Rabu, 20 November 2013

WW - Ceper




Sejak cuti sekolah nie, aktiviti anak-anak kat umah main ceper. Ceper tu panggilan orang kat kampung aku. Ingat lagi, dulu masa kecik-kecik aku selalu kalah bila main ngan pakcik makcik aku. Sampai merah2 tangan kena jentik.. hehehe. Kalau kat sini orang panggil main tutup botol.. Korang panggil apa?

43 ulasan:

Qaseh Wee berkata...

org kg saya pun panggil ceper . Aktivit masa cuti ...

TelingaBulat berkata...

hehe mainan zaman dulu2 kt skolah..jarang ade budak2 skg main..sume sibuk ngn tab

Deqla Manjew berkata...

teringat dulu suka gak main... tp sekrg deqla tgk anak2 buah deqla plak yg suka main ni...

Just berkata...

main tutup-botol! :D

Cik Puan Rara berkata...

rara panggil main tutp botol je.hehehe

aTieYusof Family berkata...

ahahha..bujang sy tu suka jugak main ceper ni.. paengaruh dia tgk upin ipin...:)

Rasp berkata...

ni mmg game paberet i dolu2....
i panggil tutup botol jer...

MulutPayau berkata...

wahh bestnya kalau dapat main..teringat zaman dulu2...

Ibu Lala berkata...

Akk panggil tutup botol. Dulu anak akk yg boy tu dok kumpul benda ni. Beli kat sekolah. Tp skrg x main dah pun.

Kakzakie berkata...

Nostalgia... kakak dulu pun panggil ceper juga:)

εïзmummyHazaεïз berkata...

Hrhrhhe mokcik panggil tutup botoi. :)

faraherda.razalan berkata...

Game ni kira game tradisional tau. Heheheh....

Ain Noraini berkata...

kecik2 selalu main benda ni..
panggil main tutup botol..

QA's ~ mamapapa berkata...

a'ah...sy pggil tutup botol :)

LydSunshine berkata...

saya panggil tudung oren.

Queen Teratai berkata...

samala panggil main tutup botol.. dulu terer la skrg dh x terer.. si abg umur 4 tahun pun dh pandai main dh...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak panggil main tutup oren hehe ;)

Kesuma Angsana berkata...

hehehe yg ni memang KA power & terror

mama aryan berkata...

kecik2 dulu suka jugak main ni..nostalgia nih

lovelywa berkata...

same laa kite pon panggil ceper jugak..

btw salam perkenalan dari saya ;)

Nazayiena Ayiena berkata...

Sama jugak di sini panggil ceper,tgk kat kedai runcit siap ada jual ceper nie.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.RH..
CEPER?? Ermm....mcm pernah didengar.. tp dimana ya..?
hehe..cma panggil lwn tutup champion ni :p
*mata keatassambil jongket3 bahu* :p

Sweetie berkata...

Tutup botol..Ceper tu baru tahu bila baca kat blog Ratu ni.

ummiross berkata...

masa budak2 dulu ummi suka juga main tutup botol ni, tapi sah2 selalu kalah.

wanariahamiza berkata...

Selalu main ni dulu... Rindunya...

nurbijen berkata...

saya pun panggil tutup botol juga… mmg suka sgt main masa kecik2 dulu… kena perkenalkan kat anak2 jugak ni...

PearlVelvet SueQys berkata...

Slm singgah pagi ya !

aTieYusof Family berkata...

singgah khamis RH:):)

hainom OKje berkata...

Ni mainan feveret ni RH dedulu hehe....siap ketuk ketuk bagi leper sikit...bestkan...

izan mama mia berkata...

akak xpernah main sbb xmo kn jentik...sakit woo..pernah tgk je masa abg n kakak main dedulu

izan mama mia berkata...

akak xpernah main sbb xmo kn jentik...sakit woo..pernah tgk je masa abg n kakak main dedulu

Masya berkata...

kat kg sy pun panggil ceper..

Fiza Rahman berkata...

Hehehe...selalu juga main dulu.

Nory Zoulkefle berkata...

teringat zaman sekolah dulu suka main ni..hehe

wantie berkata...

Main tudung botol . Wah best main ni tau. bila jentik lompat tu yg best.

::EIDA:: berkata...

ceper? ida panggil ni main tutup botol. ida teror wooo duluu.. dulu laaa.. skrg ntah. hahahahhahaha

Mimi Azirah berkata...

zaman skola sy suka main nih....

mama3heroo berkata...

teringat mase dulu2 pun m3h suka main menda ni.tp ank2 m3h x kenal kot permainan ni..hehe

QasehnyaRania berkata...

ada main juga.tp panggil apa erkkk.lupa da

intanfirdaus247 berkata...

salam lin..intan xpernah main ni..tapi penah tgk orang main kecik2 dulu

RedRose berkata...

ceper!!!! dah lamanya tak main. ni time kecik2 je jumpa ni. skg kalau jumpa pun pandang aje. hihihihi

Nora Karim berkata...

ha ah... main tutup botol... best mainan ni... heheh

eyeyou berkata...

samala..men ceper...yang ne aunty mmg pandai men...huhu

Catat Ulasan