Berwhatsapp....




Setelah 16 tahun meninggalkan alam persekolahan ramai kawan-kawan sekolah yang aku tak jumpa. Yalah bila masing-masing dah berkeluarga masa untuk berjumpa memang takde. Kadang-kadang bila ada buat reunion masa tu pulak ada hal lain. Jadi sekarang sejak teknologi makin canggih nie macam-macam ada boleh nak berhubung. Baru-baru nie kawan aku tubuhkan group whatsapp kumpulkan semua kawan-kawan sekolah batch aku tahun 1996. Memang best bila masing-masing dapat chat sama-sama, kecoh jadinya. Macam-macam kisah tau dari situ. Secara tak langsung dapat mengeratkan lagi silaturrahim yang terjalin. Yalah bila ada FB tak sebest ada Whatsapp atau Wechat nie. Rindu pulak aku bila teringat zaman sekolah. Korang masih berhubung lagi tak dengan kawan-kawan sekolah? 


p/s : agak-agak Isnin nie kita public holiday x? hihihihi....

Ulasan

  1. cuti kot isnin tu.. balik kluang tak..jom balik jom.. dulu sekolah mana ek... :)

    BalasPadam
  2. Jarang dah. Cuma berhubung melalui FB jer.

    Saya kena apply cuti hari senin sbb taksa tutup.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak lynn. PH? tak kot rasanya. ahhahaha best tapi kadang2 macam tak seronok bila ramai2 sekali dalam chat group kat whatsapp atau wechat tu. serabut kadang2. hihihihi

    BalasPadam
  4. bila berwhatsapp dgn kawan2 lama, mmg x bole nak berenti. ade je topik nak dicakapnya. hehehe

    isnin ni xtau la dpt ke tak cuti umum. hrp2 dapatlah. bole rest!

    BalasPadam
  5. whatsapp ni rupanya blh upload sy ingatkan untuk hp samsung jer.. hahahaha.. tp x download pun lg.. mmg it skrg bnyk menghubgungkan dgn kawan² lama...

    BalasPadam
  6. Salam Kak RH..
    huhuh.. enpon cma bese je.. x support apps ni..
    ade jgk berhubung dgn rakan2 sekolah dulu.. melalui fb je.. ;)

    BalasPadam
  7. ada gak group wasap n fb..
    kalo ikut memorandom BN n PR isnin cuti..so, cuti laa kalo sapa2 yg menang pon..:)

    BalasPadam
  8. ada group skolah kat kat wahatsapp tp xbape join sgt sbb byk merapu je.

    BalasPadam
  9. Saya masih berhubung dgn kawan sekolah masa darjah 6 dulu lagi. Skrg anak kami sume dah besar2... yang bestnya saya berhubung semula dengan sorang kawan lama setelah anaknya jumpa gambar saya dan maknya masa sekolah dulu yg saya postkan di FB... Anak kawan saya tu menuntut di Mesir.

    BalasPadam
  10. Whatsapp memang ada...tapi selalunya guan FB untuk connect dengan kawan2 lama...hehe

    BalasPadam
  11. betul tu...berfb utk kawan2 je..seronok teringat cerita zaman sekolah dulu

    BalasPadam
  12. memang seronok kan dapat chat dengan kawan2 lama, ceria je bila ingat zaman2 sekolah dulu kan.

    BalasPadam
  13. acik dengan kawan2 sekolah tak pernah terpuutus hunbungan..walaupun buka la sampai satu kelas,,tapi ada lah lebih dari 10 orang..walapun dah puluhan tahun meninggalkan sekolah

    BalasPadam
  14. setengah masih contact.. setengah xtau pi mane.. heheehe

    BalasPadam
  15. dah terputus dah dengan kawan sekolah...

    BalasPadam
  16. apps ni mmg best jugak..jimat credit

    BalasPadam
  17. Kakak masa ada FB masih berhubung walau dah berpuluh tahun terpisah tapi sekarang kakak dah deactivatedkan FB so macam lost contact dah...

