WW - Onde-onde



Ini hasil air tangan anak bujang aku semalam. Aku balik keje excited ajak buat kuih, then aku ajar cara-cara nak buat dan ini hasilnya. Setiap kali nak masak memang dialah yang paling suka tolong aku kat dapur dibandingkan dengan kakaknya. Hari nie dah cakap nak buat kuih lagi... :)

Ulasan

  1. anak bujang ko mmg terbaekk..

    BalasPadam
  2. rajin anak bujang tu tlg mama dia ye....hihi
    onde2 ni wajib kot sy buat atleast skali bila bulan pose

    BalasPadam
  3. bertuahnya anak, rajin dia membantu ke dapur, harap2 kekal sampai dewasa..

    BalasPadam
  4. Warh, sedapnyer. Rajinyer anak bujang nie.

    BalasPadam
  5. bagusnye. sedap pulak tu. terliur pulak. hr ni nk beli kuih ni gak la. kite pgil kuih ni kuih buah melaka.

    BalasPadam
  6. bila baca ni terus teringat anak sendiri si aiman yg kini dok asrama.anak bujang tu gak la yg suka tolong akak kat dapur berbanding kakaknya.

    BalasPadam
  7. wah! rajinnya anak bujang tolong masak..
    sedap je tgk onde2 tu:)

    BalasPadam
  8. ini boleh jadi masterchef junior, boleh tolong mama masak selalu :)

    BalasPadam
  9. Kakak panggil buah melaka.
    Hero yg boleh diharap ini. Bagusnya...

    BalasPadam
  10. sedapnyeee kuih niii... hari sabtu nnt nak buat laaa.. hihihi

    BalasPadam
  11. Amboi, ada inisiatif die nak bt kuih ni. Bagus betul...

    BalasPadam
  12. Rajinnya anak bujang.

    Dah 2 hari berturut2 saya buat onde2 ni. Feveret katakan ☺☺

    BalasPadam
  13. feveret deqla di bln puasa.. sedap niii....

    BalasPadam
  14. suka sgttt onde-onde..hari hari mkn pun xpee..

    BalasPadam
  15. wahhh hebat! rajinnya anak akk.

    BalasPadam
  16. rajinnye..m3h baru buat mmgu lps kt rumah mil..

    BalasPadam
  17. rajin nye anak bujang, firda tak pandai buat kuih ni..kalau nak makan mesti suruh mak yang buatkan..hehe

    BalasPadam
  18. rajin anak bujang akak ke dapur...dia minat memasak kot...saya kalau salah sorang anak lelaki saya berminat ke arah chef, mmg saya galakkan, tapi nampaknya sorang pun takde gaya...huhu...

    BalasPadam
  19. wah..rajinnya dia..bestlah kalau dpt anak bujang boleh tolong kita masak..jeles ok..

    BalasPadam
  20. Salam K.RH..

    rajin anak bjg tolong ibu...soleh :)
    hari ni nk buat kuih ape plak tu kak ?

    BalasPadam
  21. Cita2 nak jadi mastercheflah tu...hehe
    Untuk maknya ada anak yang rajin tolong buat kuih....hehe

    BalasPadam
  22. desert kegemaran kami jugak ni. sedap...

    BalasPadam
  23. ni antara kuih paaaaling senang nak buat, tapii yang senang tu lah nory malas nak buat apalagi yang susah2..hehehe

    BalasPadam
  24. kite baru terfikir nak buat kuih ni hari ni. kihkih

    BalasPadam
  25. sedap plak tengok..hahaha..rajinnye anak bujang ye..bagus2..

    BalasPadam
  26. tgh bercadang nak bikin juga kuih ni !

    BalasPadam
  27. onde2? kuih gula melaka ker ni?

    BalasPadam
  28. rajinnya anak bujang..sejuk perut ibu yang mengandung kan..=)

    BalasPadam
  29. buah melaka kan

    jemput join

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

    BalasPadam
  30. bagus2...anak bujang rajin nk blajar masak :))

    BalasPadam
  31. Teman sukaaaa.. baru2 ni ada buat gak.. heeee

    BalasPadam
  32. Senang ada anak bujang chef.... hihi

    BalasPadam
  33. Boleh diharap anak bujang awak ye Ratu! rajin... selain onde-onde atau buah melaka ada juga orang sebut kuih ni kelepong!

    BalasPadam
  34. buat sendiri lagi marvellous dari beli kat param.. ;)

    BalasPadam
  35. nasib baiklah kuih jer masuk, anak bujang takmoo interframe kikikikikiki ... rajin sungguh..

    BalasPadam
  36. fuyoooo rajin nya...
    bagus kecil2 dah ada minat...
    nanti dah dewasa, ibunya leh rilek ler hehehehehe

    BalasPadam
  37. kami panggil onde2 @ kekoh cha..Rajinnya dia buat kuih ni..untung akak

    BalasPadam
  38. nak ikut jejak chef wan tu kak hihi. sy teringin nak buat buah melaka ni tapi takde kelapa parut :/

    BalasPadam
  39. first day poser..dah dpt makan kuih ni

    BalasPadam
  40. Anna suka kuih ni.. sedap sangat..

    BalasPadam
  41. sedap tu...dah lama tak makan

    BalasPadam
  42. wah.. baguslah dapat anak bujang macam tu.hehehe

    BalasPadam
  43. memang sedap onde onde ni.. anak sendiri cube wat ye? hebat!

    BalasPadam
  44. wah minat memasak tu nampaknya....

    BalasPadam
  45. anak2 sy pon rajin nak tolong buat kuih tp sy yg x kasi..nak2 di kecik!!! :)

    BalasPadam
  46. kalau ade anak dara ni, dah book dah anak akak bujat menantuuu.. hahahahhahaha

    BalasPadam
  47. dah ada assistant ok la tu.

    BalasPadam
  48. waa sedap tu, teringin nak buat, tapi susah pula nak dapat kelapa parut.

    BalasPadam
  49. wahhh...nampak sedap tu..pandai betul anak bujang sis buat :)

    BalasPadam
  50. HUhh... untungnya mama dia dpt anak bujang pandai masak. Kalah la aunty lyd...

    BalasPadam
  51. serius pandai dan berbakat! mungkin dia ada minat…harus sokong…ehehe…sejuk tgk anak2 rajin menolong

    BalasPadam
  52. Wah! Rajinnya anak bujang Sis yek...nampak sedap tu..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..