Kesian kakak...

Minggu nie kakak dengan abang ada latihan sukan sebab pada Sabtu nie ada sukan tahunan. Kakak terpilih dalam beberapa acara sukan. Semalam ada latihan tarik tali katanya. Balik dari sekolah bagitau yang kaki dia terkopek kulit dan melecet teruk gara-gara buat latihan tarik tali tak pakai kasut! Sampai menangis kat sekolah sebab sakit dan cikgu terpaksa hantar sampai ke rumah. Masalahnya kat sini, esok kakak ada program pemilihan untuk masuk ke Sekolah Sukan Titiwangsa WP. Aku risau sangat dengan keadaan kaki dia yang macamtu. Yang kakak pulak berharap dia terpilih dapat masuk ke sekolah tu. Aku doa sangat semoga esok kakak boleh buat yang terbaik walaupun kaki dia tercedera. Semoga ada rezeki untuk kakak nanti. Korang ada ke tips untuk pulihkan luka dengan cepat. Meh kongsi sikit..  


p/s: esok besday hubby..ermm apa nak buat erk.. :D

Ulasan

  1. Bis tu boleh lagi ke nak masuk sukan lain tu kalau dah meleceh gitu RH?

    BalasPadam
  2. Alahai siannya. Auntie doakan kakak cepat sembuh ye dan berjaya capai hajat kakak tu. Cayuk kakak cayuk.

    Bday hubby buat la makan makan. Apa lagi sambil tiup tiup lilin.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak lynn. kesiannya kakak. kita pun doakan semoga ada rezeki akak nak masuk sekolah sukan titiwangsa... ehh buat suprise lah kak untuk suami tercinta :)

    BalasPadam
  4. sapu minyak gamat...tp melecet mcm tu amik masa la nak sembuh,paling kurang 2,3 hari..

    BalasPadam
  5. Bis tu boleh lagi ke nak masuk sukan lain tu kalau dah meleceh gitu RH?

    BalasPadam
  6. siannya kakak.. insyaAllah kalau ada rezeki kakak x ke mana.. mst kakak blh terpilih punya.

    BalasPadam
  7. kesian kakak... semoga dipermudahkan segala urusan.

    BalasPadam
  8. erm.. xtahu la macam mna nak sembuh ngan segera kak.. cuma kerap bubuhkan minyak gamat la kut.. sebab selalu buat camtu..
    then jgn terluka lagi..
    insyaAllah, jika memang dah rezeki anak akk, tetap akn terpilih.. :)

    BalasPadam
  9. ayooiii.. melecek tu sakit kan... Klu ade rezeki xkemana yang. Taruh minyak gamat.

    BalasPadam
  10. sakitnyer melecet kalo kn air lg laa...
    harap kakak terpilih nnt

    BalasPadam
  11. sis, utk kelegaan cepat, rasanya tampal aje blister patch kat tempat melecet tu. at least da condition will not be getting any worse.

    BalasPadam
  12. sapu minyak dhab, ada ke minyak dhab tu kat rumah? birthday hubby masak la sedap-sedap untuk hubby n family. Bagi hadiah yang paling hubby sukai.

    BalasPadam
  13. Kesiannya... tak apa masa interview dia tak tengok itu semua bahkan boleh jadi bukti Nabilla murid yg aktif. Sapu dgn allano product amway cubalah... cepat kering dan cepat sembuh..

    BalasPadam
  14. semangat betul yer anak2 moga semuanye ok yer

    BalasPadam
  15. Semoga lukanya cepat sembuh........hepi birthday in advance utk hubby awak...:D

    BalasPadam
  16. laa.. kesian dia.. dah kaki melecet pun main sukan jugak?

    BalasPadam
  17. salam kRH..

    huhu...mc apernha men tarik tali..melecet tgn. kaki ok sbb pkai kasut.. cuba sapu dgn minyk gamat..
    semoga cepat baik ye kakak.. insyaAllah..

    BalasPadam
  18. In sya allah kalau ade rezeki boleh punye. amin.

    p/s : salam kenal dari saya :) first time singgah sini :) happy blogging akak:)

    BalasPadam
  19. ciannya kakak...in shaa Allah ada rezeki x kemana..kalo x dpt, mgkn ada rezeki yg lebih baik...

    BalasPadam
  20. kesian kakak.. moga dapat la masuk sekolah sukan yg dia mahukan tu :D

    Salam Kenal :D

    BalasPadam
  21. in shaa Allah kakak kalau sudah rezeki kakak pasti ada do situ
    ciksu doakan smga kakak berjaya dipilih ye. aamiin

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..