berkata...

bila berwhatsapp dgn kawan2 lama, mmg x bole nak berenti. ade je topik nak dicakapnya. hehehe

isnin ni xtau la dpt ke tak cuti umum. hrp2 dapatlah. bole rest!

Masya berkata...

whatsapp ni rupanya blh upload sy ingatkan untuk hp samsung jer.. hahahaha.. tp x download pun lg.. mmg it skrg bnyk menghubgungkan dgn kawan² lama...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Kak RH..
huhuh.. enpon cma bese je.. x support apps ni..
ade jgk berhubung dgn rakan2 sekolah dulu.. melalui fb je.. ;)

eyeyou berkata...

ada gak group wasap n fb..
kalo ikut memorandom BN n PR isnin cuti..so, cuti laa kalo sapa2 yg menang pon..:)

~aYu~ berkata...

ada group skolah kat kat wahatsapp tp xbape join sgt sbb byk merapu je.

Sweetie berkata...

Saya masih berhubung dgn kawan sekolah masa darjah 6 dulu lagi. Skrg anak kami sume dah besar2... yang bestnya saya berhubung semula dengan sorang kawan lama setelah anaknya jumpa gambar saya dan maknya masa sekolah dulu yg saya postkan di FB... Anak kawan saya tu menuntut di Mesir.

Mia Kassim berkata...

Whatsapp memang ada...tapi selalunya guan FB untuk connect dengan kawan2 lama...hehe

mama aryan berkata...

betul tu...berfb utk kawan2 je..seronok teringat cerita zaman sekolah dulu

ummiross berkata...

memang seronok kan dapat chat dengan kawan2 lama, ceria je bila ingat zaman2 sekolah dulu kan.

Acik Erna berkata...

acik dengan kawan2 sekolah tak pernah terpuutus hunbungan..walaupun buka la sampai satu kelas,,tapi ada lah lebih dari 10 orang..walapun dah puluhan tahun meninggalkan sekolah

εïзmummyHazaεïз berkata...

setengah masih contact.. setengah xtau pi mane.. heheehe

Tukang Karut berkata...

dah terputus dah dengan kawan sekolah...

Kesuma Angsana berkata...

ada jugalah contact2 !

Sue Bee berkata...

apps ni mmg best jugak..jimat credit

Kakzakie berkata...

Kakak masa ada FB masih berhubung walau dah berpuluh tahun terpisah tapi sekarang kakak dah deactivatedkan FB so macam lost contact dah...

rinduan citarasa berkata...

entah2 kita seusia. sbb last study spm daku tahun 96 jugak

Nory Zoulkefle berkata...

syok dapat sembang2 ngan kawan sekolah kan...
kawan2 satu skolah nory ramai dah duduk jauh2...

Ira berkata...

betul tu, sejak da kawen ni.. da jarang sgt jmpa kawan2.. rindu ngan kawan2 sekolah, kawan2 universiti. selalu baca status diaorg je kat FB.. hehe.. hp kita tak andoid, xleh nk whatsapp. :)

Mimi Azirah berkata...

wassup seng sket kan..wecaht sy kureng sket

D i n berkata...

best gak berwasap dan wechat ni haha

Nazayiena Ayiena berkata...

Seronokkan bila dpt berhubung kembali dgn kwn2 belajar dulu.
Harap2 isnin nie cuti.

QasehnyaRania berkata...

mennag dapat la cuti ..hihi

QA's ~ mamapapa berkata...

technology mndekatkan yg jauhkan,kak :)

Nurul Farahizzati berkata...

zizie guna gochat.. lg best...

Jemarisuri berkata...

js pun dpt jumpa kwn skolah yg hampir 20 thn kot melalui fb..skrg dh blh bercitcat kembali ...hehe..

harap2 cuti blhlah js berweekend lagikkkk..haha..

nurbijen berkata...

saya juga tak terbuat lagi akaun whatup... mmg ketinggalan zaman :(
psst, kat sini public holiday this monday... hihihihi

MulutPayau berkata...

Baru2 ni geng akak buat reunion...dimaklumkan dlm Fb..yg peliknya tak ramai yg respon......bila akak pergi sana..semua rakan ada..rupanya dia orang berwhasap...akak yg ketinggalan rupanya...dia orang pakat2 gelakkan akak...haru betul...hihihi...

adyna berkata...

saya tak de whatsapp...hp cap ayam ,

harap2 dapat la cuti hehehe

kami kawan2 masih berhubung di fb ;)

zulaikha megat berkata...

hpone kak zu tak canggih..jadi xderlah nk berwhatsap bgai..huhuhu

aTieYusof Family berkata...

Masih berhubung dengan kawan2 sekolah..ramai terjumpa kt FB..hp tak canggih blm ada whatsapp:)

Lisa Sheila berkata...

hehe... tu lah kak ... memang kecoh dan seronok kan dapat jumpa dan sembang2 dgn kawan2 lama bila dah lama x jumpa...dapat mengumbau kenangan...hee...

neway.selamat mengundi sok kak... :)

Mimie Najib berkata...

waah, siap ada group lagi ye kak..hehe.. msti kenangan nak kembali ke sekolah tu datang balik kan kak.. =)

kay_are berkata...

memang best jumpe kawan2 lame ni, macam2 cite dulu2 boleh bukak balik..time tu sambil cite time gelak2 je. ^^

Riedaffya ibrahim berkata...

selalu guna gak whatsApp

Ann Ishak berkata...

penuh semangat saya tunggu pengumuman malam tadi...uh sedih, nan adonya cuti...selangor je yang cuti

Miss Volvo berkata...

whatapps memang seronok HEHEHE

Deqla Manjew berkata...

skng ni wechAt ngan line pulak hot kan kak.. jom wechat.. hihihi...

NoEn berkata...

ada whatsapp, viber n wechat..nk try line pulak....hehe

ANNA MARIANA berkata...

of kos masih berhubung :)

intanfirdaus247 berkata...

nasib kita dah berwasup kan kan..hehe

AyueJean AJ berkata...

Semenjak ramai dah kenal WeChat ni, whatsapp dah jarang guna... =D

hainom OKje berkata...

Tak sampai berapa kerat yang berhubung RH...semuanya missing in action...hoho

Hatimi Tahirruddin berkata...

mmg susah dah nak contact kawan2 sekolah...masing2 dah bawak haluan sendiri....

boni kacak berkata...

kawan-kawan saya semuanya dah menjarakkan diri lah... rasa sedih pun ada

elly nadyra berkata...

Aku jumpa kwn2 lama via fb. Puas dpt tgk wajah masing2.

Jemah Menjemah berkata...

wasap ni lah yg slalu buatkan hp geng jemah hang. kalau time masing2 takde kojer tue, mmg boleh beratus utk stgh hari...

Hidayah berkata...

Heheh...tahun 96 maka RH adalah kakak la.. baiklah Kak RH... Dayah tahun 96 budak comot lagi...hikhik..

Catat Ulasan