WW - Ceper




Sejak cuti sekolah nie, aktiviti anak-anak kat umah main ceper. Ceper tu panggilan orang kat kampung aku. Ingat lagi, dulu masa kecik-kecik aku selalu kalah bila main ngan pakcik makcik aku. Sampai merah2 tangan kena jentik.. hehehe. Kalau kat sini orang panggil main tutup botol.. Korang panggil apa?

Ulasan

  1. org kg saya pun panggil ceper . Aktivit masa cuti ...

    BalasPadam
  2. hehe mainan zaman dulu2 kt skolah..jarang ade budak2 skg main..sume sibuk ngn tab

    BalasPadam
  3. teringat dulu suka gak main... tp sekrg deqla tgk anak2 buah deqla plak yg suka main ni...

    BalasPadam
  4. rara panggil main tutp botol je.hehehe

    BalasPadam
  5. ahahha..bujang sy tu suka jugak main ceper ni.. paengaruh dia tgk upin ipin...:)

    BalasPadam
  6. ni mmg game paberet i dolu2....
    i panggil tutup botol jer...

    BalasPadam
  7. wahh bestnya kalau dapat main..teringat zaman dulu2...

    BalasPadam
  8. Akk panggil tutup botol. Dulu anak akk yg boy tu dok kumpul benda ni. Beli kat sekolah. Tp skrg x main dah pun.

    BalasPadam
  9. Nostalgia... kakak dulu pun panggil ceper juga:)

    BalasPadam
  10. Hrhrhhe mokcik panggil tutup botoi. :)

    BalasPadam
  11. Game ni kira game tradisional tau. Heheheh....

    BalasPadam
  12. kecik2 selalu main benda ni..
    panggil main tutup botol..

    BalasPadam
  13. samala panggil main tutup botol.. dulu terer la skrg dh x terer.. si abg umur 4 tahun pun dh pandai main dh...

    BalasPadam
  14. hehehe yg ni memang KA power & terror

    BalasPadam
  15. kecik2 dulu suka jugak main ni..nostalgia nih

    BalasPadam
  16. same laa kite pon panggil ceper jugak..

    btw salam perkenalan dari saya ;)

    BalasPadam
  17. Sama jugak di sini panggil ceper,tgk kat kedai runcit siap ada jual ceper nie.

    BalasPadam
  18. Salam K.RH..
    CEPER?? Ermm....mcm pernah didengar.. tp dimana ya..?
    hehe..cma panggil lwn tutup champion ni :p
    *mata keatassambil jongket3 bahu* :p

    BalasPadam
  19. Tutup botol..Ceper tu baru tahu bila baca kat blog Ratu ni.

    BalasPadam
  20. masa budak2 dulu ummi suka juga main tutup botol ni, tapi sah2 selalu kalah.

    BalasPadam
  21. Selalu main ni dulu... Rindunya...

    BalasPadam
  22. saya pun panggil tutup botol juga… mmg suka sgt main masa kecik2 dulu… kena perkenalkan kat anak2 jugak ni...

    BalasPadam
  23. Ni mainan feveret ni RH dedulu hehe....siap ketuk ketuk bagi leper sikit...bestkan...

    BalasPadam
  24. akak xpernah main sbb xmo kn jentik...sakit woo..pernah tgk je masa abg n kakak main dedulu

    BalasPadam
  25. akak xpernah main sbb xmo kn jentik...sakit woo..pernah tgk je masa abg n kakak main dedulu

    BalasPadam
  26. kat kg sy pun panggil ceper..

    BalasPadam
  27. Hehehe...selalu juga main dulu.

    BalasPadam
  28. teringat zaman sekolah dulu suka main ni..hehe

    BalasPadam
  29. Main tudung botol . Wah best main ni tau. bila jentik lompat tu yg best.

    BalasPadam
  30. ceper? ida panggil ni main tutup botol. ida teror wooo duluu.. dulu laaa.. skrg ntah. hahahahhahaha

    BalasPadam
  31. zaman skola sy suka main nih....

    BalasPadam
  32. teringat mase dulu2 pun m3h suka main menda ni.tp ank2 m3h x kenal kot permainan ni..hehe

    BalasPadam
  33. ada main juga.tp panggil apa erkkk.lupa da

    BalasPadam
  34. salam lin..intan xpernah main ni..tapi penah tgk orang main kecik2 dulu

    BalasPadam
  35. ceper!!!! dah lamanya tak main. ni time kecik2 je jumpa ni. skg kalau jumpa pun pandang aje. hihihihi

    BalasPadam
  36. ha ah... main tutup botol... best mainan ni... heheh

    BalasPadam
  37. samala..men ceper...yang ne aunty mmg pandai men...huhu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..