Khamis, 10 Oktober 2013

Berjayakah dia...

Sekarang nie hubby aku berazam untuk menaikkan berat badan. Hari tu aku mintak BIL belikan susu yang boleh menaikkan berat badan. Hari pertama minum aku terbancuh overdose kat hubby sampai cirit birit jadinya hahahaha.... then hari ke 2 minum okey takde masalah. Komen hubby katanya perut sentiasa lapar, oklah kan petanda baik tu. Targetnya nak naikkan berat badan dulu then baru nak ke gym. Hubby aku cakap kalau tak dapat badan macam Aaron Aziz dapat macam Adi Putra pun okeylah hahahaha... Okey aku harap dia berjaya! Sekarang nie tambah lagi satu keje aku, selalu buat susu untuk anak jerk sekarang nie dengan papanya jugak aku bancuh :P


p/s: agak-agak dari 51kg nak ke 65kg bape lama agaknya kan? :D

35 ulasan:

Acik Erna berkata...

assalam ratu..kalau acik nak naik..cukup senang..nak turun susah sangat..tak turun2

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. wahhh nak gemuk yaa. Hadi nak kurus. hehehhee good luck tau !

Fiza Rahman berkata...

Good luck to your hubby.

adzairdawati makdara berkata...

all the best buat somi ye.. Yang Mak Dara pulak skrg tgh gigih nak turunkan berat badan hehe

TelingaBulat berkata...

good luck to ur hubby gak kak...nk cpt turun jgn mkn nasi je sng

faraherda.razalan berkata...

Sy doakan en.somi awak berjaya dpt badan idaman. Heheheheh!

Kakzakie berkata...

Tapi kalau tengok (gambar) macam tak sangka 51kg aje ye. Lebih ringan dari kakak tu aduhai bestnya kalau berat itu utk kakak..

Tengoklah kalau sebulan ini naik berapa kg dah tu tahulah bila boleh capai target 65kg..

hainom OKje berkata...

Bestnyakan RH orang yg kurus ni....nak gemuk makan je apa yg lalu depan mata hehe

Ema Johari berkata...

nak naikkan berat badan pun bukan jalan yg mudahkan kak...

aTieYusof Family berkata...

harap2nya berjaya lah ya hubby RH... hubby sy plak sibuk nak kuruskan badan skrg..perut dah boncit...hahaa

Tukang Karut berkata...

erk... azam aku nak turunkan berat tak pernah kesampaian...

QueeN TerataI berkata...

51kg jer? kurusnya... queen ni dr dulu nak naikkn berat badan tp x berjaya... kalau nk merasa bert tunggulah pregnant.. lps tu turunlah semula jd 45kg.. hehehe

Dee berkata...

moga berjaya..tp syoklah badan tak naik..makan byk mana pun tak kisah..kita ni smpi bersekat-sekat makan..

ummiross berkata...

RH..ummi dulu masa muda2 kurus sangat2, apa je orang bagi tips nak gemuk ummi ikut, tapi tak juga gemuk2. Tapi bila dah opt, masa rehat banyak kat rumah, menjadi-jadi pula naik berat badan ni.
InsyaAllah sekarang dah banyak produk boleh cuba kan, moga suami RH dapat mencapai berat idaman, seperti idolanya Aaron Aziz/Adi Putra..hehe..

tenku butang berkata...

huhuhu..moga berjaya! teman pun tengah usaha nak gemok.. jangan bila dah naik jenuh nak kasi turun lak.. hik3

eyeyou berkata...

aduhhhh...kita ne nak turunkn berat sentiasa x berjaya...napsu nk makan sentiasa terbukakkk...:(

wahida berkata...

eiii, jeles je tgk org nak naikkan berat badan...yg saya ni, sibuk nak kuruskan berat, tapi x jugak berjaya...


harap hubby akak berjaya...

eira eixora berkata...

salam. semoga husband akak akan dapat berat yang ideal. yang penting usaha berterusan. mungkin boleh follow blog sususejat.com kat situ ada banyak tips.

nurbijen berkata...

Insya Allah, semoga berjaya...

izan mama mia berkata...

selamat membancuh susu yer

LydSunshine berkata...

Jelesnya.. org nak kuruskan badan, dia plak nak naikkan badan.

*buat susu utk papa letak dlm botol tak? hehe.

aTieYusof Family berkata...

Salam Jumaat RH..:)

εïзmummyHazaεïз berkata...

ratu hatiku.. kite ni nak kurus2, tapi xkurus2, huhuu

Kesuma Angsana berkata...

gd luck lah yer !

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum.. moga harapan hubby nak turun berjaya k. insaallah boleh tough badan kalau selalu gi gym...

mselim3

Sue Bee berkata...

kalau minum susu penambah berat badan, dalam 6-10 tin baru ada kesan..

Cho Zila berkata...

ala syiok nak beratkan badan.. akakni nak kurangkan berat badan punyalah payah...

rabiatul adawiyah berkata...

ish sush jugak tu kaknak naikkn berat kalau memng jenis yang susah nak naik..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

yg suami saya nk turunkan berat bdan hihi suami akak nk naik

Deqla Manjew berkata...

deqla pun nak tambah berat badan.. hihi..

Mimi Azirah berkata...

InsyaAllah berjaya kak

intanfirdaus247 berkata...

hahah..semoga hubby lin berjaya …husband intan x leh da naik berat badan sebab dia mkn byk tp mmg x naik..mungkin dulu buang tiroid tu..
lin sihat ka? maaf ya lama intan x bw

QA's ~ mamapapa berkata...

kak...mak saya dulu kurrrussss sgt...dia amalkn petua minum air rebusan beras utk tmbh berat...mmg sukses :))

QasehnyaRania berkata...

suami sy nak kurus..
utk papa bancuh susu dlm cwan atau botol.kikiki

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.RH..
terbalik case la pulak kiter..hubby cma jenuh nk turunkan berat.. hubby akak nk tambah berat..hehe.. semoga berjaya hendaknye :)

Catat Ulasan