    BalasPadam
  18. entah2 kita seusia. sbb last study spm daku tahun 96 jugak

    BalasPadam
  19. syok dapat sembang2 ngan kawan sekolah kan...
    kawan2 satu skolah nory ramai dah duduk jauh2...

    BalasPadam
  20. betul tu, sejak da kawen ni.. da jarang sgt jmpa kawan2.. rindu ngan kawan2 sekolah, kawan2 universiti. selalu baca status diaorg je kat FB.. hehe.. hp kita tak andoid, xleh nk whatsapp. :)

    BalasPadam
  21. wassup seng sket kan..wecaht sy kureng sket

    BalasPadam
  22. best gak berwasap dan wechat ni haha

    BalasPadam
  23. Seronokkan bila dpt berhubung kembali dgn kwn2 belajar dulu.
    Harap2 isnin nie cuti.

    BalasPadam
  24. technology mndekatkan yg jauhkan,kak :)

    BalasPadam
  25. js pun dpt jumpa kwn skolah yg hampir 20 thn kot melalui fb..skrg dh blh bercitcat kembali ...hehe..

    harap2 cuti blhlah js berweekend lagikkkk..haha..

    BalasPadam
  26. saya juga tak terbuat lagi akaun whatup... mmg ketinggalan zaman :(
    psst, kat sini public holiday this monday... hihihihi

    BalasPadam
  27. Baru2 ni geng akak buat reunion...dimaklumkan dlm Fb..yg peliknya tak ramai yg respon......bila akak pergi sana..semua rakan ada..rupanya dia orang berwhasap...akak yg ketinggalan rupanya...dia orang pakat2 gelakkan akak...haru betul...hihihi...

    BalasPadam
  28. saya tak de whatsapp...hp cap ayam ,

    harap2 dapat la cuti hehehe

    kami kawan2 masih berhubung di fb ;)

    BalasPadam
  29. hpone kak zu tak canggih..jadi xderlah nk berwhatsap bgai..huhuhu

    BalasPadam
  30. Masih berhubung dengan kawan2 sekolah..ramai terjumpa kt FB..hp tak canggih blm ada whatsapp:)

    BalasPadam
  31. hehe... tu lah kak ... memang kecoh dan seronok kan dapat jumpa dan sembang2 dgn kawan2 lama bila dah lama x jumpa...dapat mengumbau kenangan...hee...

    neway.selamat mengundi sok kak... :)

    BalasPadam
  32. waah, siap ada group lagi ye kak..hehe.. msti kenangan nak kembali ke sekolah tu datang balik kan kak.. =)

    BalasPadam
  33. memang best jumpe kawan2 lame ni, macam2 cite dulu2 boleh bukak balik..time tu sambil cite time gelak2 je. ^^

    BalasPadam
  34. penuh semangat saya tunggu pengumuman malam tadi...uh sedih, nan adonya cuti...selangor je yang cuti

    BalasPadam
  35. whatapps memang seronok HEHEHE

    BalasPadam
  36. skng ni wechAt ngan line pulak hot kan kak.. jom wechat.. hihihi...

    BalasPadam
  37. ada whatsapp, viber n wechat..nk try line pulak....hehe

    BalasPadam
  38. nasib kita dah berwasup kan kan..hehe

    BalasPadam
  39. Semenjak ramai dah kenal WeChat ni, whatsapp dah jarang guna... =D

    BalasPadam
  40. Tak sampai berapa kerat yang berhubung RH...semuanya missing in action...hoho

    BalasPadam
  41. mmg susah dah nak contact kawan2 sekolah...masing2 dah bawak haluan sendiri....

    BalasPadam
  42. kawan-kawan saya semuanya dah menjarakkan diri lah... rasa sedih pun ada

    BalasPadam
  43. Aku jumpa kwn2 lama via fb. Puas dpt tgk wajah masing2.

    BalasPadam
  44. wasap ni lah yg slalu buatkan hp geng jemah hang. kalau time masing2 takde kojer tue, mmg boleh beratus utk stgh hari...

    BalasPadam
  45. Heheh...tahun 96 maka RH adalah kakak la.. baiklah Kak RH... Dayah tahun 96 budak comot lagi...hikhik..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..