Selasa, 29 April 2014

Car Boot Sales

Bila berkawan dengan orang yang kaki meniaga secara tak langsung kita yang tak minat meniaga pun jadi minat. Aktiviti hujung minggu sekarang nie dengan join "Car Boot Sales" di Kota Damansara. Biasanya setiap hari Ahad aku dengan kawan-kawan akan berada di sana. Aku ikut pun hanya nak memeriahkan susana dekat lokasi kejadian tapi lepastu jadi seronok pulak. Baru 3 kali pun kami join. Macam-macam barang yang ada dijual tapi semuanya terpakai. 

Walaupun yang dapat taklah seberapa tapi yang paling berharga adalah pengalaman yang aku dapat. Dapat jumpa kenalan baru, dapat tengok macam-macam ragam manusia. Dan yang paling penting ikatan persahabatan antara aku dengan kawan-kawan semakin erat terjalin. 

Oklah dah takde idea nak dicoretkan kat sini..hihihi.... Layankan jelah gambar nie ya. Kami yang suka bergambar dan kami jugalah yang paling riuh kat situ..uhuhuh....

Suasana seawal jam 7 pagi

Ini Car Boot kami....

Minggu Ke 2 dan Ke 3 


p/s : pada sesiapa yang nak join Car Boot Sales di Kota Damansara boleh tengok di sini


23 ulasan:

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lin, alaa dekat dengan rumah tapi malas nak pergi. haha blum pernah pergi lagi, ritu ada sales baju baby. nyesal tak pergi. hahaha singgah menabung darlie sini~~~

Cho Zila berkata...

adik sepupu akak pun join tapi kat melawati tak silap ,,, nak gi tengok tapi tak sampai2... mcm seronokjer diaorang...

Masya berkata...

kawan sy pun ada join .. mesti bestkan...

Ema Johari berkata...

nak cuba join juga hari ahad lepas kat bandar putra tapi ada hal last minit tak jadi...

Zana Adieyza berkata...

mesti seronok.. zana ada gak plan nak join tp fikirkan wekend selalu balik kg & xde kat rumah mcm payah jugak.. but maybe boleh dipertimbangakn jugak.. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Betul tu Lin, pengalaman berniaga tu yg Mahal.. Memang seronok meniaga ni ;)

Mia Kassim berkata...

Puas hati bah moy bila ada orang beli barang yg kita jual kan..hehe

Kakzakie berkata...

Kalau tempat kakak ada macam ini kan best.
Mesti seronok. Ramai yg dtg tu..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam K.RH..
bestnya,, CBS ni kena ade lesen meniaga ke,atau blh meniaga camtu jer..

❤Kamsiah❤ berkata...

tak boleh nak malu2 la ,kan....

eyeyou berkata...

sonok la ada gang sekepala...

mamaarifakeem berkata...

Waaah ghajin... ada geng best la kan.. :-)
All d best!

LydSunshine berkata...

ada eh... bestnya. nak join la. kalau tak jual pun nak jadi pembeli.

Kesuma Angsana berkata...

seronok tu pengalaman plg berhargakan !

aTieYusof Family berkata...

Betul tu RH... pengalaman tu yg penting... seronok bila berniaga ni.... :)

hainom OKje berkata...

Ada hari tu nampak kat Saujana Impian...tapi rasanya tak dapat sambutan kot sebab sekali jer munculnya...hehe..

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya.

QasehnyaRania berkata...

syoknya.
dri sini dah boleh asah bakat meniaga kan..
good luck akak.setiap hari apa ni kak?

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...

syok nyer mselim3 tgk jualan car booth nie,,, dapat sambutan ramai daripada pelbagai lapisan masyarakat tak kira muda atau tua kan... barang terpakai pun ada..

mselim3

pls: meriah.. mselim3 sebagai pembeli aje...hehe

Mimi Azirah berkata...

sy minat berniaga nih kak...best

Deqla Norumara berkata...

menarik.. nmpk meriah.. mesti byk untung ni..hihi

sal ya berkata...

Best kalau ada car boot sale ni.

Sya Mimie berkata...

Bestnya kak.. Dpt isi masa lapang jgk ni...

Catat Ulasan