Selasa, 24 Jun 2014

Nenek a.k.a Mak

Banyak nak cerita cuma mood nak berblog kebelakangan nie jatuh merudum balik uhuhuhu... Nie pun aku gagahkan jugak nak menaip mengarang sebab kesian pada blog aku yang mula bersawang nie. Mana boleh bagi 'spider' jadi tuan tanah ya dak...hehehehe

Seminggu yang lepas aku sibuk ulang alik dari opis ke Hospital Sg Buloh tengok nenek a.k.a mak aku yang tak sihat. Sedih rasanya bila tengok keadaan dia yang bertambah uzur. Nenek aku ada masalah buah pinggang, paru-paru berair dan jantung. Lama dah dia sakit cuma sejak kebelakangan nie kerap keluar masuk hospital sebab ada masalah pernafasan. Alhamdulillah pada Jumaat yang lepas dia dah dibenarkan keluar hospital walaupun keadaan dia tidak berapa baik lagi. Semoga kesihatannya bertambah baik dari sebelum nie... Aminn....

Berjaya jugak aku siapkan 1 entry walaupun tak panjang mana. Harap-harap esok mood nak berblog xlah ke laut. uhuhuhu... 



p/s: khamis nie besday kakak dok pikir apa nak bagi walaupun dah tau dia mintak apa..hehehe


11 ulasan:

Kakzakie berkata...

Dulu nenek yg bela RH ke? Sebab itu panggil mak.
Moga cepat sembuh. Nak puasa ni kesian kan..

QasehnyaRania berkata...

moga cepat sembuh..
selamat kembali akak.
kalau spider jadi tuan rumah, bermaharajalela la dia nanti.. hihi

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.RH..
huhu..maaf jgk kak,lama cma tak mai cni..
semoga nenek a.k.a mak akak kembalis ihat seperti sedia kala

hainom OKje berkata...

Moga neek cepat sihat....mau tak risau cucu merangkap anak dia nikan RH....
Dia pun risau jugak tu RH....cuma dia tak luahkan jer..

BUNDA a.k.a KN berkata...

Lebih kurang macam penyakit arwah mak bunda jer nenek tu....

Mak bunda dulu pun dulu keluar masuk hospital gak...cuma kita kene banyak bersabar dsn banyak beri semangat...

Wak Gelas berkata...

mugo2 cepat sembohh.,

Sya Mimie berkata...

Bnyk kn bersabar ye kak..

fieda berkata...

moga dipermudahkan segala urusan..

kakyon berkata...

Selamat berpuasa RH . Moga nenek a.k.a mak cepat semboh..

Mimi Azirah berkata...

akak samala ngan sy...pgil nenek dgn panggilan mak...semoga mak cepat smbuh n sihat sprti sdiakala

Nora Karim berkata...

Moga nenek cepat sembuh... amin..

Catat Ulasan