Hari Pertama....


Aqeef masuk sekolah semalam, tak sangka yang dia akan menangis. Mula-mula aku hantar okey lagi lepas tu lama-lama dia menangis uhuhuhu...aku plak yang sebak dengar dia nangis. Terpaksalah aku menyorok dari dia. Jenuh cikgu pujuk dia dari menangis lepastu sambung balik menangis tu. Nasib baik dia bukan jenis yang menangis meraung-raung tu takut mengganggu kawan-kawan yang lain nak belajar. Sampai ke balik dia melayan perasaan dia sorang-sorang tak nak bercampur dengan kawan-kawan yang lain. 

Hari nie MIL aku yang terpaksa hantar Aqeef ke sekolah sebab aku dah mula bekerja. Bila aku call tadi katanya Aqeef masih menangis jugak macam semalam. Takpelah mungkin seminggu dua nie dia nak biasakan diri dengan persekitaran yang baru. Harap-harap semuanya berjalan lancar. Jangan jadi macam aku dulu-dulu sudah sampai sebulan abah aku tunggu kat sekolah... uhuhuhu... 


p/s: ada ke pengalaman mcm aku nie meh la kongsikan tips...hihihi..

Ulasan

  1. owh..kenapa menangis lak nie... tak macholah...mgg depan tentu dia dh ok dah tuu... dia terkejut kot..biasanya bila dah dapat kawan nnt..oklah tuu..

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. biasala tu tgk kwn kwn baru. tak kenal pulak tu. lama lama nti ok la tu.. time dia balik kena ajak bersembang la.. kot kot boleh bg semangat kat dia kan

    BalasPadam
  4. InsyaAllah..nanti lama sikit tentu Aqeef mula rasa seronok, bila mula dapat kawan nanti, tak sabar pula nak ke sekolah. Ensem Aqeef ni..

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum kak lynn. sihat? lama tak jejak sini. alaahaaaii comelnya aqeef. dah sekolah dia..

    BalasPadam
  6. wah....dah besar hero tu.....nangis ye...!!!!!!lama2 oklah tu......

    BalasPadam
  7. ololo... anak manje sorang ni! dah dpt kwn gurl kan harini.. heheheh..

    BalasPadam
  8. Arghhh! Sy lak kecut perut. Tgu 2015 nanti, time anta Aydin ke skool. Mmg sah melalak le....

    BalasPadam
  9. Alololo...siannya. Awal² ni mungkin tak biasa lagi kot. Dah lama² nanti ok lah.

    BalasPadam
  10. comel la aqeef ni..menangis lak die..nk kne tgl kn mama die le tuh..blaja molek ye aqeef pasni..banggakn family ;)

    BalasPadam
  11. Adik kan manja biasalah org tak beradik ni kadang manjanya lebih sikit. Tapi biasa masuk seminggu dah oklah tu. Mungkin di kelasnya tak ada kawan satu taman itu yg tak ada kawan yg dia kenal lagi...

    BalasPadam
  12. js rasa cuba kenalkan kwn dia dlm kelas tu..maybe dia oke ^^

    BalasPadam
  13. hi,aeef ..gud boy...kejap je nangis tu,sis..nti lama2 dh seronokla :)

    BalasPadam
  14. Muka dia sebijik macam awak RH...hensem Aqeef ni...
    So far tak de pengalaman mcm ni....tgu dpt kawan oklah kot...

    BalasPadam
  15. Hrp2 aqeef ok mggu dpn. Xnk nangis2 tau. Smga aqeef rajin p sekolah ye.

    BalasPadam
  16. Anak manja kali ni moy....hehe
    Lama2 ok juga dia tu, ramai kawan2

    BalasPadam
  17. semoge jd anak yg baik....

    Hai, Selamat berkenalan. Ini blog baru, kalau sudi jom berkenalan disini : Segmen Suai Kenal Peminat Kopi

    BalasPadam
  18. ala... tak sampai hati tgk anak nangis kan? Mula2 je ni. lama2 esok mesti suka gi skolah.

    BalasPadam
  19. amboiii sebulan? lama tu? huhu dulu p sekolah mak ayah xpnh tunggu pun even hari pertama sekolah... hehehe

    BalasPadam
  20. pas ni dapat kawan ok lah tak de nak nangis nagis le tu. saja le tu nak uji perasaan mama.

    BalasPadam
  21. lama2 nanti mesti ok tu...

    BalasPadam
  22. mula2 mmg mcm tu kot RH.. lama2 nti OK lah kan...
    uiks! smpai sebulan abah tunggu kat sekolah?? haha..ni msti kes anak manja kot RH...hihi

    BalasPadam
  23. Rindu nak BW, apakan daya kudrat masih x daya sgt. buat2 sihat & kuat ajelah kan. TQ singgah blog KA yer!

    BalasPadam
  24. Hololo knp nangis...sian dia...takper nanti lelama mesti ok n happy pi sekolah

    BalasPadam
  25. Ai, komen saya sebelum ni takde eh..

    BalasPadam
  26. comelnye dia.. alaa.. bebudak baru nk masok skolah kan.. ramai jer yg nangis2.. deqla masa bebudak dulu lagi kuat nangis.. haha.. ;p

    BalasPadam
  27. Biasa la kanak2 mula masuk darjah satu.. kejap je nangis tu :D
    nanti lama2 ok la tu ..

    BalasPadam
  28. ps: RH..yang kelas ustaz Don tu, nanti RH add je fb masjid tu, bole tahu sebarang info tentang kelas tu,sbb baru ni Ustaz Don bgtau utk next class mungkin tangguh, ustaz Don nak ke Mesir, tapi tak sure lagi, so better add fb masjid utk apa2 info ye.

    BalasPadam
  29. anak kecik sy pulak cikgu dia kata 'brutal' sgt...

    BalasPadam
  30. nanti dia akan biasakan diri...benda baru bg dia...sekolah tadika perpaduan kan

    BalasPadam
  31. salam k.rh..

    alahai aqef yg ensem dah mula skol...alhamdulillah..
    agaknya, mula2 mmg mcm tu kut kak.. insyaAllah..bg masa, nnti mesti okay.. kan aqef!

    BalasPadam
  32. salam kenal..singgah bw kt sini..
    sudi2 lah jenguk blog saya pulak ye..thanx:)
    http://cikanem.blogspot.com/

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Pulau Tioman

Wajah baru kakak

My 2nd run..