Isnin, 12 Ogos 2013

Cabut Gigi....

Sepanjang aku hidup 34tahun nie, rasanya nilah pertama kali aku nak g cabut gigi. Punyalah berdebarnya jantung aku nie Tuhan je yang tau. Nak tak nak terpaksa gak aku cabut geraham bongsu aku nie dari aku sakit kemudian hari..uhuhuhu.. Korang pernah cabut gigi geraham? :-D

p/s: aku masih di kg, Rabu baru start keje.

33 ulasan:

mama3heroo berkata...

salam pg..m3h baru je opret gg geraham bongsu..sakit..

Acik Erna berkata...

sampai dah tua macam ni pun acik masih takut,,sebut klinik gigi pun takut..tapi takut lagi sakit gigi..jadi beranikan juga..piklinik 6 bulan sekali

Sweetie berkata...

Saya pun sama... takut... baru sebut nak ke klinik... jantung dah berdebar.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Sama juga dengan akak Masya... takut nak cabut gigi...

Lama cuti raya... akak hari ni mula kerja...

Mimi Azirah berkata...

belum merasa lg cabut gigi geraham

:: Cik Viva :: berkata...

Saya rasa time cabut tu tak sakit kot, tapi time inject tu yang macam nak menjerit satu klinik..sakit woo!!

Ira berkata...

penah cabut geraham masa sekolah dlu.. susah payah doc nk cabut gigi geraham tu. lps tu xde cabut gigi lg da.. takut..

Tuan Juhaida berkata...

Salam kenal n salam lebaran.
Mesti sakit kan huhu
Jemput singgah blog sy ye

Wak Gelas™ berkata...

nnti 43 tahun lagi mak kena pakai gigi palsu pulakks.,ahHHKs

Deqla Manjew berkata...

eh yeke 1st time cabut gigi? wahh.. ni mesti gigi cantik je kan.. hihi.. deqla mmg penakot kalo bab cabut gigi.. mmg sejak kecik mcm ni..huhuhu..sbb tu gigi deqla gigi rabbit..hahaha..

Ibu Lala berkata...

Mmg ngeri klw bab nk jumpa dr nih.

QueeN TerataI berkata...

lama cuti raya tu... dh pnh dah cabut gigi.. hehehe

Masya berkata...

tengah pikir nak cabut gigi geraham yg berlubang ni .. hazabbbnya nak menjamah makan raya hari tu .. ngilu .. tp takutttt seumur hidup 30 thn x pernah cabut gigi.. dulu gigi patah/tercabut sendiri...

BUNDA a.k.a KN berkata...

bukan jer anak2 kecil...kita orang dewasa ni pun rasa yg sama ...takut ..berdebar bila nak cabut gigi..

SALAM LEBARAN dari bunda...

NoEn berkata...

pernah cabut gg masa form 3 dulu...

wahida berkata...

saya takut jumpa dentist..tapi anak2 saya, saya ajar jumpa dentist dari umur 3 tahun lagi...budak2 ni steady je jumpa dentist, tapi mama dia? hahaha...

izan mama mia berkata...

cabut gg geraham bongsu gak bulan posa kelmarin tak tahan sakit baik cabut

ct kektus berkata...

nervous lain macam kek kak ? hihii
dulu masa sekolah rendah pernah kena cabut gigi sekali. tu sebab kite kecik2 malas jaga gigi. ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan berkata...

errkkkkk..... xsuka cabut gg..huhuhu

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. heee mesti debor lain macam kan nak hadap dentist. sheila pun takut gak. hehehhee semoga semuanya berjalan dengan lancar ye kak lynnn :)

Tukang Karut berkata...

perkara yang paling aku takutkan... jumpa doktor gigi... sekian...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.RH..

cma x pernah lg cabut gigi geraham..
errr..scary jgk..tp cma rela cabut gigi dari tampal gigi.. huhuhu....

mama aryan berkata...

belum pernah cabut gigi..tp mmg rasa takutlah kalu nak kena cabut gigi nih

Kesuma Angsana berkata...

pernah cabut 3 geraham bongsu 2 operation kecil, 1 cabut biasa, sebab menggangu terpaksa dicabut, ya allah yg operate tu seminggu tak baik sakit !

RedRose berkata...

geraham kita siap kena wat minor surgery lagi utk cabut. tapi kalau tak cabut...boleh pitam dgn denyutan sakit dia tu.

are_lin@yu berkata...

dgr org ckp skt..tak tau btl x.huhu

ummiross berkata...

huhuhu..bila sebut geraham bongsu memang ummi fobia sikit, dulu geraham bongsu ummi sakit tapi tak boleh cabut sebab dia tenggelam dalam gusi, so kena minor operation,aduyai sakit amat, hampir 1-2 minggu makan bubur atau nestum dll.

boni kacak berkata...

saya tak cabut,, biar kan je. takut nak cabut..haha

hainom OKje berkata...

Memang le seram....OKJe pun....zaman kecik dulu pernahlah jugak dah tua ni belum lagi!

QA's ~ mamapapa berkata...

baru 1 st time???bagusnya..pandai jga gigi :))) sy dh brkali2 kot :P

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...ratu hatiku,

mselim3 yang sakit time cabut... masa doktor inject kat gusi..pehhhh. tuhan aje yg tahu sakitnyer...

mselim3

QasehnyaRania berkata...

ngeri la kak.sbb dah lama tak laluinya

Sya Mimie berkata...

bila dah besar pnjng ni, tak lagi ngadap doc. gigi.. mau berdebar hbis kan kak..hehe

Catat Ulasan