Cabut Gigi....

Sepanjang aku hidup 34tahun nie, rasanya nilah pertama kali aku nak g cabut gigi. Punyalah berdebarnya jantung aku nie Tuhan je yang tau. Nak tak nak terpaksa gak aku cabut geraham bongsu aku nie dari aku sakit kemudian hari..uhuhuhu.. Korang pernah cabut gigi geraham? :-D

p/s: aku masih di kg, Rabu baru start keje.

Ulasan

  1. salam pg..m3h baru je opret gg geraham bongsu..sakit..

    BalasPadam
  2. sampai dah tua macam ni pun acik masih takut,,sebut klinik gigi pun takut..tapi takut lagi sakit gigi..jadi beranikan juga..piklinik 6 bulan sekali

    BalasPadam
  3. Saya pun sama... takut... baru sebut nak ke klinik... jantung dah berdebar.

    BalasPadam
  4. Sama juga dengan akak Masya... takut nak cabut gigi...

    Lama cuti raya... akak hari ni mula kerja...

    BalasPadam
  5. belum merasa lg cabut gigi geraham

    BalasPadam
  6. Saya rasa time cabut tu tak sakit kot, tapi time inject tu yang macam nak menjerit satu klinik..sakit woo!!

    BalasPadam
  7. penah cabut geraham masa sekolah dlu.. susah payah doc nk cabut gigi geraham tu. lps tu xde cabut gigi lg da.. takut..

    BalasPadam
  8. Salam kenal n salam lebaran.
    Mesti sakit kan huhu
    Jemput singgah blog sy ye

    BalasPadam
  9. nnti 43 tahun lagi mak kena pakai gigi palsu pulakks.,ahHHKs

    BalasPadam
  10. eh yeke 1st time cabut gigi? wahh.. ni mesti gigi cantik je kan.. hihi.. deqla mmg penakot kalo bab cabut gigi.. mmg sejak kecik mcm ni..huhuhu..sbb tu gigi deqla gigi rabbit..hahaha..

    BalasPadam
  11. Mmg ngeri klw bab nk jumpa dr nih.

    BalasPadam
  12. lama cuti raya tu... dh pnh dah cabut gigi.. hehehe

    BalasPadam
  13. tengah pikir nak cabut gigi geraham yg berlubang ni .. hazabbbnya nak menjamah makan raya hari tu .. ngilu .. tp takutttt seumur hidup 30 thn x pernah cabut gigi.. dulu gigi patah/tercabut sendiri...

    BalasPadam
  14. bukan jer anak2 kecil...kita orang dewasa ni pun rasa yg sama ...takut ..berdebar bila nak cabut gigi..

    SALAM LEBARAN dari bunda...

    BalasPadam
  15. pernah cabut gg masa form 3 dulu...

    BalasPadam
  16. saya takut jumpa dentist..tapi anak2 saya, saya ajar jumpa dentist dari umur 3 tahun lagi...budak2 ni steady je jumpa dentist, tapi mama dia? hahaha...

    BalasPadam
  17. cabut gg geraham bongsu gak bulan posa kelmarin tak tahan sakit baik cabut

    BalasPadam
  18. nervous lain macam kek kak ? hihii
    dulu masa sekolah rendah pernah kena cabut gigi sekali. tu sebab kite kecik2 malas jaga gigi. ;)

    BalasPadam
  19. errkkkkk..... xsuka cabut gg..huhuhu

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum kak lynn. heee mesti debor lain macam kan nak hadap dentist. sheila pun takut gak. hehehhee semoga semuanya berjalan dengan lancar ye kak lynnn :)

    BalasPadam
  21. perkara yang paling aku takutkan... jumpa doktor gigi... sekian...

    BalasPadam
  22. salam K.RH..

    cma x pernah lg cabut gigi geraham..
    errr..scary jgk..tp cma rela cabut gigi dari tampal gigi.. huhuhu....

    BalasPadam
  23. belum pernah cabut gigi..tp mmg rasa takutlah kalu nak kena cabut gigi nih

    BalasPadam
  24. pernah cabut 3 geraham bongsu 2 operation kecil, 1 cabut biasa, sebab menggangu terpaksa dicabut, ya allah yg operate tu seminggu tak baik sakit !

    BalasPadam
  25. geraham kita siap kena wat minor surgery lagi utk cabut. tapi kalau tak cabut...boleh pitam dgn denyutan sakit dia tu.

    BalasPadam
  26. dgr org ckp skt..tak tau btl x.huhu

    BalasPadam
  27. huhuhu..bila sebut geraham bongsu memang ummi fobia sikit, dulu geraham bongsu ummi sakit tapi tak boleh cabut sebab dia tenggelam dalam gusi, so kena minor operation,aduyai sakit amat, hampir 1-2 minggu makan bubur atau nestum dll.

    BalasPadam
  28. saya tak cabut,, biar kan je. takut nak cabut..haha

    BalasPadam
  29. Memang le seram....OKJe pun....zaman kecik dulu pernahlah jugak dah tua ni belum lagi!

    BalasPadam
  30. baru 1 st time???bagusnya..pandai jga gigi :))) sy dh brkali2 kot :P

    BalasPadam
  31. Assalammualaikum...ratu hatiku,

    mselim3 yang sakit time cabut... masa doktor inject kat gusi..pehhhh. tuhan aje yg tahu sakitnyer...

    mselim3

    BalasPadam
  32. ngeri la kak.sbb dah lama tak laluinya

    BalasPadam
  33. bila dah besar pnjng ni, tak lagi ngadap doc. gigi.. mau berdebar hbis kan kak..hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Wajah baru kakak

Pulau Tioman

My 2nd run..