Jumaat, 3 Januari 2014

Hari Pertama....


Aqeef masuk sekolah semalam, tak sangka yang dia akan menangis. Mula-mula aku hantar okey lagi lepas tu lama-lama dia menangis uhuhuhu...aku plak yang sebak dengar dia nangis. Terpaksalah aku menyorok dari dia. Jenuh cikgu pujuk dia dari menangis lepastu sambung balik menangis tu. Nasib baik dia bukan jenis yang menangis meraung-raung tu takut mengganggu kawan-kawan yang lain nak belajar. Sampai ke balik dia melayan perasaan dia sorang-sorang tak nak bercampur dengan kawan-kawan yang lain. 

Hari nie MIL aku yang terpaksa hantar Aqeef ke sekolah sebab aku dah mula bekerja. Bila aku call tadi katanya Aqeef masih menangis jugak macam semalam. Takpelah mungkin seminggu dua nie dia nak biasakan diri dengan persekitaran yang baru. Harap-harap semuanya berjalan lancar. Jangan jadi macam aku dulu-dulu sudah sampai sebulan abah aku tunggu kat sekolah... uhuhuhu... 


p/s: ada ke pengalaman mcm aku nie meh la kongsikan tips...hihihi..

34 ulasan:

izan mama mia berkata...

owh..kenapa menangis lak nie... tak macholah...mgg depan tentu dia dh ok dah tuu... dia terkejut kot..biasanya bila dah dapat kawan nnt..oklah tuu..

izan mama mia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
QasehnyaRania berkata...

biasala tu tgk kwn kwn baru. tak kenal pulak tu. lama lama nti ok la tu.. time dia balik kena ajak bersembang la.. kot kot boleh bg semangat kat dia kan

ummiross berkata...

InsyaAllah..nanti lama sikit tentu Aqeef mula rasa seronok, bila mula dapat kawan nanti, tak sabar pula nak ke sekolah. Ensem Aqeef ni..

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum kak lynn. sihat? lama tak jejak sini. alaahaaaii comelnya aqeef. dah sekolah dia..

yan's cottage berkata...

wah....dah besar hero tu.....nangis ye...!!!!!!lama2 oklah tu......

Ryanna Ad berkata...

ololo... anak manje sorang ni! dah dpt kwn gurl kan harini.. heheheh..

faraherda.razalan berkata...

Arghhh! Sy lak kecut perut. Tgu 2015 nanti, time anta Aydin ke skool. Mmg sah melalak le....

Fiza Rahman berkata...

Alololo...siannya. Awal² ni mungkin tak biasa lagi kot. Dah lama² nanti ok lah.

TelingaBulat berkata...

comel la aqeef ni..menangis lak die..nk kne tgl kn mama die le tuh..blaja molek ye aqeef pasni..banggakn family ;)

Ibu Lala berkata...

Lama lama nti ok la tu.

Kakzakie berkata...

Adik kan manja biasalah org tak beradik ni kadang manjanya lebih sikit. Tapi biasa masuk seminggu dah oklah tu. Mungkin di kelasnya tak ada kawan satu taman itu yg tak ada kawan yg dia kenal lagi...

Jemari_Suri berkata...

js rasa cuba kenalkan kwn dia dlm kelas tu..maybe dia oke ^^

QA's ~ mamapapa berkata...

hi,aeef ..gud boy...kejap je nangis tu,sis..nti lama2 dh seronokla :)

hainom OKje berkata...

Muka dia sebijik macam awak RH...hensem Aqeef ni...
So far tak de pengalaman mcm ni....tgu dpt kawan oklah kot...

Ira berkata...

Hrp2 aqeef ok mggu dpn. Xnk nangis2 tau. Smga aqeef rajin p sekolah ye.

Mia Kassim berkata...

Anak manja kali ni moy....hehe
Lama2 ok juga dia tu, ramai kawan2

Barista My berkata...

semoge jd anak yg baik....

Hai, Selamat berkenalan. Ini blog baru, kalau sudi jom berkenalan disini : Segmen Suai Kenal Peminat Kopi

LydSunshine berkata...

ala... tak sampai hati tgk anak nangis kan? Mula2 je ni. lama2 esok mesti suka gi skolah.

Queen Teratai berkata...

amboiii sebulan? lama tu? huhu dulu p sekolah mak ayah xpnh tunggu pun even hari pertama sekolah... hehehe

wantie berkata...

pas ni dapat kawan ok lah tak de nak nangis nagis le tu. saja le tu nak uji perasaan mama.

fieda berkata...

lama2 nanti mesti ok tu...

aTieYusof Family berkata...

mula2 mmg mcm tu kot RH.. lama2 nti OK lah kan...
uiks! smpai sebulan abah tunggu kat sekolah?? haha..ni msti kes anak manja kot RH...hihi

Kesuma Angsana berkata...

Rindu nak BW, apakan daya kudrat masih x daya sgt. buat2 sihat & kuat ajelah kan. TQ singgah blog KA yer!

lizz berkata...

Hololo knp nangis...sian dia...takper nanti lelama mesti ok n happy pi sekolah

Abil Fikri Ahmad berkata...

Ai, komen saya sebelum ni takde eh..

Deqla Manjew berkata...

comelnye dia.. alaa.. bebudak baru nk masok skolah kan.. ramai jer yg nangis2.. deqla masa bebudak dulu lagi kuat nangis.. haha.. ;p

Time Traveller berkata...

Biasa la kanak2 mula masuk darjah satu.. kejap je nangis tu :D
nanti lama2 ok la tu ..

ummiross berkata...

ps: RH..yang kelas ustaz Don tu, nanti RH add je fb masjid tu, bole tahu sebarang info tentang kelas tu,sbb baru ni Ustaz Don bgtau utk next class mungkin tangguh, ustaz Don nak ke Mesir, tapi tak sure lagi, so better add fb masjid utk apa2 info ye.

eyeyou berkata...

anak kecik sy pulak cikgu dia kata 'brutal' sgt...

Ema Johari berkata...

nanti dia akan biasakan diri...benda baru bg dia...sekolah tadika perpaduan kan

aTieYusof Family berkata...

singgah petang:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.rh..

alahai aqef yg ensem dah mula skol...alhamdulillah..
agaknya, mula2 mmg mcm tu kut kak.. insyaAllah..bg masa, nnti mesti okay.. kan aqef!

imm berkata...

salam kenal..singgah bw kt sini..
sudi2 lah jenguk blog saya pulak ye..thanx:)
http://cikanem.blogspot.com/

Catat Ulasan